Kulman Pojat – Laitetaanko piikkiin ensi-ilta

0
1843

Jyväskylässä on ollut muun Suomen tavoin hiljaisempaa skedetapahtumarintamalla, mutta yksi ensi-ilta tapahtuma ainakin pistettiin pystyyn joku aika sitten. Kulman poikien Henri Nieminen raportoi paikan päältä:

Jyväskylässä on tän vuoden ajan ollu vähän hiljaisempi meininki skedetapahtumien osalta ja me (Kulman pojat) ajateltiin että järkätään tapahtuma missä kaikki Jyväskylän skeittarit vois kokoontua ja pitää yhden illan ajan hauskaa huolehtimatta koronasta. Ajankohta tälle osui 13.11 ja tila löytyi Kortepohjan legendaarisen Rentukan vieressä olevasta Lillukka kerhotilasta. Ideana oli saada useampi video näytille ja paikallisen kotipanimon (Niemispanimo) tuotoksia maistoon. Jengiä saapui paikalle noin 60-80 henkilöä eli varsin kiitettävästi. Ilta eteni suurinpiirtein seuraavasti. 

Niemispanimo hoiti mestoille 55 litraa 3 eri olutta hanoineen päivineen ja ekan tunnin aikana olutpöntöt olivat jo tyhjiä. Porukka oli janoista siis. 

Ensimmäisenä näytettiin Aatsin (Aleksi Suovaara) kuvaama ja editoimaan pätkä ”YEEP”. Alla vähän asiaa Aatsilta videon tiimoilta. 

Aatsi: ”Öö tota joo. Ostin vanhan händicämin joltain papalta tori.fi:stä ja ajattelin että kuvailen läpällä sillä frendejä ku käydään skedee. Välillä Pontus ja Veikko otti sen kameran ja kuvas multaki jotain sekoilua. Sit vaa jossai vaihees huomas että kamera täynnä matskua nii latasin premieren ja editoin ekaa kertaa. Eli oli aika semmone video, että ei ees tajunnu et kuvattii koko kesänä.” 

Tästä saatiin hyvä haippi porukalle päälle ja päästiin siirtymään eteenpäin. 

Niemispanimo oli valmistanut jo kulttimaineessa olevalle Kuismalle nimikko-oluen. 

Tälle oluelle siis järjestettiin samalla julkkarit suorittamalla bissen juontikisa. Hatusta arvottiin vastustaja Kuismalle joka joutuisi haastamamaan Kuisman. 

Kisassa molemmille kaadettiin 9% Double IPAa litra tuoppeihin per nuppi ja lasiin ei saanut jäädä tipan tippaa. Järjettömän kova meininki. Alla videota kisasta. 

Kuisma vei tämän kaksintaistelun ja pysyy siis Niemispanimon hallitsevana mestarina. Tämän jälkeen Kuisma antoi vihreää valoa oluelle ja sitä siirryttiin anniskelemaan ihmisille. 

Ohjelmassa siirryttiin eteenpäin ja Jyväskylän young guns SUK (Sampon uudet kengät) skedeporukan ensimmäisen videon vuoro. 

Kyselin SUKin Milolta asian tiimoilta vähän että mikä on SUK? 

Milo: ”Me ollaa kaveriporukka Jyväskylästä. Alotettiin vuosi sitten kesänä ig tili nimeltä sampon_uudet_kengät eli SUK. Alkuun me vaa perseiltii ja tehtii pikku edittejä instaan mut sitte saatii idea ostaa kamera ja fisu, alettiin kuvaa iha fiilis pohjalta ja aikomuksen oli kuvata kiva pikku pätkä frendeille ja tutuille Jyväskylässä. Pätkästä piti tulla  alkuun joku maksimissaan 2 minuuttia pitkä, sit kaikki innostu kuvaamaan huolella ja saatiin reilu 8min matskua.

Iso kiitos Santeri Nikkiselle videon editoinnista! LIIKE22 4 LIFE ”

Liike22 muuten painatti Niemispanimolle paidat, iso kiitos siitä! 

Sampon Uudet Kengät nätisti saman pöydän ääressä. 

Sitten olikin luvassa tapahtuman päävideo eli ”Laitetaanko Piikkiin”. Sampo Palkolahden ja Henri Niemisen kuvaama sekä editoima road movie. 

Videon tarinahan menee niin, että meidän skedeporukka juopahti viime talven aikana ja kesän koittaessa ketään ei kiinnostanut lähteä enää Jyväskylän monta kertaa nähdyille raffeille tai vähemmän raffeille spotille. Tarvittiin siis uusi houkutin missä voi kuvata ja juoda olutta samaan aikaan hyvällä fiiliksellä. Päätettiin siis lähteä kiertämään Suomea uusien spottien toivossa. Tourilla ei vastoinkäymisiltä säästytty ja rahat olivat monella tiukilla mistä video saakin nimensä ”Laitetaanko Piikkiin”. Oli faijan vanhaa erätelttaa mitä ei saatukkaan kasaan muutaman promillen humalasta johtuen ja nukuttiin taivasalla, tai eilen tuli taas otettua ”vähän liikaa” ja päivän skeittauksesta ei meinannut tulla mitään. Tai sitten auton avaimen haltija lähti salaa baariin ja toiset jäivät kuin nallit kalliolle ränkyttämään auton takakonttia telttojen saamisen toivossa. Noh, ehkä tuo on sitten sitä tourielämää. Ruuat valmistettiin Kuisman muurikkapannulla ja meidän Jamie Oliverina toimi kuka muukaan kuin Kuisma. Lohet ja muikut valmistui käden käänteessä ja kenelläkään ei ollut nälkä.

Video alla:

Meininki oli hyvä ja video sai toivotun vastaanoton. Kiitos. TÄSSÄ vielä linkki touri blogiin jos haluat lukea tarkemmat muistelot ja mietteet reissuista. 

Lopuksi final bangerinä paikalla järjestettiin lokaalin memphisrap-porukan Tunkkasten keikka. Kaikilla oli hauskaa ja pientä moshpitin poikastakin riveissä nähtiin. 

Ens vuonna uudestaan bissekisat ja kaikki! 

Kulmanpojat ja Niemispanimo kiittää ja kuittaa! 

Teksti: Henri Nieminen 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän