Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Hang Up Musiikki: Toge Rosonen

31.01.2017 / Toimitus

Underground artisti Toge Rosonen on nimenä kummitellut satunnaisesti jo muutaman vuoden toimituksen korvakäytävissä ja nyt uusimman Säkeitä Menneisyydestä -kokopitkän myötä artisti tuntuu löytäneen enemmän omaa suuntaa. Lue haikean herran minihaastis ja tutustu Togen musiikiin. Toimii talviseen synkistelyyn. 


Ok, perusasiat eka alta pois, mistä päin sä oot ja kuinka vanha?

Oon asunu vähän kaikkial, mutta tällä hetkellä asun Paimiossa Turun lähellä. Oon 20v

Minkälainen sun musiikillinen tausta on?

Ihan pienenä kiinnostuin jo musiikista ja varsinkin rapista. Aloitin kirjoittelemaan biisejä jo alakoulussa, mutta äänitin ensimmäiset biisit joskus 2010-2011

Missä vaiheessa sitten rap löytyi ja mitä kautta?

Olin varmaan alle 10v kun pari vuotta vanhemmat kaverit tutustutti mut rappiin. Kuunneltiin lähinnä jotain 50 Centtii ja sit muistan kun sain poltetun levyn frendiltä joka sisälsi koko N.W.A:n Straight Outta Compton levyn. Levyllä oli vielä tilaa ja sinne oli laitettu 2pacin "Hit em up" biisi. Diggasin aina enemmän noista ysäri meiningeistä kun 2000-luvun jutuista. Aina jostain tuli saatua niitä poltettuja levyjä ja sai enemmän artisteja omaan tietoon. Oikeestaan tuolta vielä tähänkin päivään asti luukutan paljon samoja juttuja kuin pienenä.

Mitkä oli suomiräpissä ekoja sellaisia juttuja mitkä kolahti kunnolla?

Suomiräppi ei oo koskaan penskana oikeen kiinnostanu ittee. Jotain Asaa tuli kuunneltua, mutta sekin aika satunnaista. Vasta oikeestaa 2011 heräs kiinnostus kun DJ Kridlokin UG solo tuli ulos ja sitä kautta tutustui Ghetto tyylit -juttuihin kuten esimeriksi Dumbiin ja Moonlitiin.

Kuinka monta julkaisua sulla on takana?

5 julkasua on takana. Kaikki julkastu kasettina ja kaks ekaa onkin enää pelkästää kassuna, joka on kyllä todella hyvä juttu. Kolme viimeisintä löytyy kaikki myös netistä (Spotify, Bandcamp)

Onks sulla ite mitään siteitä muuhun musan tekemiseen kun lyriikkapuoleen, tuotatko ite esim. mitään?

No 2014 duunasin semmosen kämäsen biitti kassun jota tuli ehkä joku 25 kappaletta ulos. Oikeestaa vaan jotain rumpu luuppei ja jotain sämplee päälle. Vähän yli minuutin kestävii biittei. 

Miten itse kuvailisit sun musiikkia?

Mun musiikki on todella päiväkirjameininkii. En oo ikinä päättäny , että teen jonkun tyylistä musiikkia. Teen vaan sitä, mikä sinä hetkenä on mielen päällä. Tykkään kyllä miettiä asioita aika syvällisesti, joten kuvailisin ainakin tähän astista musaani aika haikeeksi, syvälliseksi, runolliseksi ja myös melankoliseksi.

Mistä ideat syntyvät?

Ideat syntyy kaikesta, mitä oon kokenu. Muistoista. Ja kaikesta mitä koen sillä hetkellä, kun alan kirjottamaan. Sanoin viime levylläni, että "Räppään vaan itestäni, koska en mä tiedä muista". Siihen pyrin. Oon huono hyppäämään toisten kenkiin, sillon ei vaan synny mitään.

Onks sulla ollu keikkoja paljon? Tykkäätkö vetää livenä?

Keikat pystyy laskeen kahden käden sormilla. Ja tykkään kyllä vetää keikkoi, niitä sais olla vaan enemmän, mutta kyllä varmasti jossai kohtaan, kuhan jengi herää tähän.

Kiitoksia ja terkkuja?

Terveiset kaikille jotka tukee ja on messis kunnes renkaat tippuu <3

TUTUSTU LISÄÄ:

https://soundcloud.com/toge-2

https://togerosonen.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/toge_rosonen/

https://www.facebook.com/TogeRosonen/

Teksti: Mikko Kempas

Keskustele Facebooksissa