Vans Ave 2.0 Knit wear test

0
235

Sain Vansilta ystävällisesti AVEn uuden pro-mallin testattavaksi. Itseasiaissa tuli aikanaan testattua myös ensimmäinen AVE ja kengissä onkin paljon samaa, mutta myös eroa.

Tätä kirjoittaessa olen ajanut kenkiä sisään muutamat sessarit ja kävellyt niillä muutaman päivän tämän lisäksi. AVE 2.0 knit silmiin pistävin seikka on tietenkin sen ”ommeltu” sukkavarsi, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Fudiskengistä tuttu sukka pitää varmasti kengän perinteistä nauhakiinnitystä paremmin jalassa, mutta mahdollistaa samalla hyvin ohuen ja hengittävän kengän.

Ensimmäisenä pitää sanoa, että itselle nämä ovat aluksi olleet todella työläät saada jalkaan. Sukka on omaan jalkapöytää todella kireä, mutta kun sen on kerran jalkaan saanut niin sitten kenkä on suht mukava suoraan boksistakin. Skeittaamiseen tämä vaatii ainakin itselle silti pientä sisäänajoa, sen verran napakka kenkä on kyseessä. Malli on siro, kevyt ja hyvin jalan muotoinen. Muotoilu tukee holvikaarta ja näistä ei hirveästi tule mieleen perinteinen skeittikenkä jalassa. Fiilis on sellainen, että nyt mennään suorittamaan isoille areenoille, mihinkään minikaaren perusveivaamiseen kenkä on vähän jopa ylilyönnin tuntuinen, mutta tekniseen skeittaamiseen varmasti kenkä aivan parhaasta päästä. Flipit ja vastaavat lähti nimittäin todella napakasti.

Kapeasta fiiliksestä huolimatta kenkän lesti on melko leveä varpaiden päästä, muistuttaa paljon Vanseja yleensä.

Erittäin merkittävä osa kengässä on kantapäävahvike, joka todella pitää kantapään myös kengässä ja lisää tukea. Nettispekulaatiossa tämän sanottiin vaikuttavan heelgrippien grippaamiseen ja auttavan mm. fs nollie heeleissä niin että kenkä ei jää tässä kiinni lautaan vaan grippaa ja luistaa juuri sopivasti. Saattaa olla tai olla olematta, itse en huomannut heeleissä juuri eroa.

Kaiken kaikkiaan kengän kova hinta on perusteltavissa jos haluat todella ”suorituskykyisen” skedekengän. Jos tarvitaan millitarkkaa flippikontrollia, jossa kenkä seuraa juuri jalan liikkeitä niin nämä ovat aivan ihanteelliset kengät kunhan malttaa pienen sisäänajon. Varoituksena pitää sanoa, että sukka oli alkuun niin tiukka, että en olisi sitä kaupassa varmaan jaksanut jalkaan taistella, mutta nyt muutaman päivän venyttelyn jälkeen ollaan jo voiton puolella.

Uskon että sukkakin siitä vielä löystyy, mutta se tosiaan vaatii vähän totuttelua. Näin aluksi tuntuu, että olen kiusallisen tietoinen kengistä jaloissani kun ne menevät niin tiukasti jalan ympäri, mutta lisään fiilikset tähän samaan artikkeliin kun skeittausta on vähän pidempään takana.

Pohjan grippi on erinomainen. Melko kova, mutta kun vähän saa kulumaa niin pohja grippasi lautaa ns. huolella.

Ulkonäkö on toki aina mielipideasia, mutta itsestäni nämä olivat jalassa paljon paremman ja vähemmän teknisen näköiset mitä kuvissa. Oikeastaan todella hieno kenkä.

Laitan tosiaan tähän lisätietoja myöhemmin kun olen skeitannut näillä vähän pidempään.

Lisätietoja: https://www.vans.fi/shop/en-fi/vans-fi/ave-2-0

Teksti: Mikko Kempas