Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

FLOW 2015 Pulkkisen tärpit

14.08.2015 / Toimitus

Toimittajamme Pulkkinen raahaa astraalikehonsa viikonloppuna suoraan Suvilahteen. Tässä pari Pepen valitsemaa vinkkiä miten korviaan voi helliä Flown musiikkitarjonnalla. 


(Kuvassa Sin Cos Tan vuodelta 2014, Kuva: Kempas)

No niin hipsulit ja partasuut. Kohta mennään! Siltä varalta, että ajattelit mennä pomppimaan ilman paitaa nestehukassa pelkästään Major Lazerin ja Diplon keikoille, haluat karkuun lapsi- tai pyöräparkilta tai kyllästyt jonottamaan phod thaitasi  toimitus halusi nostaa esiin pari tärppiä.

Ride

Slowdiven, My bloody Valentinen ja Jesus & Mary Chainin jälkeen lähivuosien särö ja shoegaze-klassikoiden putki Suomessa saa arvoisensa jatkumon Riden päättäessä Flown perjantai-illan.  Alun perin Oxfordista lähtöisin ollut yhtye ehti julkaista aikoinaan brittimusan lippulaivalla Creationilla neljä levyä. Laulaja Mark Gardenerin ja basisti Andy Bellin kyllästyessä lattiaan tuijotteluun bändi hajosi vuonna 1996 ja Bell liittyi sittemmin kahden manchesteriläisen huonokäytöksisen veljeksen yhtyeeseen nimeltä Oasis. Debyyttialbumi Nowheren klassikkoja odotelessa. 

Chic featuring Nile Rodgers

Nimestä ei kannata hämmentyä. Nile Rodgers on lähes yhtä kuin Chic, jonka Rodgers perusti yhdessä edesmenneen basisti Bernard Edwardsin kanssa. Mutta jos tuottaa muun muassa sellaisia kappaleita kuten Madonnan Material, Bowien Let's Dance tai Duran Duranin Wild Boys ja siinä saa samalla pari pokaalia jostain spedeilystä Daft Punkin ja Pharrellin kanssa niin kyllä kuka tahansa sen oman nimen laittaisi näkyviin. Disco-musiikki ei olisi mitään ilman Chiciä ja tässä keikassa on potenttiaalia parhaimmillaan oikeaksi flow-klassikoksi. 

The Space Lady

San Franciscosta tuleva outsider artisti tarjoaa nimensä mukaisesti kieron kuuloisia avaruuscovereita esimerkiksi Born to be Wildista tai Ghost Rider in the Skysta. Katumuusiikkona uransa tehneen Susan Dietrichin omistautumisesta avaruutta kohtaan kertonee että Dietrich muun muassa on esiintynyt aktiivisesti Roswellin avaruustutkimuksen alueella. Arsi Kevan vakio dj-laukkuun kuuluvasta Space Ladysta on jo noussut lähes Moon Dogin kaltainen häröklassikko. 

Skepta & Wiley

UK-grime tekee vahvaa paluuta ja sen ilosanomaa Helsinkiin saapuu julistamaan kaksi sen etuoikeutettua suurnimeä. Takavuosien aikaisista Wearing my Rolex ja Sunglasses at night-kaltaisista pahimmista tanssipellelyistä  on luovuttu ja Wileyn tämän vuotinen Life Is A Game Of Snakes & Ladders sekä Skeptan feattaukset ovat olleet vahvaa itseään. 

Pet Shop Boys

Pet Shop vitun Boys. Tarvitseeko muuta sanoa. Ainoa pop-yhtye, joka on onnistunut tekemään olemisesta aitoa performanssitaidetta levynkansista aurinkolaseihin asti. Neil Tennantin ja Nick Lowen ei tiedetä koskaan tehneen surkeata keikkaa ja lähivuosien visiitit Suomessa ovat olleet puhuttuja jo pitkään. Sinänsä myös kova saavutus, että yhtyeestä aikoinaan lähti huhu Kuudennessa Aistissa liikkelle koskien yllätysesiintymistä, koska tähän on kyennyt festareilla Suomessa ehkä ainoastaan Patti Smith. Kesäyö ja hittiputki ovat fantastinen yhdistelmä.

Joey Anderson

Flown kenties kiinnostavin dj nimi Mano Le Toughin ohella tulee New Jerseysta. Tuottajana tietynlaista luomu deep housea tuottava Anderson soittaa varsin eklektisiäkin dj-settejä discosta niin acidiin kuin uuteen teknoonkin. Musiikillisesti kiinnostavaa tanssimusiikkia ja avaruusmatkailua aivan varmasti tiedossa backyardilla. 

Muista myös nämä: LA:n wonky guru Flying Lotus, ibiza residentti Nina Kraviz, Suomen house paroni Olli Koponen, oikean taidemusiikin ystäville Peter Gordonin uudelleen sovittama Arthur Russellin Instrumentals-teoksen esitys, sekä Turussa H2Ö:ssa ja Turku Modernissa hehkutettu City Man.

Keskustele Facebooksissa