Veto2

0
774

Ville Kähkösen haastattelussa Antti Salonen (Veto2 kuvaaja & editoija). Valokuvat Ville Väisäsen käsialaa.

V: Veto 1 (löytyy jutun lopusta) tuli vuonna 2008 ja heti perään vuonna 2020 Veto 2. Mistä äijälle tuli tällainen idea tehdä uusi leffa ja miten koko homma lähti käyntiin?

A: Veto 1:hän tuli ihan luonnostaan silloin 2008 kun skedettiin ja kuvattiin ja mä olin ainut kuka oli tekemässä leffaa vaikka kuvaajia kyllä oli, joten kaikkien matskut kasaantu mulle niistä sitten piti tehdä leffa, josta tuli Veto 1. Se olikin niin raskas projekti, että siinä menikin sitten 12 vuotta heittämällä sen jälkeen, että pysty tekeen mitään. Nyt taas tämä Veto 2 tuli aika randomilla, kun Ruke myi mulle toukokuussa kameran ja sitten ajattelin, että kuvataan nyt jotain, eikä siinä sitten kauan mennyt kun päätettiin, että tehdään Veto 2. Sen jälkeen ollaankin kuvattu ihan raivolla.

V: Äijä kumminkin päiväduuneissa niin vissiin aika hyvin illat mennyt kameran varressa spotteja kiertäessä?

A: Aika pitkiä päiviä kieltämättä ollut. About 90 prosenttia vapaa-ajasta mennyt
toukokuusta lähtien tämän projektin parissa.

Maltio – bs boneless

V: Mä muistankin, kun kuulin alkukesästä, että jätkä oli ostanut kameran ja että jätkät olikin jo ehtinyt kuvaileen ja matskua olikin jo tullut vanhoilta Hämeenlinnan legendoilta, joitten mä en edes tietänyt skeittaavan taas, niin siinähän itse kullakin alkoi matskunnälkä kasvamaan.

A: Se tässä olikin heti alkuunsa kun saatiin hyvä porukka kasaan, jotka kaikki oli mukana ja fiiliksissä, että tehdään Veto 2. Sen takia me saatiinkin aika nopealla aikataululla. kokonainen leffa. Aika vaikeaa se muuten nykyään on kuvaa yhdessä kesässä leffaa, kun kaikki käy päiväduuneissa. Kaikki oli tästä innoissaan, niin matskua tuli.

V: Niin on se kyllä tiukka aikataulu koko leffalta. 9 parttiako leffaan siis tuli?

A: 10 oikeastaan jos introkin lasketaan mukaan, kun siinäkin on skeittausta aika paljon jo. Pari minuuttia vajaa puoli tuntia pitkä leffa tästä nyt tuli, että kyllä se kai nyt ihan leffa on. Toukokuusta lokakuuhun siinä menikin ja 70 tuntia minidv-nauhaa palanut.

Rasmus – 50-50

V: Muistanko mä oikein, että Veto 1:een meni 100 tuntia?

A: Joo vähän reilu 100 tuntia siihen meni, mutta ei ne kaikki ollut mun kuvaamia. Sitä taisi. kuvaa joku neljä jätkää, niin totta kai sitä matskua tulee ja niitä matskuja on edelleenkin ennennäkemättömiä.

V: Siitähän tuli 40 minuutin leffa ja ainakin joku 4-5 viiden minuutin jämäpätkää?

A: Jotain sitä luokkaa se oli ja edelleen saisin yhden viisi minuuttisen pätkän, mutta niitä voidaan kattoo sitten Veto 3 jälkeen.

V: Ihan mielenkiintoisia sessareita ollut ja äijäkin parit hinkkajaiset siellä kyykkinyt menemään. Kuka on ollut kesän kovin hinkkaaja?

A: Kyllä toi Väisänen on hinkannut eniten. Siitä 70 tunnista nauhaa mitä on kulunut, niin kyllähän se Väisänen ison osan on syönyt. Sitä parttia on kyllä tehtykin, eikä se ole tullut ilmaiseksi, mutta taitaa ollakin leffan ainut kokonaan oma partti, muilla vähän featteja seassa. Mutta se on jo alkukesästä lähtien ottanut ne jutut päälle, niin on voinut luottaa vielä tunnin hinkkajaistenkin jälkeen, että kyllä se temppu menee, niin jaksanut itsekin kuvaa sitä.

Ruke – Ollie

V: Itseä kanssa yllätti Salmen Niko, joka ei vissiin ole skeitannut hirveästi viime vuosina. Nyt ollut hirveä liekki päällä ja teilläkin ollut vissiin aika hyviä missoita?

A: Nikohan on ollut ihan tulessa ja samat jutut lähtee vielä paremminkin kun aikanaan. Nikokin päivätöissä ja lapsi ja vaimo kotona, niin mun kesäloman aikana Niko varas duuninkalenterista palaverin ruokkiksen yhteyteen, niin siinä mentiin sitten hinkkaan matskuja spoteille. Kotoa sen meinaan vaikeampi oli lähteä skeittaan kun töistä.

Leevi – Fs crooks

V: Nyt eletään joulukuun puolta väliä, niin äijällä vissiin editointi aika loppusuoralla vai onko?

A: Joo kyllä se aika loppusuoralla on. Siihen tammikuuhun pitäisi saada koko homma
pakettiin. Aika paljonhan kaikkea pientä säätöähän aina on.

V: Niin katotaan mitä tässä nyt tapahtuu tämän koronan kanssa, että päästäisiin pitämään kunnon ensarit.

A: No maistuis kyllä niin saatanasti kunnon ensaribileet! Mutta eipä tästä maailman
menosta tiedä. Vähintäänkin online ensari kyllä ainakin pidetään.

Veto1 leffa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän