Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Daerra minihaastis

16.05.2014 / Toimitus

Dearra on musiikkia hyvän jumittelun ystäville. Juttu julkaistu lehdessä 1/14


Ketä Daerrassa soittaa, ja kauanko olette soittaneet kimpassa?
Tome ja Niksu Tomevski, Valtteri Kivelä, Make Laimio, Timothy Kuhn, sekä Odi (visuaalit). Ehkä joskus 2004–2005 aikoihin aloitettiin Maken kanssa kaksin veivaamaan, ja sitten Make lähti reissuun ja tilalle tuli Niksu, joka lopetteli Bolt-uraansa ja niksun lisäksi Timo liittyi mukaan. Sillä triolla veivattiin sitten aikamme, kunnes Tome tuli mestoille kipsi kädessä pyörimään, Niksu lähti vuorostaan reissuun ja Make taas palasi takaisin – ja sitten vaan jossain vaiheessa muutaman vuoden hyörinnän jälkeen meillä oli kasassa bändi, jossa soittimet kiersivät sen mukaan, miten kuka milloinkin tuli mestoille. Viimeiselle jäi aina syna. Aiemmin me vaihdeltiin Timon kanssa rumpuja noin 50/50, mutta nykyään olen itse ollut enemmän kitarassa ja synassa (Valtteri).

Minkälaisia aikaisempia musiikkiproggiksia bändin jäsenillä on ollut?
Bolt, Down my throat, Musta Kalpa, J.O.S. , Trio 2 Kahden Hinnalla, Desert Red, Jet Start, Seven Year Cycle, J Arjalainen… Useimmat näistä ovat edelleen elossa, osa vasta syntymässä…

Kuka teistä on päävastuussa biisien rakentamisesta, vai pohjautuuko homma enemmän jamitteluun ja sitä kautta tekemiseen?
Biisit rakentuvat aika pitkän kaavan kautta jamittelun pohjalta ja hioutuvat yksittäisistä riffeistä sitten lopulta ”biiseiksi”. Päävastuuta ei ole; kaikki yrittävät sanoa niihin jotain, ja yleensä muut eivät kuuntele vaan soittavat vaan omiaan. Silloin, kun on vajaamiehitys treeneissä, niin paikalla olevat lyövät lukkoon joitain kohtia biiseistä ja poissa olleet jäävät nuolemaan näppejään.

Käsittääkseni visuaalit ovat tärkeässä osassa liveä – kuka niistä on vastuussa?
Odi hoitaa visuaalit ja yleensä kaiken muun visuaalisen ilmeen bändiin liittyen. Helvetin hienoja juttuja livenä! Ja se myös treenaa meidän mukana kaikissa treeneissä.

Miten itse kuvailisitte Daerran musiikkia?
Instrumentaali-postrockia tai jotain sellaista epämääräistä leijumista ja mättämistä sekoitettuna sopivasti. No, ei mättämistä kuitenkaan. Tykittämistä? Sellaista, että voidaan tarvittaessa ratsastaa kameleilla lavalle ja heiluttaa peitsiä samalla, kun Niksun sitar-pedaali ulisee taustalla.

Mitäs tulevaisuudessa?
EP ulkona, joten kokopitkää seuraavaksi? Keikkoja olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman paljon nyt tuon EP:n myötä. Uusia biisejä ja kokopitkää levyä työstetään parhaillaan lähinnä mielikuvaharjoitusten avulla. On tietenkin tarkoitus ujuttaa meidän musaamme johonkin kovaan skedeleffaan eli meillä on ensi kesänä agentit kurbeilla sopivia vetäjiä metsästämässä. Be aware!

Levyä myy Äx, Stupido, Myymälä2.
Lataus: daerra.bandcamp.com 

info & keikkamyynti / levyt tiskin alta : daerramusic@gmail.com
Teksti Kempas 

Kuuntele alta koko Ep. 

 

Keskustele Facebooksissa