Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Pena - Kesäpäivät (2019)

02.07.2019 / Toimitus

Pena Pentti Järvelin muutti Ouluun ja heti alkoi syntyä. Kesäpäivä-sarja on videosarja skeittauksesta ja jokapäiväisestä elämästä. Lue Penan mietteet sarjan synnystä ja katso koko sarja yhdessä pötkössä. 


"Kesäpäivä-sarja syntyi vahingossa. Muutettiin puolisoni kanssa Ouluun toukokuun lopussa ja mä teloin polveni sekä selkäni muuttohommissa silleensä, että jouduin huilaamaan sen ekan viikonlopun skeittihommista. Se tuntui tosi vaikeelta, koska näin spotteja kaikkialla käydessäni ruokakaupassa tai muuten vaan pyöräilemässä. Siinä kertyi hyvää painetta skeittifiiliksiin. Yks päivä kokkailin himassa ja aattelin kuvata siitä videon instagramiin. Siinä kokkaillessa tuli idea tehdä skeittipätkä, jossa skeittaus tapahtuu ruoan ollessa uunissa. Ekan jakson spotit ovat muutaman sadan metrin säteellä mun kotoota ja ne on ekoilta sessareilta kun paikat antoivat skeittaa taas. 

Tajusin sen ekan jakson julkaistuani, että tässähän on ihan hauska formaatti, jossa skeittaus tapahtuu jonkin arkisen askareen yhteydessä munakellon tikittäessä taskussa. Ruoanlaitto, pyykinpesu, työkkäriin soittaminen, viemäritukos, saunan lämmittäminen jne. Noiden kellotettavien asioiden keksiminen oli haastavinta näissä jaksoissa. Ja kaikkien niiden kömpelösti näyteltyjen kohtausten kuvaaminen oli aivan saakelin hauskaa! Välillä kyllä mietin, että minkälaisen kuvan sitä ittestään tuntemattomille antaa kun tämmösiä videoita laittaa kaikkien nähtäville nettiin heheh. Palautteen perusteella se huumori on kyllä osunut jengiin ja oon saanut useita viestejä, joissa kerrotaan näiden videoiden antaneen kipinän skeittiharrastuksen alottamiseen. Ja tommostahan on tietenkin tosi kiva kuulla!

Tosi tärkee osa näitä jaksoja on ollut se, että jokaisessa jaksossa skeitataan aina uusia spotteja. Tarkoituksena oli esitellä Oulun spotteja ja houkutella niiden avulla kaverit etelästä kyläilemään Ouluun. Ja hitto niitä spotteja on paljon! Näissä videoissa ei todellakaan näy kaikkia ja eilen löysin taas ihan vahingossa muutaman tosi mielenkiintoisen näköisen spotin, jonne pitää mennä pikimmiten. Ideana oli myös se, että jokaisessa jaksossa olisi myös eri temput kuin aikaisemmissa, mutta kyllä sinne tuli ainakin boardslideä toistettua. Niin ja jokaisessa jaksossa on jokin temppu mitä en ole ikinä ennen tehnyt. Ekassa jaksossa fs halfcab noseslide shove-it, tokassa casperista ss manuaaliin, kolmannessa tailslidestä nocomply 270 jne… Kaikki klipit oon kuvannut kännykälläni ja editoinut tietokoneella semmosella puolikäppäsellä Videopad-ilmaisohjelmalla. Muutaman kerran on ollut uusia kavereita sessareilla mukana, mutta suurimmaksi osaksi oon yksin pyöräillyt ympäri Oulua ja ettinyt spotteja. Ja se on ollut ihan tietoinen ratkaisu, koska nautin suuresti spottien löytämisestä ja silloin ei kannata lähteä paikallisten talutettavaksi. Se on myös sanottava, että en ole vuosiin skeitannut näin paljon ja näin innoissani. Työttömyys on mahdollistanut sen, että oon lähtenyt monena aamuna ennen 8:00 kotoota ja ollut koko päivän ulkona spotteja ettimässä. Oulu inspiroi todella paljon ja kun aurinko paistaa yötä päivää niin sitä saattaa ihan vahingossakin olla skeittaamassa 15 tuntia putkeen. Visit Oulu!"

 

Penan Youtube-kanava

 

Keskustele Facebooksissa