Kenkäspekulaattori: Vans Wayvee (Tyson Peterson colorway)

0
668

Vans lahjoitti toimitukselle ystävällisesti yhden parin Wayvee kenkää, Tyson Petersonin colorwaylla. Aiemmin kenkää on julkaistu mm. Dimen värimallina.

Wayvee on Vanssiksi vähän teknisempi skedekenkä jos vertaa perinteeseen Old Skool – Slip On linjaan. Aluksi kenkä tuntui vähän jäykältä ja tuhdilta, mutta noin puolen tunnin steppailun jälkeen kenkä pehmeni huomattavasti ja alkoi tuntua itseasiassa todella mukavalta.

Kenkä ei ole siroimmasta päästä, mutta ei myöskään ole tatsiton sämpylä. Laittaisin tämän kategoriaan ”coreskeittaajan luottokenkä”. Klassinen skedekenkä skeittaajille jotka skeittaavat paljon ja ehkä vähän isommin, koska kengän tukevuudesta ja pehmuisteista valtaosa oli nimenomaan kantapäässä jos verrataan sirompaan skedekenkään. Kenkä on rakenteeltaan cupsole, eikä vulkkipohjainen klassiseen Vans-tyyliin. Kenkä on vähän keskitasoa leveämpi ja omaan 10 1/2 jalkaan koko oli juuri passeli. Esimerkiksi AVE:n promodeliin verrattuna kenkä on vähän leveämpi ja ei niin tyköistuva.

Kenkä vaikuttaa muutaman päivän skeittauksen jälkeen todella kestävälle ja toimivalle. Vähän teki mieli vaihtaa lautaa kenkien mukana, sen verran kokoa Old Skoolien jälkeen kengillä oli, että vanha lauta mistä gripit oli poissa ja teilikin mallia terävä oli tatsi vähän huonomman puoleinen, mutta tuoreella laudalla tunnelma oli kohdallaan.

Värityksessä näkyy klassinen he-ma-pa, joka piiloitettu ohuen läpikuultavan kalvon alle. Kalvorakennetta ei oikeastaa tunne, eikä se jäykistä kenkää ollenkaan vaan se on täysin hengittävä meshmäinen kangas.

Profiililtaan kenkä on kantapäästä vähän korkeampi ja jalassa tuntee sen että kantapäässä on vähän enemmän tavaraa. Toisaalta taas tuntuu, että näillä voisi tippua korkealtakin monta kertaa, eikä jalat väsy. Kantapää pysyy hyvin kupissa, ei hierrä ja mikä parasta: nauhoja ei tarvitse availla. Kenkä menee jalkaan helposti ja myös pysyy siellä vaikka nauhat ovat kiinni koko ajan. Nauhalenkin ansiosta kengännauhat eivät myöskään napsu poikki ekassa flipissä.

Vahva suositus jos etsit vähän teknisempää Vanssia ja klassista skedekenkää joka kestää samanlaisena vähän pidempään.

Kenkää myy mm.

Real Deal

Lamina

Ja kannattaa kysellä myös muilta Vans Jälleenmyyjiltä.

Teksti: Mikko Kempas

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän