Skeittilaudan kokoaminen

0
659

1. Tästä se lähtee

2. Irrota grippi taustapaperista

3. Laita toinen pää gripistä laudan toiseen päähän ja pidä grippiä kahdella kädellä tiukkana. Näin saat mallattua silmämääräisesti gripin yläpuolelta katsoen niin, että grippi menee suoraan laudan päälle, eikä reunoille jää tyhjää.

4. Kun grippi on mielestäsi kohdallaan ala painelemaan aloittaen toisesta päästä grippiä alas. Näin pääset eroon isoimmista ilmakuplista. Jos grippi menee vinoon tai siihen jää isoja ilmakuplia voit repäistä grippiä uudestaan pois. Liima kestää kyllä vaikka sitä muutaman kerran irrottaa laudasta. Pienistä ilmakuplista ei ole haittaa – ne saa myöhemmin pois puukolla tai esim. Mob grippiä käyttämällä gripissä olevat ilmareiät pitävät huolen että pienet kuplat katoavat.

5. Painele grippi lopuksi tiukasti kiinni lautaan niin että loputkin kuplat katoavat. Jos sinulla on grippi missä ei ole reikiä, niin tee ilmakupliin veitsellä pieni viilto ja painene kupla kiinni lautaan.

6. Tee kuusiokulma avaimella reiät ruuveja varten painamalla.

7. Hinkkaa tylpällä esineellä grippiä laudan kulmaa vasten noin 45° kulmassa. Mikä tahansa metalllityökalu käy, mutta puukon terän ”väärä” puoli on ehdottamasti paras. Näet kuinka dekin muoto piirtyy grippiin.

8. Teilin ja nosen käännösten kulmaan kannattaa tehdä pieni viilto lautaan saakka niin grippi ei rypisty tässä kohtaa ja lopputuloksesta tulee siisti.

9. Kun koko lauta on hinkattu, aloita veitsellä tai puukolla leikkaamaan grippi kevyesti veistä laudan reunaan painaen. Pienellä treenauksella löydät oikean kulman ja paineen leikkaamiseen.

10. Lopputuloksena sinulta pitäisi jäädä tämän näköisiä paloja roskiin heitettäväksi. Näillä jämäpaloilla voi kevyesti hioa gripin ja laudan reunaa, näin grippi pysyy paremmin kiinni ja reunasta tulee siistimpi.

11. Jos gripin reunaan jää pieniä epätasaisuuksia voi niitä korjata vielä veitsellä jälkeenpäin.

12. Sitten vain lauta kiinni skatetoolilla, jakoavaimella tai vastaavalla sekä ruuvien mukana tulevalla kuusiokulma avaimella. Helpointa on pitää mutterin puolelta kiinni ja pyörittää kuuskulmaavaimella ruuvia gripin puolelta. Työasentona helpoin on pitää lautaa jalkojen välissä istuen tai tasaisella alustalla kyljellään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän