Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Kuusi Stöölle tärkeää Suomi Punk/HC seiskaa

19.04.2016 / Toimitus

Veli Stöö ei luukuta pelkkää ganxstaa. Tässä on kuusi Stöölle tärkeätä Suomipunk/HC seiskatuumaista. 


Pohjasakka - Maailma Täynnä Vihaa 7” (1985)

Tämä on yksi Stöön ehdottomia ikisuosikkeja! Pakko myös mainita, että bändin nimi on lähellä Stöösnin sydäntä. Sisältää viisi älykovaa kappaletta, joista ykköseksi useimmiten nousee “Sortoa ja vihaa”. Tästä kappaleesta Stöö haluaakin lainata muutaman sanan tähän väliin: “Sortoa ja vihaa / Vitusti väkivaltaa kadulla / Nyrkiniskuja ja potkuja / Ihmisten pitää pelätä / Onks siinä jotain järkee / Hakata nyt muita ihmisii / Ooks sä sit muka kova / Kun sä jotain potkaset / Väkivaltaa!! ”. Stöö vihaa väkivaltaa. Nyt loppu se myllyttäminen ja muiden kiusaaminen...saatana.

Kauniit Poliisit - Lekalla Päähän! 7” (2002)

Tää on oikeestaan Stöön mielestä aika kusinen bändi ja levy. Tän ostin joskus siltä varalta, että jos Mikko Kuustonen laittais mut jostain syystä autiolle saarelle ja saisin ottaa sinne mukaan vaan yhen seiskan. Ainut hyvä biisi: “Mikko Kuustonen”. 

Stalin - Chaos EP 7” (1980)

Stalin Mäntyharjusta päivää. Oon aika varma, että tää on parasta, mitä Mäntyharjusta on ikinä tullut. Tattis, Svart, tästä uusintapainoksesta. Stöö ei varmaan ollu ees syntynyt sillon, ku tää tuli ulos. Helvetin kova seiska, josta Stöön lempikappaleiksi ovat nousseet “Mä vihaan” & “Me ollaan Stalin”. “Mä vihaan” -kappaleessa on hieno kohta, jossa sanotaan “ Jos joku on niin paska ettei sitä jaksa rakastaa / Niin miks sille pitäs teeskennellä? / Jos sua joku ??? niin paljon vituttaa / Niin mä varmaan sillon sitä vihaan”. Jotkut on vaan niin mulkkuja, että joutuu väkisin skidisti vihaamaan. Näin se on.

T.H.E Rutto - Ei Paluuta / Ilmastoitu Painajainen (1983/1984)

Läjä Äijälän IKBAL-lafkalla alun perin julkaistut Ruton seiskat samalla lätyllä. Mulla on vaan tää kusinen bootleg, mutta tällä pitää pärjätä siihen asti, kun teen mun ekan miljoonan. Kokonaisuudessaan todella kova levy. Suurin osa sanoista menee Stööllä ohi, eikä mistään muustakaan saa juurikaan selvää. Se onkin yksi syy, miks tää on niin helvetin hyvä!

Kaaos / Cadgers - Kytät On Natsisikoja / Kaaosta Tää Maailma Kaipaa 7” (1981)

KLASSIKKO. Kaaoksen puoli miltei täydellinen, ja Cadgersin puoli vähintäänkin ihan jeppis. “Kytät On Natsisikoja” on niin järjettömän hieno kappale, että muut biisit jäävät sen varjoon – ikävä kyllä. Huhut kertovat, että Ice Cube olisi kirjoittanut “Fuck Tha Police” kappaleen tämän seiskan innoittamana. Luultavasti totta. 

Abortti 13 - Viimeinen Verilöyly EP 7” (1983/2009)

Hemmetin hyvä levy, joka ei sisällä yhtään paskaa biisiä. Abortin laulaja Tapsa on Stöölle yhtä tärkeä henkilö kuin Gucci Mane. Tämä seiska sisältää hittikappaleen “Suolia Saatana”, josta onkin hyvä lainata tämä kohta: “Sota syttyi, elämä sammui / Sota syttyi, talot sortui / Sota loppui, ruumiit jäi / Sota loppuu, jäljelle jäljelle jää vaan / 2 x Suolia, suolia, suolia saatana”. Haista sota paska!

http://​http://abortti13.bandcamp.com/

_______________________________________

HOMMAA STÖÖN ISO VAUVA JEESUS!

 

Keskustele Facebooksissa