Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Skeittauksesta #42 – Jani Ulmanen

11.01.2018 / Toimitus

Skeittauksesta podcastin jaksossa 42 on vieraana skeittilehtikeräilijä ja Siilinjärven skeittauksen puuhamies Jani Ulmanen


Thrasherin vaatteet ja se kuka niitä saa pitää herätti paljon keskustelua vuonna 2017. Koin maamme ainoana skeittipuheohjelmana velvollisuudekseni saattaa se aihe päätökseensä, joten kutsuin Jani Ulmasen studioon. Jani omistaa täydellisen Thrasher-lehtikokoelman ja näin ollen hänellä on Suomessa painavin sana kaikessa mikä liittyy Thrasheriin. Selkeetä, eikö vaan?

Saatuamme tämän paidanpito-oikeus-aiheen viimein käsiteltyä paneuduimme Janin omaan skeittihistoriaan, pikkukylän local hero –statukseen, kokoansa suurempaan skeittikaupunkiin Siilinjärveen (ja siihen miksi siellä pienessä kylässä oli yksi Suomen parhaimmista skeittiparkeista ja sen takia ulkomaisia proskeittareita demottamassa), skeittilehtien keräilemiseen, siihen miten säilötään yli tuhannen lehden kokoelmaa ja siihen miltä tuntuu ottaa silkkihanskat kädessä happovapaan pahvin välistä esiin ensimmäisen Thrasher-lehti. Luvassa mielenkiintoinen katsaus keräilijän mielenmaisemaan ja skeittilehtiin ylipäätänsä.

Kuvassa: Fullpipe 2006. “Tämä oli vuonna 2006 lajissaan suurin Suomessa valmistettu savupiippu. Tai joku semmonen juttu paikallislehdessä sillon oli. Veivät sitä muistaakseni Tanskaan. Ihan luvan kanssa skeitattiin ja välillä oli työmies hitsaamassa samalla saumaa ulkopuolella. Se piippu pyöri ”hitsausvauhtia" ja jossain vaiheessa istuttiin skeittien päällä ja tajuttiin, että hitto tämähän pyörii!” Kuva: Timo Piirainen.

Lue Janin lehtiarkistoista lisää Hangupin tekemästä haastiksesta

ja tsekkaa Janin instagrammista parhaita paloja arkistoista.

* * * KUUNTELE * * * 

 

* * * KUUNTELE * * *

Jakson voi kuunnella myös Suplan sivuilta osoitteesta https://www.supla.fi/supla/3160298 tai Suplan ilmaisesta applikaatiosta.

Keskustele ohjelmasta foorumeilla

Aikaisemmin tällä tuotantokaudella ilmestyneet jaksot: 

Vantte Lindevall

Mikko Kempas & Samu Karvonen

Janne Saario

Lena Salmi

Briston Basola

Jussi “Kärä” Korhonen

Juho Haapala

Juuso Aalto

Aikaisemmat kolme tuotantokautta TÄSTÄ

Palautteet, yhteydenotot yms: pena.internet@gmail.com tai instagram: @penardioux

Ohjelmaa tukemassa: 

 

 

 

Keskustele Facebooksissa