Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Sticky Woods Co. Promo

10.06.2019 / Toimitus

Kotimaisten skeittimerkkien laajaan kaartiin on lisätty vähitellen uusi tulokas. Tällä kertaa asialla on keski-ikäistä setämiestä muun muassa Espoon ja Nummelan suunnalta. Get Sticky! 


Sticky Woods Skate Co. Promo 2019 from Sasu Haanpää on Vimeo.

Terve, kerroppas vähän mikä on Sticky Dudes ja Sticky Woods? 

Sticky Dudes kolme vuotta sitten Pyhällä perustettu snougaposse. Viime kesänä ruvettiin myös skedeemään enemmän yhessä kun laskukauden jälkeen piti keksiä jotain tekemistä. Sticky Dudes on keski-ikästä kohlausta laudoilla. Rima pysyy taitojen ja tavoitteiden suhteen koko ajan suht matalalla. Nautitaan siitä mitä osataan ja jos ei osata niin nautitaan silti.

Viime kesänä perustettiin myös meidän skedelafka Sticky Woods Skate Co. Tiimi on rakennettu 90-luvun alun henkeen niin että tiimistä löytyy yleisdude, ramppidude, räppidude ja hänkkädude. Kaikille jotain. Pro-tiimissä on Mato, Rähmis ja Bisse ja Flow-tiimissä Tapani Viitala, Joonas Rennicke, Jukka Leikas, Janne Heiskanen, Jake Kymäläinen ja Tuukka Helminen. Kypsää skedeystä, kypsälle yleisölle. 

Minkälainen skeittitausta teillä on? 

Kaikki on skedenny kasarin lopussa ja ysärin alussa. Osalla skedeys jäi kun muut asiat rupes kiinnostamaan enemmän. Mut ainakin Tapani, Leikas ja Heiskanen on skedennyt enemmän tai vähemmän siitä lähtien. Ja samoissa porukoissa ollaan skedetty jo silloin back in the day. Mato ja Leikas Olarissa ja muut Nummelassa. Helminen on Hesasta niin se on vetänyt ihan omaa linjaa.

 

Teiltä tuli nyt leffa ulos, kerro vähän mikä siinä on meininki? 

Herättiin keväällä siihen että meidän laudat on tulossa kohta, mutta jengi ei tunne meidän tiimiä. Varattiin samantien leffateatteri enskaria varten ja ruvettiin kuvaamaan promoa. Tää tapahtu maaliskuun lopussa. Kahessa kuukaudessa kuvattiin kaikki matskut ja enskari oli 1.6.

Promoon pyrittiin tiivistämään mitä Sticky-meno on. Mun tytär kommentoi leffaa mun mielestä hyvin kun se sanoi: ”Hauskaa ku kaikki on niin jähmeitä mut silti onnistuu tempuissa”. Aika kauan saatiin tosin jynssätä, että niissä tempuissa onnistuttiin. Täysiä vedettiin ja toi on tulos.  

Olette myös tehneet lautoja, mistä näitä voi hankkia? 

Viime vuonna tehtiin eka Sticky Woods Skate Co:n lauta ja tänä vuonna tulee kaksi uutta lautaa: Sticky Dudes ja Sticky Flow Team. Molemmista laudoista on saatavilla paria eri leveyttä: 8.125, 8.25 ja 8.5. Tommi Musturi on tehnyt lautojen graffat. Tommi on ihan guru kuvittaja ja me ollaan otettuja, että se lähti tähän messiin.

Lautoja voi ostaa netistä stickywoods.bigcartel.com tai laittamalla meille suoraan viestiä instassa @stickydudes niin voidaan säätää ostot sitä kautta. Lautoja on aika rajoitetusti, että jos niitä haluaa niin kannattaa toimia nopeesti. Laudat saapuvat nyt tulevana keskiviikkona 10.6. 

Miksi espoolainen perheenisä valitsee skeittauksen vaikka golfaamisen sijaan? 

Toihan on se stereotypia, että Espoossa sedät golffaa, mutta sekin on pikkuhiljaa muuttumassa. Tuntuu että nykyään Espoon parkeilla näkee enemmän setiä kuin junnuja skedeemässä. Me ollaan kuitenkin osa sitä ekaa isoa keski-ikäistyvää skedesukupolvea ja se alkaa näkyä.  

Onhan tässä paljon myös sitä että palaa asioiden äärelle, joista on joskus nauttinut.  Ollaan kuitenkin pyritty välttämään liikaa nostalgisointia. Keskitytään tähän hetkeen ja skedeykseen sellasena mitä se nyt on ettei sessarit mee siihen, että istutaan parkin reunalla ja muistellaan jotain ländättyä trikkiä vuodelta ’93. Yäk!

Skedeyksessä on myös siistiä kaikki oheispuuhastelu: kuvaaminen, lautojen suunnittelu ja muun oheissälän säätäminen. Meillä oli elämässä just nyt tollasen puuhastelun mentävä aukko ja Sticky-meininkit tuli sopivasti täyttämään sitä.

Mitkä on espoon parhaat spotit? 

Paljon tulee hinkattua Espoon parkeissa, niin paljon että Niittarin faijaparkin vois uudelleennimetä Sticky Parkiksi. Tahmeimmat spotit Espoossa on Fortumin parkkihalli (RIP), Otaniemen Natas-curbi, Suurpellon sillan ditsi, Tagin ostarin manut ja Olarin parkin viereisen sillan alla oleva kivi. Mitä tahmeempi spotti niin sitä paremmat sessarit!

Loppuun vielä viimeinen sana?

Tommi Musturille iso kiitos graffoista. Olarin Panimolle kiitos bisseyhteistyöstä. Sticky Army, we salute you!

Ei kannata ottaa itteään liian vakavasti. Stay Sticky!

Keskustele Facebooksissa