Kenkäspekulaattori: Vans AVE Pro

0
1200

Vans ei ole tunnettu äärimmäisyyteen viritetyistä teknisistä ratkaisuista kengissään, vaan hyvinkin yksinkertaisesta kenkärakenteesta ja klassikoksi muodostuneesta wafflegrip-pohjastaan. AVE eli Anthony Van Engelen on skeittimaailman legendoja, ja tällä kertaa tätä titteliä voi käyttää ilman liioittelua. (Tsekkaa vaikka matskut TÄSTÄ). Jo 90-luvulla natsansa ansainnut veteraani voidaan laittaa samaan kastiin Kostonin, Mike Carrollin ja vaikka Cardielin vierelle. Pahasta huumeiden hallitsemasta alamäestä selvinnyt Ave teki comebackin ja skeittasi itsensä Vansin tiimin ohella skeittauksen nykyaikaan muun muassa olemalla nimi pitkäikäisen ystävänsä, Jason Dillin, ohella Fucking Awesomen takana.  

Aven pro-kenkä Vansilla ei hyllystä otettuna vastaa perinteistä mielikuvaa Vansin kengästä. Ave on lähtenyt hakemaan täydellistä teknisempää skedekenkää lautatuntuman kärsimättä, menemättä silti avaruuskengän suuntaan. Aven fiilistä voisi kuvailla vähän sisäpelikenkämäiseksi. Valkoisen mallin sinertävä/läpinäkyvä pohjaratkaisu on todella hieno kun taas koko musta menee skeittaajalle, joka haluaa kunnon kestoratkaisun. Musta ei mene paskaiseksi ja kenkä pysyy siistissä käyttökunnossa varmasti pitkään. 

Kestävyyttä lisää Duracap-kumi saumattoman kärjen alla. Tämä tekee kärjestä vähän alkuun kovan, eikä kenkä ihan suoraan boksista ole jalkaan parhaimmillaan ja ainakin itselle vaati pienen sisäänajon ettei varpaat kipeydy. Kyseessä kumminkin hyvin pieni miinus ja täysin ymmärrettävä kun ottaa tämän tuoman kestävyyden huomioon. 

LUXLINER™ pitää jalan kengässä venyvän sisäkenkärakenteen kautta. Nauhat voi jättää vähän löysemmällekin ja kinttu pysyy silti kupissa. Erityistä plusssaa tosiaan siitä, että kengät voi vain vetäistä jalkaan, nauhoja solmimatta ja ne eivät silti tipu jalasta ekassa flipissä. 

Hinta (115€) saattaa vaikuttaa kovalta, mutta Ave on hintansa arvoinen. Kestossa löytyy varmasti enemmän pituutta kun keskivertoläpyskästä, uskoisin että todellinen aktiiviskeittaajakin näillä kuukauden, ellei pariakin, skeittaa.

Kokonaisarvosanalta 9 1/2 – pieni miinus tulee siitä, että kengät vaativat kantapään ja kärjen osalta aika tietyn mallisen jalan. Jos esim. kantapää on liian leveä kuppiin niin luvassa on vähän venyttelyä ennen kuin kenkä asettuu jalkaan sopivaksi. Itselle nämä vaativat vähän sisäänajoa, mutta sen jälkeen aivan parhaasta päästä. 

Saatavilla mm. Ponke’s the Shopista mustana ja valkoisena

Kengät muoto oli täydellinen. Ei liian pyöreä, ei liian terävä. Flipit napsahti jalkoihin heti. 
Vansin klassista Wafflegrippiä oleva pohja, mutta reunoilta pyörempi muoto. Pito oli erinomainen. 
Kuminauhat pitävät läpän asennossa. Kantapään alla olevassa rakenteessa näkyy iskunvaimennusratkaisua Wafflegripin täydennykseksi. 
Kantapään rakenneratkaisu on erilainen. 
Pohjallinen ei ole teknisemmästä päästä, mutta varsin toimiva. 
Kärki on täysin saumaton ja pinnan alla on vielä kuminen vahvike. 
Vaikka nauhat ovat aika löysällä niin kengät pysyvät silti ongelmitta jalassa. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän