Rest in Peace Shock G / Humpty Hump

0
915
CHICAGO - 1991: Rappers Humpty Hump from Digital Underground and 2 Pac performs at the U.I.C. Pavilion in Chicago, Illinois in 1991. (Photo By Raymond Boyd/Getty Images)

2pacin mentorina ja Digital Undergroundista parhaiten tunnettu Shock G eli Humpty Hump (Oikealta nimeltään Gregory E. Jacobs) on kuollut 57 vuoden ikäisenä. Länsirannikon pioneetiräppäri tunnettiin parhaiten Humpty Hump alter egostaan Digital Undergroundissa, jonka tunnetuin hitti oli Doowutchyalike. Ensimmäinen levy Sex Packets oli pieni myyntimenestys ja Humpty Dance hauskuutti myös hip hop piirien ulkopuolella.

Shock G myös tuotti 2pacin ensimmäisen singlen ”I Get Around” ja osatuotti 2pacin 2pacalypse now -levyn. Shock G onkin antanut useita tunteellisia haastatteluja liittyen 2pacin kuolemaan.

Shock G:tä voidaan pitää ensimmäisinä tekijöinä, jotka toivat maskit ja alter egot räppiin. Vaikka soolourallaan (Fear of a Mixed Planet) Shock G ei saavuttanut suuria menestyksiä oli hän taustavaikuttaja, joka pyöri isojen artistien taustalla, tuotti ja feattasi uskomattomalla määrällä levyjä. Naaman voi bongata myös isolta määrältä klassisia rap-videoita. Shock G oli erinomainen räppäri, joka taitoi solvuvan laulutyylin ja tarinankerronta räpin. Esimerkkinä nerokkuudesta tämä Mursin kanssa tehty biisi, jossa Shock G vetää tuplaroolin itsenään ja Humptynä.

Shock G oli myös loistava pianisti, kuten tämäkin biisi osoittaa. Shock G:n tuottamalla biisillä mikissä myös 2pac.

Teksti: Mikko Kempas

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän