Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Layback Fest Ääniwallissa 4.10.

24.09.2014 / Toimitus

Skeittauksen, musiikin ja hauskanpidon yhdistävä festari järjestetään nyt kolmannen kerran.


Layback Fest vaihtaa Nosturin takaisin Ääniwalliin ja tarjoaa aikaisempaa monipuolisemman artistikattauksen sekä laajemman mittakaavan skedekisat.

Kaksiosainen tapahtuma koostuu iltapäivän ikärajattomista skedekisoista ja K18-iltabileistä. Iltapäivällä Ääniwallin skeittihallissa järjestetään kaikille avoimet kisat klo 17.30-19.30. Jamisessio-konseptilla toteutettu kisa käydään hallin eri obstaakkeleihin ja jokaisen jamin jälkeen parhaat palkitaan. Kisojen jälkeen Ääniwallin puolella esiintyy SMC Lähiörotat myös alaikäsille. Iltabileet alkavat klo 21 ja niiden aikana ohjelmaa on Ääniwallin kahdella lavalla. Illan aikana järjestetään myös kaksi näytösluontoista skedekisaa. Bileet jatkuvat aina klo 04 saakka.

Ohjelmassa:

klo 17.30 - 19.30 SKEDEKISAT hallin puolella

klo 20 -  SMC LÄHIÖROTAT

klo 21 - ILTABILEET, joissa esiintyvät:

ssSHEENSss

HEIKKI KUULA JA KOIRAKAVERIT

RATFACE

PÄÄ KII

TEKSTI-TV 666

ANAL THUNDER

Tapahtumaan myydään kahdenlaisia lippuja: ikärajattomilla lipuilla pääsee katsomaan kisoja sekä SMC Lähiörottia. K18-lipulla pääsee sekä kisoihin että iltabileisiin, joissa esiintyvät Pää Kii, Anal Thunder, Heikki Kuula uuden bändinsä Koirakaverit kanssa, Ratface, Teksti-TV 666 ja ssSHEENss. Iltabileissä järjestetään vielä näytösluontoiset skedekisat. Bändien välillä viihdyttävät dj:t

Ikärajattomat kisaliput maksavat 8 € ja ovat myynnissä ainoastaan ovella. K-18 lippuja myydään ennakkoon Combat Rock Shopissa, Geezerssissä, Ääniwallin hallilla sekä Laminassa 16 € hintaan 15.9.2014 alkaen. Ovelta K18-liput maksavat 19 €.

Esiintyjät:

SMC Lähiörotat

Avionin Prinssin, Junon, Thono Slowknown ja Eräkoiran muodostama hip hop -kollektiivi SMC Lähiörotat perustettiin alunperin skate-elokuva Skatemaniacsia varten vuonna 2009. SMC Hoodrats -nimeä kantanut video on kerännyt julkaisemisensa jälkeen lähes kolme miljoonaa katsomiskertaa Youtubessa, ja sen jälkeen bändi on ehtinyt julkaista Raffii suomiflättii -pitkäsoiton sekä vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa räpskenessä.


ssSHEENSss

Helsinkiläistynyt kymiläisorkesteri ssSHEENSss yhdistää musiikissaan Hellacopters-rockia stoner-kaahaukseen ja hoitaa homman erittäin taitavasti ja hyvällä tyylitajulla. Yhtyeen potentiaali on huomioitu Keski-Euroopassa asti ja tästä osoituksena on tuore levytyssopimus hollantilaisen Soulseller Recordsin kanssa, joka julkaisee lokakuussa ssSHEENSssin Strapping Stallions -nimeä kantavan kakkosalbumin.

Heikki Kuula ja Koirakaverit

Vastikään uuden Ekstaasinappi -musiikkivideon julkaissut räppäri Heikki Kuula löi viime keväänä kättä päälle kalliolaisten punkkareiden kanssa ja liiton seurauksena syntyi crossover-henkinen livekokoonpano, joka tarjoilee vanhat ja uudet Heikki Kuula -hitit Aakkosista Rataraatoon rokkibändille sovitettuina.

Ratface

MC Respektorin luotsaama saunacore-yhtye Ratface ei ota itseään turhan vakavasti, mutta tuo mukanaan aina bileet paikalle. Takuuvarma keikkakone tarjoilee Layback Fest -yleisölle sekoituksen hardcorea, trash metallia ja punkkia sekä pitää huolen siitä, että kenelläkään ei varmasti ole tylsää.

Teksti-TV 666

Autotallisurfindiepoprockyhtye Teksti-TV 666 on tämän hetken ylivoimaisesti hypetetyin tulokas kotimaisella bändikartalla. Joidenkin arvioiden mukaan viime Flow Festivaalit räjäyttänyt bändi julkaisi elokuussa debyyttiseiskansa ja siltä löytyvä Sä et tuu enää takaisin koskaan on eittämättä yksi tämän vuoden parhaista biiseistä.

Pää Kii

Suomen tämän hetken suosituin punk-bändi Pää Kii on esiintynyt viime aikoina harvakseltaan pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2013 niin Emmat kuin Femmat voittanut yhtye soittaa näillä näkymin loppuvuoden ainoan Helsingin keikkansa Layback Festeillä.

Anal Thunder

Layback Fest -illan viimeinen akti on  jo vuodesta 1997 suurta ihastusta ja pahennusta herättänyt punkrockjyrä Anal Thunder. Luvassa siis jälleen kerran yhteislaulua, itsensä paljastelua, yleistä rellestystä sekä taiteilua hyvän maun rajoilla.

Keskustele Facebooksissa