Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

TOP 10 POLIITIKOT JUST NY

15.07.2013 / Hangup

Toimittajamme Joonas Pulkkinen oli Vasemmiston ehdokkaana viime kunnallisvaaleissa. Paikkaa ei kuitenkaan lohjennut, mutta pyysimme Joonasta kuitenkiin luotteloimaan top 10 poliitikkonsa.


TOP 10 POLIITIKOT JUST NY

 

 


Teksti: Joonas Pulkkinen 
Kuvitus: Valtteri Väkevä

 

Pyydettiin poimimaan suosikkipoliitikkoja, joten valitsin listalle eri tavoin tällä hetkellä inspiroivia hahmoja eri perusteilla, joita ovat olleet esimerkiksi julkisuus, sisällöt tai rando- mista syystä herätetty hilpeys.

1. Olof Palme

All-time top vitosessa. Rakensi ruotsalais- ta kansakuntaa ja hyvinvointivaltiota niin hyvässä ja pahassa kehittämällä esimerkiksi lapsihoitojärjestelmää, vaihtamalla liiken- neministerinä Ruotsin liikennejärjestelyt oikeanpuoleisiksi ja satsaamalla ydinvoi- maan. Näyttää välillä hämmentävän paljon Simpsonien monty Burnsilta. Hävisi Ruotsin demarien puheenjohtajana vaalit Tukhol- massa 1973 tapahtuneen pankkiryöstön ja Tukholma-syndrooman takia.

2. pekka Saarnio

Saarnio teki minuun suuren vaikutuksen kunnallisvaalien aikaan. Käydessäni turuilla ja toreilla ”Pekan” perään kyseltiin aika
usein ja voivoteltiin, kun ”Pekkaa” ei näy. Herra Saarnio ilmaantui aina silloin tällöin paikalle viideksitoista minuutiksi paikan päälle juomaan kahvin, naureskelemaan
ja polttelemaan tupakin. Tulos 691 ääntä ja valtuustopaikka. Tämän miehen täytyy todella tuntea äänestäjänsä.

3. Jörn Donner

muutenkin top 5:ssa puhuttaessa suo- malaisista intellektuelleista. ”jörkka” on vaikuttanut niin RKP:n ja SDP:n listoilla kuin myös Euroopan parlamentinkin moisilla. Suomalaisen julkisen keskustelun timantteja, retorinen giljotiini. Viimeksi hän oli ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, joissa tär- keimpänä syynä ehdolle lähtemiseen mainitsi perussuomalaisten kannatuksen nousun. Hän kommentoi kampanjaansa seuraavasti: ”jos uskotte saavanne minut Kolmen sepän aukiolle, olette väärässä. joidenkin hemmetin esitteiden heiluttelu on alentavaa. Niille, jotka eivät ole tunnettuja, se on tietenkin hyvä asia.”

4. Sulo Aittoniemi

jo kauan ennen kuin Paleface veivasi Hal- meesta ja Halla-ahosta, Raptori otti kantaa entisen kristillisdemokraatin maahanmuut- tolinjaan kappaleellaan Tuhansien Sulojen maa.

”Sulolle pitäisi antaa kaikki valta / kyllä siinä lähtisi mutiksilta jalat alta / Sulo ei tyk- kää saappaista / koska ne – ovat mustia.”

5. Tarja Halonen

On hyvä muistaa, että Tarja Halonen oli paitsi Suomen ensimmäinen naispresidentti niin myös toisella kerralla ehdolla Vasemmisto- liiton presidenttiehdokkaana. Esimerkiksi Niinistöä ja Ahtisaarta enemmän mieles-

täni ulkopoliittisen suhteiden luoja, jonka Venäjä-aktiivisuutta arvostan. Tykkään myös medmedeviltä saadusta meggi-kissasta.

6. Max Jacobson

Ns. Kekkosen ”oikeekäsi” oli suomalaisen ul- kopolitiikan taustapelaaja ja teki ansiokkaan uran myös aikansa poliittisen historian kir- joituksen kannalta. merkittävä panos kylmän sodan puolueettomuuslinjassa.

7. Harry ”Bogo” Bogomoloff

Oma lisämausteensa Helsingin kunnallispoli- tiikkaan. mies, jonka mukaan lapin yliopisto pitäisi lakkauttaa, koska sieltä valmistuvat kelpaavat vaan lumitöihin ja jonka mukaan autoton on huono veronmaksaja. jääkiekon ystävänä tunnettu Bogomoloff herättää tunteita poliittisella kentällä enemmän kuin juhani Tammisen rusetit ja kirjavat puvut.

8. Malcolm X

Eli tosi uniikin elämän pikkurikollisena
ja kaiken maailman puliveivaajana, mutta koki myöhemmin vankilassa poliittisen heräämisen ja kääntyi muslimiksi. martin luther Kingiä paljon jyrkempi kannoissaan; merkittävä panos kuitenkin afroamerikka- laisten oikeuksien ajamisessa 50- ja 60-luvun yhdysvalloissa. Alex Haylen toimittama, malcolm X:n kuoleman jälkeen julkaistu omaelämäkerta on yksi parhaista elämänker- roista, joita on tullut koskaan luettua.

9. Smålik

(= Vesa Korkkula -toim.huom.) Nyt vedetään vähän kotiinpäin, mutta vedettäköön. Vesa on siitä hyvä, että sillä pysyy pää viileänä ja se pystyy erottelemaan järjen ja tunteen toisis- taan päätöksenteossa. Kykenee itsenäiseen ajatteluun ja pystyy sitä kautta luomaan uusia näkökulmia. jo pelkästään Wamma-parkkia koskeva aloite on osoittanut, että pitää myös sanansa vaalipuheiden osalta.

10. Imelda Marcos

Entisen Filippiinien diktaattorin Ferninand marcosin leski haistattaa edelleen kaiken maailman sneaker-hamstraajille pitkän paskan. jos jollain on muutamat kymmenet Dunkit niin repikää siitä, että Imeldalla on kokoelmassaan 3000 paria kenkiä! 

Keskustele Facebooksissa