Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Fire 1984 / There & Here

05.05.2017 / Toimitus

Fire1984 uudet tuotteet ovat nyt kaupoissa ja tämän kunniaksi uusi lyhäri There & Here on ulkona. Annetaan Eesun itse kertoa miten Fire1984 vuosi on lähtenyt käyntiin ja mitkä ovat tunnelmat. 


Talvella julkaistun ensimmäisen katalogin jälkeen on ehtinyt tapahtumaan tosi paljon. Tuntuu, että sen jälkeinen aika on menny ihan hujauksessa. Tein alkuvuodesta pienen kartoituksen uusien jälleenmyyjien osalta ja oli kyllä ihan mahtavaa huomata, että Fire1984 on herättänyt mielenkiintoa, eikä pelkästään Helsingissä.

Uuden katalogin tuotteita saakin nyt jo kymmenestä eri liikkeestä ympäri Suomea: Helsingissä My Favorite Thingsistä, Laminasta, Union Fivestä ja Myymälä2:sesta. Turussa RCM:n liikkeestä, Kotkasta Boardstockista, Jyväskylässä Beyondista, Seinäjoella Manualista, Rovaniemellä Hih-Hi!stä ja Oulussa Real Dealistä. Tuotteiden tarjonta vaihtelee hieman liikkeittäin, mutta dekkejä löytyy kaikilta jälleenmyyjiltä ja vaatteitakin suurimmalta osalta.

Uudet hupparit ja colleget on tällä kertaa tehty Pure Wasten kautta ja painettu R-Collectionilla. T-Paidat on R-Collectionia ja lippikset Beechfieldiltä, nekin brodeerattu R-Collectionilla ja hommattu muutenkin niiden kautta. 

 

Tuo Pure Waste on suomalainen firma, joka on aika aallonharjalla sen suhteen, mitä tulee kestävään kehitykseen ja ettisesti valmistettuihin tuotteisiin. Ne valmistaa kaikki niiden tuotteet vaateteollisuuden synnyttämästä jätteestä, eli ne kerää sitä ylimääräistä kangasmateriaalia talteen, purkaa sen takas langaksi ja tekee siitä uutta kangasta, josta ompelevat vaatteita. Ne ei värjää uusiksi niiden tuotteita, joten niissä saattaa huomata pieniä erivärisiä lankoja tasaisen värin keskellä, mutta tän ansiosta esimerkiksi hupparin valmistuksessa säästyy 8700 litraa puhdasta vettä. Niiden oma tehdas sijaitsee Intiassa, jotta ne on mahdollisimman lähellä sitä vaateteollisuuden synnyttämää jätettä ja ettei sitä tarvi turhaan roudata mihinkään muualle käsiteltäväksi. Siellä ollaan tarkkoja sen suhteen, että työntekijöitä kohdellaan hyvin, niille maksetaan asianmukaista palkka ja että niiden työolot on kaikinpuolin kunnossa. Pure Wasten porukka käykin säännöllisesti niiden tehtaalla paikan päällä tsekkaamassa että kaikki on kunnossa ja tää oli aika iso tekijä sen suhteen, miksi halusi tällä kertaa ottaa vaatteita niiden kautta. 

Laudat tulee jälleen Jartin tehtaalta. Tällä kertaa mukana on myös yks collabo kuvitus. Tehtiin Henna Välkyn kanssa yksi graffa yhdessä. Hennan kanssa otettiin myös tuotekuvat. Henna kuvasi ja mä käsittelin kuvat. Lisäksi tehtiin My Favorite Thingsin kanssa Lover t-paidasta spessu väri, jota saa vaan MFT:stä. 

 

Käytiin talvella Lissabonissa ekalla Firen reissulla, tosin Ossi ei valitettavasti päässy mukaan. Kuvattiin siellä nyt julkaistu pätkä suurimmaksi osaksi. Sen lisäksi, että leikkasin ja tein kuvan ja äänen jälkityöt, niin duunasin tällä kertaa musatkin itse. Iski tossa aika paha työuupumus ja piti sit keksiä jotain täysin erilaista vastapainoksi "normiduuneille" niin kävin hakemassa verkkokaupasta pienen synan, jossa on myös rumpupädit, äänikortin jolla saa kitaran kiinni koneeseen. Ostin vielä siihen päälle käytetyn sähköbasson kaverilta ja aloin harjoittelemaan Logic nimistä musasoftaa. Siinä vähän puolivahingossa syntyi pätkässä olevat biisit, vaikkei niitä alunperin ollutkaan tarkoitus alkaa säveltämään tähän itse biisejä. 

 

Kunhan kelit alkaa paranemaan, niin olisi tarkoitus käydä porukalla ainakin Oulussa. Varmaan sitä tulee reissattua ja kuvailtua muutenkin tässä pitkin kesää, tosin mitään konkreettista projektia ei tällä hetkellä ole vireillä. Eiköhän sitä silti jotain keksitä. Vaikka sitä jotenkin kuvitteli, että tässä pääsisi vähän hengähtämään, kun kevään kamat on myynnissä, niin kyllä sitä on jo syksyn katalogi työnalla ja aika hyvällä mallilla.

Uuden katalogin ja jälleenmyyjät voi tsekata osoitteesta: www.fire1984.com

Fire1984:sta tai tuttavallisemmin Fireä voi seurata 

instagramissa: @fire.1984

facebookissa: www.facebook.com/fire.of.1984 

 

Keskustele Facebooksissa