Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Ei näin - Euran skeittiparkki

26.02.2019 / Toimitus

Ammattitaidottamasta skeittiparkkirakentamisesta on ilmestynyt jälleen uusi työnäyte. Vaikka asiassa on Suomessa menty eteenpäin niin silti näitä edelleen tulee ja lajin jatkon kannalta näiden tarjoamisen ja ostamisen on loputtava. Tämä on silkkaa rahojen tuhlausta, josta kukaan ei hyödy mitään, päinvastoin. 


Kyseinen esimerkki löytyy Eurasta. Tämän artikkelin perusteella parkin budjetti on ollut ainakin 35000€. Summahan ei ole iso kun puhutaan skeittiparkkien rakentamisesta, mutta vastaavalla summalla on toteutettu Suomessa varsin toimivia parkkia alan asiantuntijoiden toimista, varsinkin asvalttiflätillä toteutettuna. Nämä Pirasmanetin tarjoamat ratkaisut eivät sovellu skeittiparkkeihin. Ensinnäkin laitteet on suunniteltu ja sijoitettu alueelle vailla mitään tietämystä ja logiikkaa ja vaikka vaikka nämä asiat unohdetaan niin viimeistelyn jälki on todella surkeaa ja estää käytännössä skeittauksen siihen suunnitellulla alueella. Ruuvien kannat muun muassa törröttävät vaarallisesti metallireunoista ja aiheuttavat näin laudan tökkäämisen. Lisäksi pinnat ovat lohkeilleet jo nyt vaikka parkki on vasta avattu. Skeittiparkin suunnittelu vaatii kokemusta skeittauksen vaatimuksista suorituspaikoista, eikä tälläistä paikkaa voi rakentaa tai suunnitella onnistuneesti lajin vaatimuksia tuntematon taho. 

Jos TÄMÄN hinta on esimerkiksi 9000€ saa hyvän käsityksen minkälaisista budjeteista puhutaan jos näitä kokonaisuuksia aletaan käyttämään isompien parkkien tuotannossa, mikä on erittäin epätoivottava suunta. 

Jos olet suunnittelemassa skeittiparkkia niin ota yhteyttä Suomen Rullalautaliittoon konsultaatiossa. Suomen Rullalautaliitto on myös tehnyt oppaan Skeittiparkkien tilaamista varten. (Oppaan päivitys tulossa). Opas löytyy TÄSTÄ.

Hyviä parkkeja valmistavia firmoja ovat muun muassa Concrete Proof, Suomen Skeittibetoni, Monumental Changes ja Windmill

Linkki valmistajan valikoimaan: https://www.piresmanet.fi/liikuntapaikat/parkour-ja-skeittipuistot

Asvalttipohjaan skeittiparkki voidaan rakentaa käsin suhteesssa kilpailukykyisellä hinnalla käsityönä, eikä valmiselementtejä käyttämällä. Kuvassa erittäin positiivistä palautetta saanut Hakunilan skeittiparkki. 

Keskustele Facebooksissa