Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

s.k.a.t.e - tour 2013

29.07.2013 / Hangup

Alle 18-vuotiaille skeittaajille suunnattu S-K-A-T-E Tour tapahtumakiertue käytiin touko-kesäkuussa viidessä kaupungissa eri puolilla Suomea. 


Alle 18-vuotiaille skeittaajille suunnattu S-K-A-T-E Tour tapahtumakiertue käytiin touko-kesäkuussa viidessä kaupungissa eri puolilla Suomea. Kiertueella nähtiin kovatasoista skeittausta kaikissa sarjoissa ja jokaisessa kaupungissa. Mikä parasta, joka puolella tuntui olevan kisaajilla hyvä yhteishenki ja jengi jaksoi puskea toisiaan aina kovempiin suorituksiin. 

 

 

Kiertue lähti liikkeelle Lahdesta, jossa tapahtuma järjestettiin Street Mania messutapahtuman yhteydessä. Lahden messuhalliin oli rakennettu tapahtumaa varten miniramppi. Paikalliset osallistujat olivat päässeet vetämään miniä melko vähäisesti. Joten yhteispäätöksellä päädyttiin pitämään itse kisa kiertueen nimen mukaisesti flätti S-K-A-T-E:na. Koska mini oli messuille rakennettu ja sitä tykkäsi jengi kuitenkin vetää, pidettiin siinä best-trick kisa. Osalla nuoremmista kisaajista näytti olevan minin vetäminen hyvinkin hallussa!

 

 

Lahden osakilpailun jälkeen kiertue piti kolmen viikon tauon ja sen jälkeen olikin vuorossa Jyväskylä, Tampere, Turku ja Helsinki peräjälkeen.

Jyväskylään saavuttaessa kaikki näytti natsaavan. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, paikalla oli jo valmiiksi hyvä määrä rullaajia ja Sepänpuiston välittömässä läheisyydessä kotipizza ja burgeri, ei voi tulla huono päivä! Paikalle oli tullut pääosin paikallisia osallistujia, mutta myös muutama kauempaakin eksynyt. Kisa käytiin 2-3 hengen heateissa 2min jameina. Jokaisen sarjan karsinta jameista selvitettiin tiet finaali jameihin. Käytössä oli koko Sepänpuiston alue. Jamittelujen jälkeen käytiin kaksiosainen best-trick, jossa eka osuus kivicurbilla ja toinen rappussetillä, huikeita temppuja, tulokset löytyy lopusta!

 

 

yväskylästä suunnattiin suoraan Tampereelle. Ennusteet näytti jo ennakkoon siltä, että vettä sataa ja koko päivän. No käytiinpä tarkastamassa tilanne parkilla ja näin oli vettä satoi, parkki oli märkä, kuvat todisteena. Niinpä Tampereen kisa siirrettiin 30 sekunnin videokisaksi. Heti seuraavana päivänä saatiinkin mailiin ekat Tampereen kisavideot, josta nähtiin, että myös Tampereelta tuli lahjakkaita skeittaajia, sieltä löytyy myös Näsinneula, kauppahalli, Särkänniemi, siivet ja nääs miehet, all checked. 

 

 

Lauantaina vuorossa oli Turku, joka tunnettuna kesäkaupunkina tarjosi parastaan. Jyväskylän tapaan sininen taivas, sopivasti lämpöä ja parkilla mukavasti paikallisia odottamassa kisan alkua. Kupittaan etukäteen paikallisten toimesta arvosteltu parkki toimi oikein hyvän kisan näyttämönä. Jokaiseen sarjaan löytyi kovia tekijöitä ja kisoja pidennettiin mielellään hyvän fiiliksen, skeittauksen ja sään varjolla. Myös Turussa jamiteltiin aluksi karsinnoilla ja myöhemmin finaaleilla. Parhaat tekijät löytyivät ja sitten siirryttiin best-trickeihin. Suoristuspaikkoina alaspäin osoittava curbi ja asfalttitatti. Yksi oli ylitse muiden best-trickissä, katsokaa tuloksista kuka!

 

 

Sunnuntai, Helsinki, Tullikirjuri/Suutarila/Puistola/Tapulikaupunki täällä ollaan, sateen uhka yllä, viime vuotiseen tapaan. Kisat päästiin kuitenkin aloittaa hyvässä säässä ja innokkaita paikalla riitti niin, että taistelu jamien finaalipaikoista oli kova. Yhdessä karsintajameista jouduttiin jopa ottamaan uusinta runi, jotta saatiin selvitettyä, kuka päästetään finaaliin. Kisaajat käyttivät koko parkin mittaa hyväkseen ja oli ilo huomata, että obstaakkeleita käytettiin monipuolisesti ja luovasti hyväkseen, mikä oli tuomareiden toivomus. Jamien jälkeen pidettiin tuttuun tapaan best-trick, tällä kertaa hänkkä/curbi setupilla ja minirampilla. Turun tapaan tällekin best-trickille löydettiin tuplavoittaja! Viimeisen osakilpailun ollessa kyseessä, pidettiin kiertueen päättäjäisiksi vielä yksi flätti S-K-A-T-E. Tuomarit antoivat tempun ja osallistujat yrittivät, homma eteni nopeasti, sillä temppuje joukossa oli muutamia vähemmän muodikkaita temppuja, joita nuoret eivät tuntuneet täysin hallitsevan. Tähän oli hyvä lopettaa, jää ainakin jotain opittavaa loppukesälle!

 

Sarjojen voittajat, joille villikortti Skaten SM-semifinaaleihin (muut tulokset löytyy S-K-A-T-E Tour 2013 Facebook event sivulta).

12v ja alle: Matias Aaltonen, John Kinnunen, Toni Lehtinen 

13-15v: Tuomas Poutamaa, Jaki Pirtilä, Mikko Lehtinen, Niklas Kortesalmi

16-17v: Jesse Koskinen

 

S-K-A-T-E Tour 2013 videokoosteet

 

S-K-A-T-E Tour 2013 Facebookissa

Keskustele Facebooksissa