Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Lauttasaaren skeittiparkki valmis

22.05.2015 / Toimitus

Lauttasaaren Pyrkälle on valmistunut uusin Concrete Proofin ja kumppaneiden työnäyte. 


Tällä kertaa parkin on piirtänyt Concrete Proofin Tero, ja sen huomaa kaarilinjojen toimivuudesta. Linjan ja kaaret on mietitty kaariskeittaajan silmällä ja homma toimii kun se kuuluisa junan vessa. Parkkia pystyy ajelemaan ympäri ilman vauhdin hyytymistä ja vaikka kaaret on suhteellisen pieniä niin kuolleita kulmia ei ollut. Parkilla pidettiin pienet avajaissessarit ja todettiin että homma toimii kun sen osaa ja porukka rippasi jo ekoilla sessareilla todella kovia juttuja. Videota sessioista tulossa Hang Upin sivuille. Streetimmän menon ystäville parkilta löytyy kumminkin ledget ja reili on tulossa. Koparin ja kivet liukui heti kättelyssä erinomaisesti. 

Parkin kunniaksi pieni muistelo Alelta (Foghorn jäsen), joka on nähnyt skeittausta Lauttasaaressa usealla vuosikymmenellä. Hienoa että asiat on nyt tällä mallilla. 

Skedeys oli rikos.

Joskus 1990 luvun alussa Ben Zyskowicz teki vaalityötä Lauttasaaressa ja kosiskeli Itälahdenkadulla Dallas talon edustalla hengailleita skeittareita äänestämään Benia kunnallisvaaleissa.

Keksimme oravankaupat ja lupasimme äänestää Beniä, jos Ben hoitaa meille skeittiparkin Lauttasaareeen. Senhän Ben oikopäätä lupasikin äänien kiilto silmissään. Kättä päälle, eikun menoksi ja Casa Maressa vaalioluet pojille.

No ei siinä vierähtänytkään kuin 25 vuotta (Oli tossa toi yks etäisesti skeittiparkkia muistuttava viritys Hevosen Kenkä puistossa myös. Toim. Huom) ja skeittiparkki on kohta tuloillaan Pyrkän urheilupuistoon. Kiitos tästä kuuluu todennäköisesti muille kuin Benille.

Siihen aikaan skeittiparkkinamme  talvisin toimi lähinnä Seston parkkihalli ja sen yläkerros ja sinne johtava luiska, sinne jonne jouduimme murtautuimaan päivittäin ja vartijat ajoivat 15 minuutin välein pois. Välillä jätimme ikkunoita raolleen, tungimme itsemme sisään avatuiksi jätetyistä ikkunoista ja keksimme monia kikkakolmosia sisäänpääsyksi.

Joskus laskin että siellä tuli vietettyä 7 talvea, muutamat jouluaatot, muut juhlapyhät ja parit nilkat murrettua.

Vuodesta 1987-1996 se oli meidän skatepark. Kiitos Sestolle pakkosponsoroinnista. Sestossa soi Circle Jerks.

Seston muistolle. 

Keskustele Facebooksissa