Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Joonas Valli

02.10.2014 / Toimitus

Harvoin sitä suomipartissa näkee smittiä sellaisiin hänkkiin kun tässä partissa. Varsin vakuuttavan meiningin johdosta päätettiin toimituksessä kysyä partin oheen pari kysymystä skeittaajalta itseltään siitä mistä tälläinen sälli tulee ja mitä on mielessä. 

 


Olet ilmeisesti Lahdessa pitänyt majapaikkaa, onko koti vielä siellä vai onko osoite jo vaihtunut? 
Olen kotoisin Lahdesta. Muutin Helsinkiin tämän vuoden alussa. Lahdessa tulee käytyä skeittaamassa vielä aika usein viikonloppuisin.

Skeittiskene Lahdessa on ollut jossain vaiheessa varsin vahva, minkälainen viime vuosien meininki on ollut parkkien ja hallien suhteen?
Skeittiskene Lahdessa on vahvistunut viime talvena auenneen hallin myötä. Uusia parkkeja ei ole tullut vuoden 2007 jälkeen, joten päivittämisen tarvetta olisi. Spotteja Lahdesta löytyy vähän , mutta jotain hyviäkin on. Uusia spotteja ei viime vuosina ole juuri tullut. 

Miten elämä helsingissä on maistunut skeittauksen ja muun meinigin suhteen?
Tosi hyvin. Paljon enemmän skeittimahdollisuuksia kun Lahdessa. Siellä mentiin aina siihen ainoolle parkille ja siitä oli tarkotus aina lähteä spoteille. Sitten kun piti lähteä niin aina tuli kysymys, että mihin? Siihen sitte usein jäätiin. Helsingissä on paljon valinnanvaraa verrattuna Lahteen.

Partista päätellen tykkään skeitata vähän suomalaisille epätyypilliseen tyyliin isoja juttuja, onko tää ollu sulle aina luontainen tyyli skeitata vai hyppäätkö vaan kameralle?
Itselleni ehkä parhaat fiilikset tuo se, kun saa jonkin isomman jutun kuvattua päälle. Ei sitä hirveästi ilman kameraa tule mistään ainakaan kovin korkelta tiputtua.

Onko tullut paikkoja kolhittua pahemmin?
On jotain pieniä vammoja ollut. Perus nilkat vääntyillyt, joka suuntaan aika monesti Joitain pieniä murtumia ollut muutamia. Ja sormeni sain jotenkin sijoiltaan tuossa viime syksynä. Eli ei mitään hirveän vakavia (puun koputusta).

Fs ollie. Kuva: Henrik Mäki

Kuinka pitkältä ajalta partin matskut on?
Matskut on pääosin kaikki tältä kesältä (2014). Parit jutut on viime kesänä (2013) kuvattuja.

Mikä partin juttu aiheutti eniten harmaita hiuksia vai tuliko kaikki helposti?
Olihan siinä joidenkin osalta tekemistä. Nostettakoon flippi manual flippi ulos sieltä esille, sitä sai jonkin aikaa vääntää.

Oot näemmä käynyt jonkin verran myös ulkomailla skedeemässä, onko jotain suosikkikaupunkia ja onko tulevaisuuden reissuja suunnitteilla mihin haluasit mennä?
Tuli tänä kesänä käytyä Lontoossa ja Brysselissä ihan pelkästään skedeemässä. Ihan kingejä mestoja molemmat. Paljon spotteja. Juu kyllä tässä talvella olisi taas kiva lähteä pimeyttä karkuun johonkin. Espanja ehkä eniten nyt mielessä.

Mites lempiskeittaajat ja muu inspiraatio, mistä lähtee fiilikset lähteä skeittamaan?
Suomessa tai maailmalta. Paljon tulee skeittausta katsottua netistä. Ihan laidasta laitaan tykkään katsoa. Isoimmat fiilikset tulee kyllä kaikista suomiparteista!

Onko mitään sponsseja hallussa?
Sponsoreita ei ole.

Teksti: Kempas    Flippikuva: Rikuhoo

Keskustele Facebooksissa