Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Rovaniemen skeittiparkki

01.02.2018 / Toimitus

Ounasvaaran maisemiin valmistui vuosi sitten Concrete Proofin skeittiparkki. Ohessa kesäreissun yhteydessä otettu pieni tuntuma parkilta. Oikein käymisen arvoinen lähiparkki syrjäisellä sijainnilla ja loistavallla poolilla. 


Vuonna 2016 valmistunut Rovaniemen skeittiparkki sijaitsee Rovaniemen lähistöllä olevan Ounasvaaran ulkoilualueen "huipulla". Paikan heikoin ja toisaalta paras puoli onkin lokaatio. Parkille meneminen vaatii melkein jonkun muun menopelin kun jalat. Tai kyllä sinne kävelee keskustasta, mutta on se melkoinen urakka. Toisaalta sitten taas takaisin pääsee helposti varsin pitkää alamäkeä pitkin. Tulee friscomaiset downhillit siinä samalla. Lokaatio on syrjäinen ja paikalla voikin kesäiltana nähdä kokonaisen porolauman kun ne tulevat aukealle paikalle mäkäräisiä pakoon. 

Parkki on kompakti n. 450m2 parkki street- ja pooliosuuksilla. Street osuus on yksinkertainen ja toimiva. Erityisesti lämmittää molemmissa päissä olevat hyvät, leveät, kaaret. Ei turhia kikkailuja vaan kerrankin sitä grindipituutta. Kurbi ja flättikaideratkaisu on hyvä ja toimiva. Pool on yksi skeittiystävällisimpiä mitä on Suomessa tullut skeitattua. Riittävän haastava kovempaankin menoon, mutta tässä harrastakin pääsee testamaan poolin ajoa tosissaan. Kaaret eivät ole ylijyrkät ja koparit olivat erinomaiset. 

Rovaniemi on hyvä kohde kesäreissulle ja sessarit parkilla varmasti käymisen arvoiset. Concrete Proofilta jälleen loistava työnäyte. Kuvassa Concrete Proofin Tero Pikkarainen testaa kättensä jälkeä tietenkin smitillä. 

Osoite: Hiihtomajantie 2, Rovaniemi

Koko: n. 450m2

Materiaali: Kokobetoninen

Valmistunut: 2016

Rakennuttaja: Santasport Finland Oy

Suunnittelija: Concrete Proof

Urakoitsija: Concrete Proof

Hallinnoitsija: Santasport Finland Oy

Kopariseppä Fräki itsevalmistamillaan kopareilla smitissä. Kokonaisuus lämmittää mieltämme. 

 

Keskustele Facebooksissa