Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Porvoon skeittiparkki

27.04.2018 / Toimitus

Tutustuminen Porvooseen vuonna 2015 valmistuneeseen skeittiparkkiin


Porvoon skeittiparkki on tarkemmin sanottuna Kokonniemen skeittiparkki. Se sijaitsee Emäsaloon päin mennessä Tolkkistentien varrella. 

Suhteellisen pieneen tilaan on saatu mahdutettu oikeastaan kolme erillistä aluetta. Päästreetiltä löytyy paljon mutkittelevaa mehupillikoparia ja pitkää ditsikurbia. Muotokieleltään härvelit ovat aika ”orgaaniset” eli on paljon kaarevia muotoja ja kuppeja. 

Toisella reunalla on perinteisempi reili ja ledge -yhdistelmälava, jota voi vetää sekä ylös- että alaspäin. Poikkeava veto parkissa on muusta alueesta osittain erillinen kurbi- ja maakaideosuus, jossa mahtuu hyvin neppailemaan rauhallisempaan tahtiin. Reunaan on vielä saatu mahdutettua hyvin äkänen ja tiukka puuli, jossa ei paljon flätillä ehdi olemaan. Laite ei missään tapauksessa ole helppo, mutta osaavissa käsissä ilmeisen hauska. Keskellä parkkia on sinisestä matosta tehty chillausarea eli nykyparkeille tyypilliseen tapaan parkki on rakennettu ikään kuin renkaan muotoon. 

Parkin suunnittelusta on vastannut Janne Saario ja toteutuksesta Monumental Changes. Parkin rakentamista avustettiin veikkausvoittovaroista 145 000 euron summalla. Parkki valmistui vuonna 2015. 

Osoite: Tolkkistentie 82 06400 Porvoo

 

Kuvat ja teksti Mikko Kempas

 

Keskustele Facebooksissa