Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

NBNumeric Finland Promo – Joel Juuso & Onni Saltevo

30.01.2019 / Toimitus

Joel Juuso, Onni Saltevon ja muun NBnumeric tiimin feateilla tähditetty promopätkä täynnä kovaa skeittausta. 


Kaikki, jotka ovat koskaan skeittivideoon kuvanneet, tietävät, että pelkästään yhteen videoon kuvaaminen on jo haaste, mutta entäs sitten kahteen videoon? Aika valmis hypeman ja ihmisikiliikkuja, Onni Saltevo, selviytyi tästä toisen työmyyrän, Joel Juuson, ohella. Kyselimme Onnilta, miten kahden leffan tekeminen samaan aikaan on onnistunut ja mitä New Balancella ja ikiliikkujalla itsellään on suunnitelmissa. 

Noh, Onni, mites tämä kuvauspainotteinen syksy on mennyt? 

Ootas, otan nää mun muistiinpanot esiin…noh, syksyhän on mennyt kiireisesti. Kahta projektia olen tosiaan kuvannut: joka toinen päivä 4:3-kuvasuhteella tähän NBNumeric-promoon ja joka toinen päivä Traviksen kanssa HD:tä Beyondin HEL Yeah -promoon. Lisäksi meillä on ollut kämpillä remppa, jonka takia on muutettu Skattalle pakoon, ja sinne saatiin vain yhdet avaimet tyttöystävän kanssa. Voin kertoa, että oli hiukan hankalaa yhdistää töissä käyminen, skeittaus ja yhdet avaimet. 

Minkälaisella konseptilla videoissa ollaan tulossa ulos? Onko partit, vai onko kaikkien matskut sekaisin? 

New Balancessa on 50/50 mun ja Joelin matskua. Ville Nyströmiltä ja Tapsulta on sitten yksi matsku per mies. Beyondissa on kolme sekaparttia, joihin kaikkiin Turusen Jesse on soittanut skitalla sopivat biisit ihan varta vasten. Pätkän on siis kuvannut ja editoinut Travis (Adams). Jokke on taas editoinut NB:n promon, ja mä oon käynyt vähän takapiruna istumassa. Sitä ovat kuvanneet Aapo Olervo, Melos, Niilo ja moni muu, jolla nyt on ollut VX-kamera kädessä. 

Oliko sinulla skeittauksessa jotenkin erilainen lähestymistapa näiden kahden projektin välillä? 

Ei sinällään erilaista lähestymistapaa; sinne mentiin, missä porukka liikkui. Mutta ainut ero oli ehkä, että Beyondissa haluttiin tuoda esiin kaupunkinäkymää ja Helsinkiä, ja New Balancessa mentiin sitten matskut edellä paikoista riippumatta. 

Onko NB:n tiimi nyt kasassa? 

Just soitin Juliukselle (NB:n team manager), ja se sanoi, että tiimi on hyvä näin, mutta jos kovia nimiä tulee, niin ei kai voi sitä eitäkään sanoa. 

Mitäs sinulla on talven ohjelmassa? Ootko menossa SM-kisoihin? 

Joo, kyllä varmasti. Kisarani on suunniteltu Powerpointilla jo monta viikkoa sitten. 

Jos olisit skeittauksen maajoukkueen haippimestari, niin ketkä kolme olisi tiimissä? 

Siis haippi- vai skeittitiimissä? 

Skeittitiimissä. 

Jaakko ja Eniz. Ehkä Lepi (Ville Lepistö). Pitää olla niin, että kaikki pyörät vetää ja on sellaisia all-terrain-kundeja. Pystyy vetämään kaikkea: reiliä, kaaria ja neppaamaan. Kyllä Jokkekin aika kova, kun se sille päälle sattuu. Sillä on kyllä reilit ja kaaret aika hallussa. Pitää olla kanssa päätä: jos mummo kattoo telkusta, niin ei kasetti hajoa, vaan pystyy silti ottamaan sen ranin alas. 

No entäs haippitiimissä? 

No siinä ei tartte olla niin all-terrain. Mutta sinne otan kyllä sellaisen Jyväskylän vähän tuntemattomamman hypemanin kuin Anssi Tolvasen eli Tolkin. Jos kukaan on koskaan tavannut, niin kyllä muuten muistaa. Ja haippitiimiin toiseksi tietenkin Sippola. Samulle ja Anssille vaan terveisiä, että Tolvanen ja Zipi tiimiin. 

Ottiko Jokke pahoja hinkkajaisia kuvauksissa? 

No otti, aina. Yksi esimerkki oli se Hang Upin kansi. Sellanen Disneyn tuhkimotarina, että parin melkein-ländin jälkeen dekit poikki ja jalat niin paskana, että ei saanut enää pidettyä pakkaa kasassa, vaikka tuli päälle. Se oli uskomatonta: en uskonut, että se olisi tullut alas, mutta sieltä se “pienen” hermoromahduksen jälkeen nousi jälleen voittoon. Se ukko ei kyllä lopeta ennen kuin juttu on päällä tai paikat niin paskana, että ei pysty enää kävelemään. 

Oliko itselläsi sellaista matskua, mikä jäi kesken? 

No tässä on pari päivää ennen kuin pätkä pitäisi olla kasassa, joten vielä ehtii. Suunniteltiin vähän Stokkan tuplilla käydä, ja sieltä olisi aika kovaa rania tulossa. Itsellä jäi yks fiftari Haagassa hampaankoloon. Siinä pohjeluu otti niin kovan iskun, että se muistutteli siitä monen kuukauden verran kesän mittaan. Mutta se on sitten ensi kesän hommia. 

Sitä odotellessa. Kiitos Onni haastattelusta, ja pidä hype korkealla! 

Joel Juuso Fs wallride - Kuva: Jaakko Markkanen

 

Keskustele Facebooksissa