FLIP! Skeittaus & taide 14.4.-27.8.2023 – Vantaan taidemuseo Artsi

0
347

Skeittaus eli rullalautailukulttuuri rantautui laajasti Suomeen 1980-luvulla. Siitä lähtien se on ollut vakiintunut osa suomalaisen nuoriso- ja kaupunkikulttuurin kuvastoa. Artsin FLIP! Skeittaus & taide -näyttelyssä pohditaan, miten skeittaus alakulttuurina on vaikuttanut sitä harrastaneisiin kuvataiteilijoihin, ja miten sitä on tulkittu kuvataiteessa. 
 
Kun teoksen pintaa raaputtaa, löytyykö alta vielä asfaltti-ihottuman ja katupölyn kirjailema “skeittirotta” vai jotain aivan muuta? FLIP! Skeittaus & taide -näyttely etsii yhteyksiä skeittauksen visuaalisuuden ja tee-se-itse-kulttuurin sekä nykykuvataiteilijoiden teosten välillä. 

FLIP! Skeittaus & taide-näyttely sisältää monipuolisen valikoiman nykytaiteilijoiden teoksia ja tutkii skeittimaailmaan liittyvää visuaalista kulttuuria. Kokonaisuus on toteutettu Vantaan taidemuseo Artsin ja skeittauskulttuurin asiantuntijaryhmän yhteistyönä. 

Näyttelyn taiteilijat: Fia Linnéa Emelie Doepel, Eeva-Mari Haikala, Alvi Hatakka, Saara Karppinen, Otto Karvonen, Anssi Kasitonni, Hermanni Keko, Valtteri Kivelä, Peetu Liesinen, Emilia Mäkelä, Erno Pennanen, Fabu Pires, Timo Vaittinen, Ville-Veikko Viikilä, Man Yau.

Asiantuntijaryhmä: Jussi Goman, Juho Haavisto, Arsi Keva, Vantte Lindevall.
Näyttelyn visuaalinen ilme: Johannes Rantapuska.

Vantaan taidemuseo Artsi sijaitsee Myyrmäessä Myyrmäkitalossa osoitteessa Paalutori 3. Artsi on avoinna ti–ke 11–18, to 13–20, pe–su 11–16. Artsi on kaikille avoin ja maksuton museo.

Lisätietoja Artsin verkkosivuilla osoitteessa: https://www.artsimuseo.com/flip-skeittaus-taide

Kuva: Johannes Rantapuska