Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Matkapäiväkirja - Luleå

22.07.2013 / Hangup

Henan sanoin – "jag tycker om dig!"


Naapurimaassa kaikki on paremmin – ainakin rovaniemeläisen rullalautailijan vinkkelistä. Betoniparkkia löytyy joka tuppukylästä, optimaaliseksi skeittijuomaksi soveltuvaa mellanöliä saa joka kioskilta kellon ympäri ja 6-1 -loppulukemiinkin tuli kuitti viimeisistä lätkäkinkereistä. 

Rovaniemeltä saakka on perinteisesti lähdetty kultajuhlatunnelmissa Haaparannan puolelle heilumaan, nostelemaan Suomen lippua shellin salkoon ja aiheuttamaan yleistä pahennusta. Ainakin 1995 ja heti perään 2011. Rovaniemen spottitarjonta kun ei paljoa anna aihetta retosteluun, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä merta edemmäs kalaan ja Luulajan Steel Parkiin.

Parkki oli valitettavan pahasti nykyajan "äärilajien" syövän, scoottauksen runtelema. Holtitonta ja havainnointikyvytöntä pikkupenikkaa pyöri kahdella renkaalla täysin satunnaisia linjoja pitkin enemmän kuin olisi kuvitellut mahdolliseksi. Ei tarvitse olla kummoinen fyysikko osatakseen laskea massan ja nopeuden yhtälössä 20 kiloisen tenavan jäävän huonommalle puolelle, kun vastassa on 70-100 kiloa skeittikiimaista aikamiestä. 

Pahemmilta onnettomuuksilta vältyttiin ja löysimme myös tre kronorin joukkueen edustajan muuten vahvasti suomipoikien kansoittamasta parkista. "Ruottin Tomi" tykkäsi nollielippareista ja borsseista kurbiin, eikä vaivautunut wallien lisäksi kolmen tunnin sessaamisensa aikana muuta tekemäänkään. Mikäs siinä, mies tekee mitä miehen on tehtävä. 

Yhteenvetona todettakoon, että Janne Saarion designluomuksiin lukeutuva Steel Park on erittäin skeittikelpoinen paikka, jossa skeitattavaa löytyy joka makuun. Puulirotta, kurbinhinkkaaja ja erikoisjätkä löytävät kaikki jotain mielenkiintoista. Betonialusta on sileä, muttei kovin liukas. Harri testasi flättiä myös tyylikkäällä skorpionilla. Hyvin stoppasi! Parkkia on mukava vain suhata ympäri, tilaa löytyy, eikä päivässä ehdi todellakaan kyllästyä. Saarion luomuksista omasta mielestäni kevyesti paras parkki.

Henan sanoin – "jag tycker om dig!"

Hena's Holiday vol1. – Luulaja from Simo Vilhunen on Vimeo.

 

 

Kuvat, sanat ja video: Simo Vilhunen (Simon klipin kuvasi Harri)

Skeittaus: Henri Tapio, Harri Tarvainen, Juuso Turkka, Severi Laukkanen, Simo Vilhunen, Toni Viitakangas

 

Google maps linkki parkille TÄSTÄ.

Keskustele Facebooksissa