Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

EDLA

13.06.2014 / Toimitus

Vesa Korkkulan ja kumppaneiden uusi Edla-leffa on nyt netissä. Saatesanoina alkua Vesan kirjoittamasta leffan tekemisestä kertovasta tekstistä, joka löytyy kokonaisuudessaan kohta ilmestyvästä 2/14 Hangupista. 


Kesällä 2013 alkoi vaikuttaa siltä, että kuvamateriaalia oli kertynyt tarpeeksi uutta skeittivideota varten. Sanottakoon tähän alkuun pienehköksi varoitukseksi, että kuvattu materiaali oli hyvin Helsinki-keskeistä. Muualta kuvattua materiaalia oli niukasti – joskin globaalisti aina LA:n kaduilta erääseen hylättyyn tukkien uittopaikkaan.

Edellinen, Kristian Södergardin editoima skeittivideomme In Search Of The Ridiculous oli tullut ulos jo alkukeväästä 2011. Siinä oleva materiaali kattoi vuodet 2006–2010. Vuosina 2011–2013 oli kuvattu vaihtelevasti mutta riittävästi. Ei sitä enää joka vuosi skeittivideoita voi tehdä, ja lyhyiden nettiklippien teko ei voisi vähempää kiinnostaa.

Nyt oli aika uudelle videolle, ja paloin halusta päästä editoimaan sitä. Edellisen kerran olin editoinut vuonna 2005 Leffa tulossa -nimisen skeittivideon. 

Kun kerran materiaalia oli kertynyt jonkin verran ja tiesin suunnilleen, keillä sitä riittäisi varsinaisiin omiin osuuksiin, aloin miettiä teemaa. Tehtävä tuntui haastavalta, koska olisi pyrittävä vähintään samalle tasolle, jolle Ridiculousissa päästiin, eikä tämä olisi helppo tehtävä. Rima asetettiin siinä niin korkealle. 

Tiesin, että en myöskään voisi turvautua VHS-efekteihin, kaitafilmiin, after black -hammereihin tai muuhun muualta opittuun – ellen sitten halunnut olla tulevalla videolla “tyylikkäästi ja harkitusti myöhässä”, kuten Olli Aarni fiilisteli eräiden Wammapark-sessioiden yhteydessä. Koviksethan tulevat juhliin aina myöhässä?

Piti siis keksiä jotain omaa....

(Lue juttu loppuun aivan kohta ilmestyvästä 2/14 -lehdestä) 

Keskustele Facebooksissa