Vans Shop Riot 2023

Oi Kööppenhamina, fillareiden ja kivijalkaliikkeiden luvattu maa. Skedeyksenkin kannalta suht lupauksen pitävä mesta otti hommakseen järkätä Vans Shop Riot Nordics skabat Skatepark of copenhagenissa syyskuussa. Suomesta vahvistuksia lähetettiin Laminalta ja Beyondilta haastamaan naapurimaiden putiikkeja uudessa kisaformaatissa. 

0
421

Oi Köpenhamina, fillareiden ja kivijalkaliikkeiden luvattu maa! Skedeyksenkin kannalta suht lupauksen pitävä mesta otti hommakseen järkätä Vans Shop Riot Nordics skabat Skatepark of Copenhagenissa syyskuussa. Suomesta vahvistuksia lähetettiin Laminalta ja Beyondilta haastamaan naapurimaiden putiikkeja uudessa kisaformaatissa. 

Saavuimme punaiselle plazalle otsa hiessä +27 asteen kelissä sateisesta syys-suomesta kohtuu pöyristyneenä. Muutaman kirosanan ja kuuman kelin valittelun jälkeen ruvettiin ahkerasti kiertämään Nørrebron spotteja Suomicrewillä. Messissä meitä oli kaiken kaikkiaan: Meikä (weski), Huxi, Lepi, Julia, Konsta, Heini ja Vikke. Oli missiona ottaa matskut ennen skabapäivää, jotta olis ees jotain kotiin lähetettävää. Epäonneksemme Lepi laittoi nilkan vinoon kolmannella spotilla, laittaen itsensä virallisesti TM positioon kisa-areenan laidalle. 

Mestana Köpis on kuin hiukan kalliimpi ja tasaisempi versio Stadista, ja skedeejän tavoin rahatilanteet eivät suosi täyden palvelun hotellilomaa. Laminan tiimin voimin käytettiin skedeyksen universaalia voimavaraa: Skedeemällä muodostettuja ystävyyssuhteita. Julia onnistui neuvottelemaan meille yöpaikan lokaali quad-blade/skedeejä/punk/videopeliohjelmoija tyypiltä, ketä kukaan meistä ei ollut aikaisemmin tavannut tai edes nähnyt. Mielenkiinnolla saavuttiin kämpille, jossa ensimmäinen kehotus oli, että menkääpä vessaan ja peintatkaa tusseilla terveiset. Sen jälkeen saatte kämpillä tehdä ihan mitä ikinä haluatte. Semi erikoinen, mutta mukava ylläri. Hosti ois voinut olla myös ihan perseestä. Kaikkialle se skedeys vie.

Itse kisoista sen verran, että olin positiivisesti yllättynyt jengin määrästä skaboissa, kovia skedeejiä ympäri pohjoismaita. Uusia naamoja ja tuttavuuksia riitti. Hyvin järkätty tapahtuma ja sopiva määrä osallistujia.

Kisaformaatti oli neljään eri spottiin 3 hengen joukkueella 2 minuuttia per spotti. 4 spottia oli hiukan liikaa, kun joutui venata muiden skedeevän samaa spottia aina noin 25minuuttia ennen kuin päästiin seuraavaan spottiin. Kohtuu homeeseen ehtii mennä 25min venauksessa.

Lepin epäonnekkaan nilkantaiton vuoksi Beyond värväsi edellisenä iltana joukkueeseensa Björn Lillesoen, paikallisen jopa suomessa tunnetun kaariskedeejän. Björn ehti saapua mestoille 10 minuuttia ennen Beyondin ekaa spottia. Täydellinen ajoitus. 

Huomattiin, että Suomen jengissä oltiin ainoita joilla ei ollut täysin miespuolista joukkuetta. Alkaa hommat etenemään! Julia ja Heini olivat molemmat täysin tulessa skaboissa!! 

Vaikkei voittoa saatu kotisuomeen, oli kisat kuitenkin hauska kokemus ja tärkeintä on nauttia mestoilla olosta ja skeittauksen luomasta ilmapiiristä. Oli mukavaa vaihtelua käydä Köpiksessä muulloinkin kuin CPH openeilla ihmettelemässä. Meininki oli suht samanlainen, mutta pienemmällä skaalalla. 

Skabojen jälkeen jatkoilla näytettiin Beyond Medalsin ja Solo skatemagin uusia tuotoksia keskellä plazaa videotykistä. Oikein fiilis meininki. Juhlat jatkuivat aamuyöhön saakka noppapelejä pelatessa plazalla. Kohokohtana oli Rune Glifbergin tarjoamat bisset meikälle ja Konstalle. Erikoinen yhteensattuma. 

Teksti: Weskinen

Katso videokooste täältä: https://www.vans.eu/news/shop-riot.html