Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Skeittauksesta #35 - Mikko Kempas & Samu Karvonen

23.11.2017 / Toimitus

Skeittauksesta-podcastin jaksossa #35 Mikko Kempas & Samu Karvonen jatkamassa keskustelua viime podcastin aiheen pohjalta. Skeittauksen oikeutus ja vastuu, mistä ne tulee ja kuka ne on skeittaajille antanut? 


Kuka meille skeittareille on antanut luvan liata, naarmuttaa ja rikkoa skeittilaudoilla kaikki mielestämme siihen touhuun sopivat pinnat ja sitä tehdessä häiritä ihmisten elämää? Mistä se röyhkeys, jolla käskemme melusta valittavien ihmisten muuttamaan maalle, kumpuaa? Onko egoistinen kusipäisyys, ajattelemattomuus ja röyhkeys osa skeittausta, jota ilman moni merkittävä juttu olisi jäänyt ja jäisi jatkossakin tekemättä? Näistä kysymyksistä lähdin liikkeelle Hangupin päätoimittajan Mikko Kempaksen ja Suomen Rullalautaliiton Samu Karvosen kanssa pohtimaan aihetta, jota ei ole skeittimediassa juurikaan käsitelty.

Jakson voi kuunnella myös Suplasta osoitteesta https://www.supla.fi/supla/3131981 tai Suplan ilmaisesta applikaatiosta.

 

* * * KUUNTELE * * * 

 

* * * KUUNTELE * * * 

 

Keskustelumme laajeni pohtimaan mm. katuskeittauksen roolia ja tulevaisuutta, skeittiparkkitilannetta, nykynuorison outoa musamakua ja pölynimureita biojäteastiassa. Saatoitte muuten huomata pari päivää sitten Hesarin nettisivuilla uutisen, jossa kerrottiin skeittarijoukon rikkoneen parkkihallissa jonkun poistovesiputken ja yhden heistä lyöneen, potkineen, uhkailleen ja sylkeneen paikalle tullutta vartijaa. Uutisen kommenttiosiossa trollit ja ämpäripäät suolsivat kilpaa paskaa ja vaikka uutista myöhemmin illalla päivitettiin putkaan heitetyn skeittarin soitettua toimitukseen niin mielipiteet oli ehditty jo muodostaa. Uutisen tuoreeltaan luettuani ajattelin, että tämähän sopii erinomaisesti tämän jakson aiheeseen ja linkkasin sitä eteenpäin somessa unohtaen mediakriittisyyden täysin. Myöhemmin juttelin putkassa olleen skeittarin kanssa ja kuulin ettei hän ollut lyönyt, potkinut, sylkenyt tai uhkaillut vartijaa tai ketään muutakaan. Skeittari oli vain sadatellut ja rimpuillut, koska vartija oli vääntänyt hänen kättään kivuliaasti. Kuulin myös usealta paikalla olleelta skeittarilta, että tätä ”rikottua” poistovesiputkea oli vain siirretty sessareiden ajaksi. Mitään ei ollut mennyt rikki. Vartijoiden toiminnasta voisikin pitää ihan oman jaksonsa joskus. Siihen asti kannattaa muistaa uutisia lukiessa mediakriittisyys ja vanha viidakon sanonta: ”vartijat kusettaa ja kytät uskoo vartijoita.” -Pena

 

Kempas kaduilla n. viisitoista vuotta sitten Happyhourin Hyvin sä vedät -leffasta

Karvosen egoistisen kusipäisyyden hedelmät parin vuoden takaa Where we come from -videosta

Kuuntele edellinen jakso täältä ja aikaisemmat kolme tuotantokautta täältä. Palautteet, yhteydenotot yms: pena.internet-at-gmail.com tai instagram.com/penardioux.

Keskustele ohjelmasta foorumeilla

Kuvassa: Samun frontside 180 ss nosegrind. Voisko muuten tätä temppua alkaa kutsumaan bluntgrindiksi? Ois niin paljon helpompaa kaikille. Kuvan otti Ruikan Pete.

Ohjelmaa tukemassa: 

 

 

 

 

 

Keskustele Facebooksissa