Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Skeittauksesta #41 – Juuso Aalto

04.01.2018 / Toimitus

Skeittauksesta podcastin jaksossa #41 vieraana on Suomen Skeittibetonin Juuso Aalto.


Keskusteltuani aiemmin tällä kaudella skeittiparkkien suunnittelusta Janne Saarion kanssa ja ylipäätään skeittiparkkien roolista ja merkityksestä Kempaksen ja Karvosen kanssa halusin kuulla myös skeittiparkkien rakentajien näkökulmaa asiaan. Tätä varten kutsuin studioon vieraakseni Suomen Skeittibetonin Juuso Aallon. Viime vuosina Suomessakin kuntien ja kaupunkien rahahanat ovat auenneet ja betoniparkkeja tehdään ympäri maan. Vaikka skeittaaminen onkin suhteellisen pieni laji Suomessa, liikkuu parkkien rakentamisessa suuret rahat, joista haluaa osansa useat tahot. Skeittiparkkiasiat olisivat mielestäni aivan hyvällä mallilla jos skeittiparkkien tekeminen jätettäisiin skeittareiden perustamien tarvittavan tietotaidon omaavien firmojen käsiin. Tällä hetkellä alalla kuitenkin hääräilee jos jonkinlaista erikoistekijää ilman pienintäkään tietoa lajista tai aina edes siitä materiaalista mistä parkkia rakentaa ja tästä johtuen surullisia esimerkkejä tulee ilmi jatkuvasti.

Vai mitä mieltä olette esimerkiksi tästä tästä tai tästä?

Jaksossa käymme Juuson kanssa lävitse Wammaparkista alkaneen betonirakentamisen, joka kasvoi Suvilahden kautta monen työpaikaksi. Surullisten esimerkkien läpikäymisen lisäksi pohdimme keinoja miten niiltä voitaisiin vastaisuudessa välttyä. Jos haluat tietää kuinka saat kotikylääsi hyvän skeittiparkin kuuntele jakso alta!

* * * KUUNTELE * * * 

 

* * * KUUNTELE * * *

Jakson voi kuunnella myös Suplan sivuilta osoitteesta https://www.supla.fi/supla/3156259 tai Suplan ilmaisesta applikaatiosta.

Voit myös lukea Juuson selkeät ohjeet skeittiparkkiprojektin aloittamiseen TÄSTÄ

Keskustele ohjelmasta foorumeilla

Aikaisemmin tällä tuotantokaudella ilmestyneet jaksot: 

Vantte Lindevall

Mikko Kempas & Samu Karvonen

Janne Saario

Lena Salmi

Briston Basola

Jussi “Kärä” Korhonen

Juho Haapala

Aikaisemmat kolme tuotantokautta TÄSTÄ

Palautteet, yhteydenotot yms: pena.internet@gmail.com tai instagram: @penardioux

Ohjelmaa tukemassa: 

 

 

Keskustele Facebooksissa