Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Fire1984 & Beyond B84

14.02.2019 / Toimitus

Fire1984 ja Beyondin yhteispätkä kollabo-laudan kunniaksi Eesun saatesanoilla. 


Fire1984 & Beyond B84 sai alkunsa jo parisen vuotta sitten, kun Beyond vietti 10v juhlavuotta. Ruvettiin silloin jo suunnittelmaan lautaa ja miettimään yhteisprojektia. Idea B84 tuli yhteistyöstä ja ystävyydestä. Sanomattakin selvää, että skeittauksen yks hienoimpia juttuja on sen yhdistävä voima ja yhteisöllisyys. Lisäksi musta yhdessä tekemällä saadaan aina parempia juttuja aikaan, kun kilpailulla. Hyvien juttujen tukeminen, hyvät yhteistyökumppanit ja yhteistyö kauppiaiden kanssa on ja tulee aina olemaan yks tärkeimmistä kulmakivistä Firen takana.

Filmi ja lookbookin kuvat käytiin ottamassa Mallorcalla 2018 keväällä parin viikon reissulla. Meillä oli samoihin aikoihin työnalla Silent Paprika Filmsillä Olpekkalev feat. Ameeban IKÄWÄ -biisille musavideo ja sen teemana oli matka. Idea musavideoon oli Hennan (Välkky) ja yhdessä Samuelin (Häkkinen) kanssa ne kuvas sen eri reissuilla Mongoliassa, Venäjällä, Kiinassa ja Marokossa. 
Musta siinä biisissä ja filkassa oli jotenkin tosi samanlainen fiilis, kun tässä grafiikassa ja mietin jo tuolloin, että olisi siistiä, jos saataisiin käyttää samaa biisiä B84:ssäkin. Oon tuntenut Olpekin jo vajaa 10 vuotta ja Ameeban eli Saken kanssa oltiin Asteen kautta skedereissuilla ja tunnettu jo ennen sitäkin. Oli erittäin siistiä, että biisiin luvat onnistui.

Mietin myös, että olisi hienoa tuoda tähän pätkään sitä samaa musavideon matka-teemaa ja se muodostuikin filkan punaiseksi langaksi. Musta kruisaaminen näyttää myös paljon skeittarin tyylistä temppujen ohella, joten tää oli toinen syy sen esiin nostamiselle. Tykkäsin myös ajatuksesta että tää filmi ja se musafilkka on samasta maailmasta ja tavallaan rinnakkaisteoksia toisilleen.

Samuli Härkönen kuvasi suurimmaksi osaksi filmille kaikki kuvat tähän projektiin ja Samuli on myös ottanut mun ohella suurimman osan kaikista Fireen liittyvistä kuvista.

Suosittelen tsekkaamaan myös Hennan ja Samuelin tekemän musafilkan Olpekkalevin (feat. Ameeba) IKÄWÄ -biisiin, joka oli myös Oulun musavideofestivaaleilla kilpasarjassa. Olpekkalevin musiikkia löytyy mm. Spotifystä ja vahva suositus kuuntelemaan sitäkin.

B84 dekkejä löytyy Beyondin Helsingin ja Jyväskylän myymälöistä sekä nettikaupasta.

OLPEKKALEV - IKÄWÄ feat. Pijall & Ameeba from Silent Paprika Films on Vimeo.

Keskustele Facebooksissa