Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Lautaongelmia by Duke

16.03.2014 / Hangup

Duken koskettava analyysi siitä miksi iso mies itkee tuuman kahdeksannesosan tähden ja mihin se voi johtaa. 


”Vika miehessä” -Hynninen

Minua on vaivannut lautaongelma. Se on vaivannut minua niin kovin, etten ole sittemmin – yhden syksyisen kerran jälkeen - hallilla käynyt.  Itse asiassa, samainen ongelma vesitti myös viimeiset ulkosessiot. Paljon mielipahaa, pettymystä.

Mistä tämä ongelma sitten kumpusi, mikä siihen auttoi, mikä sen ratkaisi?

Tällä ”tasolla” marginaalit on minimissä ja pienet asiat ratkaisee. Tapaukseni yhtälössä oli muutama tekijä. Avataanpa keissiä hieman. Olen jo pitempään skeitannut Itä Skam laudalla. Kommandopipo mustalla taustalla. Täydellinen lauta. En pidä muutoksista. Tämän ohjenuoran valitettavasti unohdettuani alkoi tapahtumaketju, joka piti minut laudan päältä useamman kuukauden.

Valitsin toisen valmistajan laudan. Eri tehdas, eri sheippi, eri leveys, kaikki eri. Valtava muutos. Viikko skeittaamatta. Sitten seuraava epäonnen sattumus, Laminasta ostamaan hyväksi totuttua Skam –lautaa. Mutta katsos, mustapohjaista ei löydy. Paniikki! Valkopohjainen Skam kainalossa kotiin. Gripit kiinni ja hallille. Ei h*****tti! Lauta on ihan liian pitkä. Voi hyi h*****tti! 31.625 sijaan 31.75”.

Kotona Laminan sivuille korjaamaan virhettä, tilaamaan tuttua ja turvallista, havainto: mustapohjaisen Skamin sheippi on muuttunut. Voi kurjuutta! Lauta vaatehuoneeseen, hometta ja hämähäkinseittiä päälle. Se siitä. Skeitatkaa te, minä olen lopettanut.

Keväällä uudella innolla. ”Ei kysyvä tieltä eksy”, sanovat. Tuumasta toimeen ja meiliä Laminaan. Vastauksessa hyviä uutisia, lautaa valmistetaan taas, nyt sitä saa! http://lamina.fi/skam/102106/dp

Voi tietysti kuulostaa liioittelulta nillittää noin pienestä asiasta, mutta käyttäkääpä matematiikkaa, laskekaa suhdeluku minun pituudestani verrattuna lautojen pituuserotukseen ja sen jälkeen vaihtakaa laskutoimitukseen omat mitat. Oma hypoteesini on että pidemmän jampan laudalle tulee tällä kaavalla lähes longboardmaiset mittasuhteet. Ja kaikki kyllä tietää mitä longboardeista on syytä olla mieltä.

Teksti ja kuva: Duke 

Keskustele Facebooksissa