Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Saint Denis dokumentti

22.03.2018 / Toimitus

Carhartt WIPin tuore Saint Denis dokumenttielokuva tarkastelee Dennis Lynnin Irlantilaisia juuria sekä hänen elämää skeittauksen siivillä matkustaen ja heittäytymällä yllättäviin tilanteisiin spontaanilla asenteellaan.

Kotimaistakin väriä elokuvasta löytyy sillä Samu Karvosta, Carharttin teami vetäjää kuullaan sekä nähdään muutamaan otteeseen tämän tarinan aikana.


Denis ei ehkä ole suomalaiselle yleisölle kovinkaan tuttu nimi, joten kysyimme Samulta vähän kenestä oikein on kyse.

Mistä tässä nyt Samu on oikein kyse? 

”Joku saattaa ehkä muistaa Conhuir Lynnin, kundin, joka veti muinoin mm. Slavelle (LINKKI) ja Arton kanssa samaan aikaan Etniesillekkin. No nyt parrasvaloihin on astunut pikkuveli Denis, kovan luokan luupää, joka räiskyvällä persoonallisuudellaan ja hyvällä skedeyksellä on alkanut tulemaan tutuksi pitkin Eurooppaa.”

Miten sä tähän dokumenttiin sitten päädyit ja mikä sun rooli siinä on?

”Me tutustuttiin Philin kanssa vuosia sitten kun hän kävi pitämässä ”Format Perspektive” elokuvalleen ensi illan Helsingissä. Pidimme siitä asti yhteyttä ja koitimme jatkuvasti keksiä jotain projektia missä päästäisiin tekemään jotain yhdessä ja tämä projekti vihdoin antoi mahdollisuuden siihen.

Tunnen Deniksen myös parin vuoden takaiselta Carhartin ja Loven skaten Intian reissulta (LINKKI), joten oli helppoa hypätä mukaan tähän kelkkaan. Mun virallinen osuus tässä oli valokuvata Denistä ja tän projektin etenemistä kahdella eri reissulla Malmössä ja sain pojat sitten houkuteltua Helsinkiin Flow festareillekkin. En ole ite halunnut vielä katsoa valmista dokkaria, joten en tiedä paljonko olen siinä roolissa, mutta pääsin mä itsekkin vähän skeittaamaan ja puhumaan Deniksestä kameralle.”

 

No mitä ensi torstain katsojien kannattaa nyt sitten odotella tältä leffalta?

”No mä uskon itse nauravani ainakin pariin otteeseen ja oppivani jotain siitä minkälaista Irlannissa kasvaminen saattaa olla. Hyvää skeittausta ja mielenkiintoista henkilökuvaa on varmasti tiedossa myös. Ja leffan jälkeen tietenkin hyvää spekulointia ja viihtymistä sitten Dubrovnikin puolella. Denis ja Phil tulee paikalle myös, joten pääsee niitäkin sitten haastattelemaan livenä jos jää jotain hampaan koloon”

Helsingin ensi-ilta on 29.3. Andorra teatterissa klo 20.00. Jatkobileet Dubrovnikin puolella elokuvan jälkeen (k-18). Soittamassa Pulkkinen, Tito & Tontza. Luvassa myös erikoisohjelmaa. 

Näytös on ilmainen, ikärajaton ja ensimmäiset 175 ihmistä mahtuvat teatteriin. Tule siis ajoissa paikalle.

FB-EVENT: www.facebook.com/events/1782012978773869

 

Myös tämä Peten Heelflip nähdään dokkarissa. 

Kuvat: Samu Karvonen

Saint Denis Trailer from Philip Evans on Vimeo.

Keskustele Facebooksissa