Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Windmill: Sightseeing – Athens

31.03.2020 / Toimitus

Windmillin tiimiä Kreikassa. 


(Edit: Ville Nieminen)

 

Yksi touri talvessa pitää pään kunnossa ja tällä kertaa lähdettiin etsimään antiikinajan spotteja Ateenaan viikoksi. Reissu oli ensimmäinen vierailuni Kreikassa ja kaupungin olemuksesta pääsi aika nopeasti lamafiilistelyyn, sillä vuoden 2009 laman vaikutukset näkyivät hyvin katukuvasta.  Tämä toki on skeittirotalle enemmänkin mahdollisuus, sillä hylätyt rakennukset jne. voivat muodostaa häätövapaan spottitaivaan. Muutenkin aika vähän materiaalia Ateenasta oli tullut vastaan videoissa, joten uuden kaupungin koluaminen oli enemmän kuin jees. 

Kreikkalaisten asennoituminen skedeykseen oli muutenkin positiivinen yllätys Espanjan reissujen jälkeen, joilla paikallinen lainvalvonta ja vanhukset tarjoavat useille spotille omat mausteensa. Ateenassa paikalliset antoivatkin mielellään tilaa spoteilla pyydettäessä ja näyttivät oikein väistävän, etteivät tulisi kamerakulman eteen. Poliisien kanssa ei tullut yhtäkään häätöä ja vanhuksetkin enimmäkseen fiilistelivät ja naureskelivat aikuisten miesten rypemistä lautojen kanssa. Jopa suoranaista huolenpitoa oli aistittavissa maukkaimpien pannujen keskellä. Poikkeus vahvistaa säännön ja kyseinen fasistimamma saatiinkin tallennettua kamerallekin. 

Lauri Tamminen-bsts / kuva: Leevi Alakoski

 

Sen verran hyvin Ateena yllätti mukavilla lokaaleillaan ja meiningillään, että halpa cerveca ja Espanjan aukiot sai tiukan kilpailijan tulevaisuuden reissuille. Viikossa ei todellakaan päässyt pelaamaan Ateenaa läpi ja paikallisten vieraanvaraisuutta on vaikea olla fiilistelemättä liikaa. Tästä esimerkkinä lähikuppilamme missä iltaisin saikin naurettavan hyvää ja halpaa kotiruokaa jos kokkaaminen ei maistunut. Loppuillasta pöytään löytyi myös omistajien tarjoamaa kaljaa ja kulttuurivaihdon kautta J. Karjalainen soi toivottavasti mestoilla hamaan tulevaisuuteen asti. 

Todisteena reissusta pieni touripätkä ja parit kuvat, joten siitä fiilikset kevään ekoille sessareille Suomeen ja Ateenassa tavatuille tyypeille Ευχαριστώ! 
-Pentti Linnamaa

Leevi Alakoski-Ollie / kuva: Ville Nieminen

 

Aloituskuva: Ville Nieminen-fs shoveit / kuva: Leevi Alakoski

 

 

 

Keskustele Facebooksissa