Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Mans-e-rama 2018

26.10.2018 / Toimitus

Tampereen kaariskeittaukseen keskittynyt Mans-e-rama -tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta oleellisemmaksi osaksi Suomen skedetapahtumien kirjoa. Tässä videokooste Iso-Vilusen meiningistä ja puuhamies Teemu Görnlundin haastattelu. 


Alla toimituksen videokooste tapahtumasta: 

Jututimme tapahtuman isäntää Teemu Grönlundia tämän vuoden fiiliksistä tapahtuman ja sen tulevaisuuden suhteen:

Osaatko valottaa vähän Manseraman syntyhistoriaa? 
Monesko vuosi tämä oli? 
Tämä oli jo neljäs vuosi putkeen! Beaver Concrete ja Concrete Proof saivat Vilusen bowlin valmiiksi myöhään syksyllä 2014, ja oltiinkin kieli pitkällä odotettu, että niitä pääsee vetämään. Oli selvää, että tuossa parkissa järkätään puuliajot heti seuraavana kesänä 2015. Vilusen syvä pääty vaatii kunnon energiaa ja sessareita, että alkaa tapahtuun. Kaarikoirilla oli todella iso vaikutus kyseisen parkin designiin, jonka Janne Saario piirsi. Haluttiin isoa kuppia snakerunilla – sellaista, ettei tartte enää lentokoneeseen hypätä, jos haluaa ajaa.Kyläjuhlat tapahtui Tikkutehdas DIY:llä aina elokuussa vissiin neljä vuotta putkeen. Vilusella homma jatkui, ja oli luontevaa kutsua kaikki kaverit paikalle, säätää PA:t ja tutut bändit paikalle. Talkoomeiningillä ja pienellä budjetilla saatiin älyttömän kova meininki Viluselle aikaiseksi. Asiaa auttoi se, että elokuussa 2015 oli täysi intiaanikesä päällä ja meininki kuin Kaliforniassa konsanaan. Sen jälkeen Vilusen harjulla onkin ukkostanut, satanut ja suihkuvirtaillut, mutta viime vuotta lukuun ottamatta on vedetty homma läpi siellä keleistä huolimatta. 

Jussi "Kärä" Korhonen - Bs air

Tänä vuonna toiminta ei rajoittunut pelkästään yhteen viikonloppuun, mitä te teitte viikon ajan? 

Osa ulkomaalaisista saapu jo maanantaina, joten käytiin sessareilla Vilusella ja Kennelillä. Saunomassa ja uimassa käytiin ahkerasti kerran keli suosi ja jätkillä oli oma talo Lentävänniemessä. Keskiviikkona tuli suuri osa vieraista suoraan Pakkahuoneen aukiolle Pre-partyihin, missä skeitattiin ”kaikki skeittaa” meiningillä s.k.a.t.e , Kuolon Gäpi ja Surmanajot. Jatkot oli siinä heti plazan takana Pakkahuoneen Klubilla, missä Mäksy soitti levyjä ja bändit veti Livet.

Lehdistö hoidettiin torstaina Vilusella ja jengillä oli mahku ajaa Kärän megaramppia koko viikon. Perjantaina sessattiin kaikkee mikä liikku Kenneli DIY:llä, missä pääpaino oli ulkominillä, etupihan DIY-muuri spotilla ja Mid-Vertillä. Jengi tykkää skeittaa tota Verttiä ihan hulluna ja joka kerta etenkin ulkkarit on fiiliksissä oppimassa uusia temppuja. Se on ihan helvetin hyvä kasari backyard ramppi tommoseen hommaan. Ginger oppi Eggplantin ja 4 muuta juttua, mitä se ei oo ikinä tehny! Chris Russel oppi sal flip tail smäckin viime helmikuun Trelogy:ssa.

Lauantaina oltiin koko päivä Vilusella ja sessattiin Heatit läpi. Kovinta skeittausta, mitä oon siellä nähny tähän mennessä. Suunta näyttää olevan tämä et vuosi vuodelta kovenee! Skabojen jälkeen pakattiin kamat ja ajettiin Kennelille jatkoille. Sielä jengi vaan jatko skeittaamista ja mm. Generals, Kantatie ja Khat Moses liekitti livee. Kennelillä oli palju, sauna ja Foodinin safkat koko viikonlopun. Pyynikin panimo tarjos. Oli helppo nauttia.

Minkälainen fiilis itselle jäi ulkomaiden vieraista? 

Tosi hyvä fiilis jäi! Lukas, Sergei ja Ginger on käyny täällä jo monta kertaa. Ollaan ystävystytty ja niitten kanssa on aina helmee. Ne on aina fiilistelly meininkiä ja mestoja! Alex Halford ja Aaron Wilmot tuli ekaa kertaa, mut ne diggas ja haluu tulla uudestaan! Ihan kingejä äijiä molemmat! Niin ja sit oli vielä Johan ja Brent Beaver Concreten rakenta-äijät. Ne oli rakentamassa Vilusta ja Johan ollu jeesaamassa Kennelilläkin. Oli siisti saada ne mestoille näkeen kun niitten tekemä parkki on liekeissä.

Toi koko porukka oli ihan mahtava yhdessä ja enempää ei oltas voitu toivoo. Nuorempi 17v Britti Alex Griffiths skeittas joka päivä ja asu Kärän luona. Siitä äijästä kuullaan vielä. Se on aina siisti nähä vanhoja naamoja ja saada uusia kavereita. Parasta on kun jengin leuat loksahtaa, kun ne tulee ekaa kertaa Kennelille ja vetää yläfemmat.

Tampereella on skeittimielessä todella kova meininki tällä hetkellä, mitä itse luulet sen syyksi? 

Kärsivällinen ja pitkäjänteinen työ kehittää meininkiä ja harrastuspaikkoja. Uskallus tehdä asioita omalla tavalla ja omalla yhteisöllä. Yhteistyö kaupungin ja eri porukoiden kanssa. Avoimuus, toisten kannustus ja innostus. Kovat skeittaajat sukupolvesta toiseen ja hyvät harrastuspaikat. Toisten onnistumisten fiilistely ja jaettu ilo. PMA.

Ville Lepistö - Fs air

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia Manseramalla on? Onko käynyt mielessä yrittää hoitaa esimerkiksi jotain jenkkistaraa paikalle? 

Manserama tulee taas ens vuonna. Tapahtuma on tärkee osa meidän toimintaa. Vilusella on edelleen maan parhaat puitteet puuliskeittaukseen ja kerran vuodessa upee sessata porukalla ympäri Suomea.

Ulkomaalaisia on ollut tapahtumassa lisääntymään päin, mut ennenkaikkee tää tapahtuma on meidän kotimaisille ison kaaren vetäjille, jotka kehittyy koko ajan ja tarvii kunnon sessareita! Se että maailman parhaat tulee demottaan ei mun mielestä oo pääasia tässä tapahtumassa, koska sillon moni saattais jättää osallistumatta tai ei ainakaan pääsis omalla tyylillään niin esille. Ei skedeyksessä oo kilpailu tärkeintä eikä kuka vetää sairaiten. Se et jengi pitää hauskaa yhdessä, ylittää ittensä ja vetää omalla tyylillä on siisteintä!

Jenkkistaroja on ollu viime vuonna paikalla Venice-jengin legenda Eric Dressen (Santa Cruz) ja Bennet Harada (Santa Monica Airlines). Tänä vuonna paikalla oli Pat Duffy. Eli nyt on vissiin tällänen legenda perinne! Manserama ei oo kaupallinen tapahtuma ja isoja korporaatioita tai energiajuoma brändejä ei tulla näkeen sielä. Ei näin ollen myöskään niiden vetäjiä.

Miten Tampereen kaupunki suhtautuu tapahtumaan? 

Todella positiivisesti ja tehdään niitten kanssa yhteistyötä skeittaukseen liittyen laajalla rintamalla. Iso kiitos Tampereen kaupungille!

Kisoissa oli myös aika lupaavia junnuja, onko Tampeella kova meininki junnujen puolelta? Tuleeko uusia harrastajia? 

Sillon kun harrastuspaikat ja meininki on kohdillaan uusia skeittaajia tulee mukaan lajin pariin. Meillä on skeittikoulu ja skeittileirit pyöriny vuoden ympäri muutaman vuoden ajan ja se alkaa kantaan hedelmää. Uusin ilmiö on skeittaavat perheet, joita Tampereella on muodostunut viime vuosina. Uudet harrastajat otetaan avosylin vastaan ja kannustetaan. Ilmari Melartin (Ensimmäisessä kuvassa) on toisen polven skeittaaja, joka shreddaa Vilusella ja Kennelillä. Onnea Ilmarille vielä voitosta!

Alex Halford - Fakie fs air 

Mitä sulle jäi päälimmäisenä mieleen tämän vuoden tapahtumasta?

Lämmittää nähdä kavereita monesta paikasta viettämässä aikaa yhdessä skeittauksen parissa. Lämmittää nähdä monia skeittaukseen liittyviä hyviä bändejä soittamassa ja jengi hymyssä suin. Oli niin hauskaa vieraiden kanssa koko viikon ja monta tarinaa jäi muistoihin. Tanelilla oli polttarit ja sen kavereiden kanssa sovittiin se suoraan finaalii kun se ilmestyy paikalle. Sit jossain kohtaa se alko yrittään pitkää lipslidee kulman yli syvässä päädyssä. Jave anto vielä yhen mahiksen et jos menee päälle niin äijä pääsee vihille. Sit se veti sen!

Kiitos kaikille ketkä oli mukana! Nähään ens vuonna! 

R.I.P Tikkutehdas D.I.Y 2009-2018

Kuvat ja teksti: Mikko Kempas

Tulokset: 

OPEN SERIES

1.Alex Hallford(UK) @siddhallford

2.Lukas Olsen (DK) @lukasolsen

3.Jonas Bünger(DK) @gohighordie

4.Viktor Palomäki @veli_________________________p

5.Jussi Korhonen @jussikkorhonen

6.Ville Natunen (@9inch_willy

7.Mikko Kymäläinen @_kymis

 

WOMEN SERIES

1. Tiina Heikkilä @tiinahei 

2. Susanna Suomi @ssusa_ 

3. Iina Niskanen @gucciina

 

JUNIOR SERIES

1. Ilmari Melartin

2. Milo Laurent

3. Eelis Melartin

Keskustele Facebooksissa