- Mainos -
- Mainos -

Mujan Sherrif

0
- Mainos -

Mujan Sheriff, nimensä veroinen mies. Meneeks tre, no menee kyl ja liekkö hienommin ku Kaliksella konsanaan. Nälkänen uusien trikkien suhteen eikä luovuta helpolla. Kannustaa ja luo hyvää yhteishenkeä sessareilla, uniikki (ei se räppäri) skedetyyli ja normista sopivasti poikkeavat trikkivalinnat. Piristysruiske Kuopion ja Suomen skeittiskenelle. Muut huomioon ottava ystävä vaikka onkin gangsterin näköinen kaveri. True og & big heart. -Hökä & Hakki

Teksti : Roope Venäläinen

Moro Muju, miten menee?

Moro! Kävin tässä saunassa. Hyvin menee, sauna oli kyllä hyvä keissi. En oo saunaäijä mut se nyt sattui olemaan päällä.

Otetaan alkuun peruskaurat alta pois. Mikä on sun nimi ja miten kauan oot skeitannu?

Mujan Sherrif. Sanoisin et oon nyt noin 11 vuotta skeitannut. Harrastin lapsena futista ja pelasin KUPS:in nuorten edustusjoukkueessa mutta jossain vaiheessa en vaan enää käynyt treeneissä kun piti olla skeittaamassa.

Mitäs sun normipäivää kuuluu?

Normipäivänä, aamulla herätään kuudelta-seiskalta töihin ja sit työpäivän loppuessa klo 16 alan valmistautuu menemään skedeemään n. 18 aikaan. Muuten sitten oon perheen isä ja siihen sisältyy paljon vastuuta. Aika kiireistä pitää. Ei paljon pysty aina lupaamaan. Silloin pääsee skedeen kun pääsee.

Mikäs Kuopion skeittiskenen tilanne on yleisest?

Mun mielestä aika hiljasta, vaikea saada jengiä kasaan vaikka on pieni kaupunki. Tuntuu myös, että nuorempana oli paljon helpompi lähteä kun ei ollut mitään kiireitä.Aika usein lähen yksin hallille. Aina kun on jengiä kasassa niin on hyvä meininki mut on vaan vaikea saada porukka paikalle. Vaikee välillä uskoa, et Kuopio ollut niin kovassa iskussa kun jengiä lähtenyt täältä pois. Kun olin junnu niin hyviä spotteja oli tosi paljon mutta kaikki on purettu pois Meikän lähellä oli hylätty vaneritehdas, johon Jarrumiehet oli rakentanut skedettävää kampetta. Jos se olisi vielä olemassa niin en kävisi hallilla ollenkaan.

Kovimmat skedeejät Kuopiossa tällä hetkellä?

Ihan ekana – Marko Harmaala. ”Verinaarmu” Veetu Hietala, meikä diggaa sitä pikkupojasta. Chicken Hornetti, Osku Markkanen. Rymy ja kyllä niitä on vielä muitakin. Kuopiolaisista skeittaajista oon aina kattonut ylöspäin tietenkin Jöleä. Nuoresta asti fanittanut sitä. Se on aina ollut vaan niin siisti skedeemään ja koko ajan tulee niin sairasta juttua ulos.  Jape, Mauri ja Hakki on myös aina ollut sellaisia keitä oon fiilistellyt. Sitten Kuopion ulkoa eniten tykkään Liljan Ollin meiningistä. Totta kai silti oma porukka on aina mielessä ja ne on kuitenkin niitä lempiskedeejiä. Chickeni, Rymy, Päkä, Kasper ja Verinaarmu on niitä kenen kanssa saa aina parhaat sessarit aikaseksi.

Ensimmäinen kohtaaminen Japen kanssa?

Se oli sen jälkeen kun sain ekan laudan ja menin käymään Switchstancessa. Harrastin siis ennen skedeystä vähän BMX-pyöräilyä. Olin jossain Rhino-parkilla sen pyörän kanssa ja sain sitten kokeilla jonkun toisen kunnon lautaa. Kokeilin sitä ja heti tiesin, että tätä mä nyt haluun oikeesti tehdä. Kävin sitten ostamassa jonkun markettilaudan ja ihmettelin miksi se ei ollut niin hyvä ja ei mennyt niin kovaa kuin se kunnon lauta, mitä olin saanut kokeilla. Olin kuitenkin siihen ihan tyytyväinen ja harjoittelin aluksi sitten sen kanssa paikallaan ollien. Sain vähän sen jälkeen tietää Switchstancesta ja kävin siellä sitten katselemassa lautoja mut eihän mulla ollut varaa niihin. Jape oli heti niin siisti jätkä, mitä se on, ja fiilisteli kun olin niin innoissani hommasta. Olin sitten vähän väliä hengaamassa Switchstancessa ja Jape huomasi, että en mä koskaan osta mitään sieltä ja hengailen vaan. Se sitten antoi mulle mun ensimmäisen kunnon laudan, että olisi sitten edes kunnon lauta millä harjoitella. Siinä luki ”I Love Kuopio” ja tais olla joku Switchstancen shop-lauta. Mä olin niin fiiliksissäni ja kiitollinen siitä, että menin heti vaihtamaan sen mun paskoihin markettitrukkeihin. Menin muutama päivä sen jälkeen ihan fiiliksissä näyttämään sitä Japelle ja se vähän naurahti, että tossa on vielä nuo markettitrukit ja näytti mulle sitten kunnon trukkeja. Silloin sitten tajusin että trukeilla ja renkailla edes on eroja. Vähän sen jälkeen sain mun yhdeltä skedekaverilta Antonilta kunnon trukit ja toiselta kaverilta, Kirilliltä, sain kovat renkaat kun sillä oli ylimääräiset.

Elikkä Jape ollut alusta asti tukemassa kamppeiden kanssa?

Kyllä! Se lauta minkä sain silloin alussa sitten hajosi ja lähin ekoille lautaostoksille Switchstanceen. Jape.. se oli niin fileissä siitä ja mielellään kaupitteli mulle lautaa. En saanut hiiskua että sain halvalla lautoja siltä. Johonkin puoleen hintaan. Kyl se haippas mua tosi paljon skeittaamaan ja arvostan sitä siitä. Ei liity mihinkään sponssihommaa mut se halus vaa auttaa meikää. Olin kai kertonut Japelle ohimennen mun muutosta Suomeen. Veljien, siskon ja tädin kanssa muutettiin Suomeen, kun oltiin lapsia. Tädillä on myös oma lapsi niin saatiin tädin kautta Suomessa asuinpaikka kaikille meille.  Jape halus kai auttaa mua kun tädillä oli paljon lapsia hoidettavana ja halus jeesata mua sitten tarvikkeiden kanssa. Kodissa kuitenkin mentiin aika niukilla rahoilla.  

Ohhoh! Tosi siistiä, että Jape on jeesannut noin paljon sua alkuvaiheessa.

Ei sitä nuorempana ymmärtänyt aluksi. Oli enemmänkin vain tosi innoissaan siitä. Myöhemmin sitten alkoi arvostamaan Japea oikeasti tosi paljon siitä kaikesta. Harmitti ku Svidu lopetti toimintansa kun ei ollut enää sitä hengauspaikkaa. Se kuuluu kuitenkin isona osana skedeykseen, että on se yhteinen paikka missä hengata. Kävin vähän aikaa sitten Japen luona fiilistelemässä vanhoja lautoja ja vaatteita niin se antoi mulle Switchstancen vanhoja paitoja sun muuta mukaan. 

Mites Kuopiossa hallimeiningit talvella?

Hyvä meininki. Halli on kyllä yllättävän ahdas ja siellä saa kyllä usein väistellä jengiä. Talvisin kerkiää siinä seiskan/ puol kasin paikkeilla hallille ja ehtii sen pari tuntia skeittaamaan. Klippejäkin yrittää instaan kuvailla mutta yleensä niitä kuvataan se viimeinen puoli tuntia kun haluaa aluksi kunnolla skeitata ja keskittyä siihen täysillä. Paljon skeittaajia niin ei halua olla koko ajan jonkun edessä. Meillä oli privavuoroja hallille mutta me vähän hoidettiin huonosti pari kertaa meidän vastuulle jätetyt asiat niin privat evättiin sitten niiden takia. Hakki on lempeä äijä mutta sä et halua ärsyttää sitä ja nähdä sitä vihasena. Hakki pitää ukot kurissa.

Kesälläkin oot kuvannut jonkun verran ja jostain ylimääräisistä klipeistä on vissiin tää Ice Team -pätkäkin tehty?

Kesällä tullut kuvattua Laurin kanssa paljon. Matskua on ollut Laurin ”Karanteeni”-leffassa ja sieltä sitten jonkun verran käyttämättömiä klippejä Lauri on lähetellyt Ice Teamille, mistä on sitten kasattu tollasta pientä edittiä. Kuha saa matskut ulos ja laittaa ens kesällä enemmän pökköä pesään ja parempaa matskua ulos. Ei sitä itse fiilistele niitä omia juttuja, kuhan pitää hauskaa ja pyrkii kuvaamaan parempaa matskua.

Kiitti Muju, tää oli outoa kysellä sulta näitä kysymyksiä. Heitä viel halutessas shout outit.

SHOUT OUT JAPE. SHOUT OUT SWITCHSTANCE. Voi saatana kello on jo 12. Pakko mennä nukkumaan. Kiitti ja öitä!

Mujan Sherrif, Tammikuu 2021

- Mainos -

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version