Check Out: Eden Ugartechea

0
3239

Kuka oot ja mistä oot kotoisin?

Eden: Oon Eden Ugartechea, 18 vuotta ja kotosin Helsingistä. Oon asunut Suomessa nyt päälle kymmenen vuotta.

Missä oot asunut aikaisemmin?

E: Oon asunut Italiassa ja Amerikassa, Kaliforniassa. Oon siis puoliks amerikkalainen. 

Mikä on ollut sun ensikosketus skeittaamiseen?

E: Ekan kerran rullasin 11-vuotiaana, kun iskä yritti auttaa mua laskemaan mäkeä sen kans. Se ei oikeen onnistunu eikä skeittaaminen sit hirveesti kiinnostanu sen jälkeen. Myöhemmin aloin hengaamaan jätkäfrendien kanssa, jotka skeittasi. Keväällä ne oli sit skeittaamassa koko ajan ja tuli fiilis et kiinnostais alottaa itekin. Alotin sit yhen tyttökaverin kans menee niiden mukaan ja alotin skedeemään. Että siitä se aika lailla lähti. 

Millon tää oli tai kauanko oot nyt skeitannut?

E: Tää oli joskus kolme vuotta sitten, eli olin silloin joku 15 vuotias.

Kalifornia on skeittaukselle aika merkittävä paikka, vaikuttiko siellä asuminen mitenkään sun kiinnostukseen skeittaamista kohtaan?

E: Ei oikeastaan, kun muutin sieltä pois tosi nuorena. Iskä on kyllä skeitannut nuorempana, niin se yritti aina saada mua nurorempana skeittaamaan, mut mä halusin harrastaa telinevoimistelua. 

Vaikka oot skeitannut vasta 3 vuotta niin sulla on jo todella varma tyyli ja skeittaaminen vaikuttaa sulle tosi luontevalta. Tuliko se luonnostaan?

E: Oon aina ollut hyvä urheilussa ja urheillut paljon, joten skedeyksestäkin tuli oma juttu. Meinasin kyllä lopettaa jo aika alussa, kun ei oikein ollut ketään mimmifrendejä kenen kanssa skeitata. Oli jees mennä myös jätkäfrendien kanssa, mutta välillä tuntu vähän ulkopuoliselta. Mut ne haippas mua ja sanoi että näkee mussa potentiaalia, haha. Tutustuin sit muihin mimmeihin ja siitä (skeittauksesta) tuli enemmän mun juttu.

Sanoit että sulla on telinevoimistelutaustaa. Miten se näkyy sun skeittauksessa?

E: Siit on ollut paljon apua. Osaa kaatua ja tasapainosta on apua. Pystyy myös kehittyy vähän nopeemmin, kun osaa hallita omaa kehoa. 

Erityisesti streettiskeittaus on sulla hallussa. Missä vaiheessa oot alkanut käymään esimerkiksi spoteilla skeittaamassa?

E: Alussa skeittasin paljon enemmän kaaria. Kun tutustuin Sallaan (Sipinen), niin aloin skeitata enemmän streettiä. Haipattiin siinä aina toisiamme, että kun toinen heitti jotain niin toisen piti tehä perässä. Niin sitä kehitty tosi paljon. Jätkäfrendien kanssa käytiin välillä spoteilla ja tein siellä jotain omaa juttua. Mut nyt tänä keväänä ja kesällä on tullut käytyä enemmän ja kunnolla, kun ollaan kuvattu leffaa.

Oot kuvannut nyt matskua leffaa varten esimerkiksi Ineksen (Särkkä) kanssa. Millasta se on ollut?

E: Ihan sairaan kivaa! Siinä tulee kyl sellanen olo, et nyt joku kuvaa mua et pakko vaan heittää. Mut sit siitä tulee myös se, että sendaa paljon paremmin kun tietää et se (matsku) menee jonnekkin. Siitä tulee myös enemmän sitä skeittifiilistä, että käy spoteilla. 

Millaset on hyvät sessarit?

E: Hyvät sessarit… Sellaset mis lähtee! Ja kun oppii jotain uutta, vaik se olis joku ihan pieni asia. Siitä tulee aina tosi hyvä fiilis. Aika usein on hyvät sessarit. En ota skedeystä liian jotenkin… että pakko aina saada jotain uutta.

Onko jotain tulevaisuuden suunnitelmia?

E: Haluaisin päästä Suomesta vähän kiertää paikkoja ja kattomaan skedemeininkiä muualla, kun en oo oikein ehtinyt vielä käydä missään. Köpis tai Barca olis tosi jees!  

Edenin skeittaamista löytää mm. IG:stä edenaino ja leffa on tekeillä, stay tuned!

Teksti ja kuvat: Oona Markkanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän