Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Concrete Jam x #HCPSpirit kisakooste

04.07.2019 / Toimitus

Kisakooste Skeittikontin kisoista 


"Eläintarhan parkin skeittikontista on todellakin kehittymässä kaikkien skeittaajien kohtaamispaikka, sukupuoleen katsomatta. Miksi? Kuka pystyy luettelemaan Helsingissä järjestettyä matalankynnyksen skaboja, sessioita tai jameja tältä vuosikymmeneltä, jossa skeittaa lähemmäs neljäkymmentä tyyppiä pilke silmäkulmassa? Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että mimmien osallistuminen ei ollut näissä jameissa niin aktiivista kuin tapahtumaa pari viikkoa edeltäneissä avajaisissa. Kontti, musiikki ja Eltsun hyvä ilmapiiri tuntuu toimivan yleisesti sekä houkuttelevan myös skeittauksesta yleisesti mielenkiinnostunutta väkeä paikalle ihmettelemään. 
On ollut suuri ilo myös seurata nuoremmankin väen rohkeutta osallistua jameihin. Tästä esimerkiksi iso käsi Team Haamuvahalle, jotka ovat säväyttäneet kumpanakin mainittuna lauantaina käsiplanteillaan, boneleseillaan ja powerslaideillaan! 
Concrete Jamin ja HCPSpiritin järkkäämissä jameissa on syytä antaa kiitos myös tuomareille: Jaakolle, Berberille, Kirvekselle ja Märän Atiballe! Nada ja Marc Fred vastasivat päivän musiikkitarjonnasta soittamalla aurinkoiseen säähän sopivaa musiikki skaalalla lattarirytmeistä turkkilaisiin lantioraitoihin. Keli oli mitä mainioin, tyytyväisyyttäni lisäsi erityisesti, että 30:n vahvuinen aurinkorasvakerros onnistui suojaaman hipiäni. 
Travisin alla oleva video puhukoon puolestaan, mutta erityismainintana täytyy nostaa suosikkiskeittaajani Gangsta Maken yli-ihmismäinen venyminen ja rahanhimo niin gapissa kuin poolin päädyssä käydyissä best trickeissä. Alex Lekinho, Papa Wilson sekä Brixi ansaitsivat jameissa palkintopallisijansa, Brixille erityismaininta myös Roland SP 404:lla soitetuista loopeista ja biiteistä. Huxi haukkasi turvetta, Lepi Boo ei eksynyt palauttamaan pulloja, Pat ”Amerikan Pate” Duffy sessasi yhdessä poikansa Lemin voimin ja turvin. Big Up kaikille osallistuneille! " 
-Joonas Pulkkinen

Yhteistyössä:
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad - City of Helsinki
Free-Laskutus
HCPSPIRIT
Radio Helsinki
UNION FIVE
Happyhour Skateboards

 

Keskustele Facebooksissa