Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Union Five presents DC Skate Jam 16.6.2018

19.06.2018 / Toimitus

Viime lauantaina järjestettiin Eläintarhan parkissa DC:n järjestämät sessarit ja best trick kisat. Panokset olivat kovat, sillä voittajalla oli mahdollisuus päästä DC Finlandin Flow-tiimiin.


Luojan armosta Hartikainen oli antanut minulle toimeksiannon kesäkuun ensimmäisellä kokonaisella kalenteriviikolla. Toimeksiannon sisältämä tehtävä liittyi DC:n ja Union Fiven järjestämien sessioiden juontamiseen kesäkuun puolivälin lauantaina 16.6. (seuraa sisältömarkkinointia – tapahtuman kolmantena sponsorina toimi Laitilan Wirvoitusjuomatehdas). Palkkioksi etukäteen saaduilla sämpylöilläni lähdin lauantaisena aamuna marssimaan kohti kisa-areena. Kaivopuiston kohdalla havahduin tosiasiaan, että kisat todellakin järjestettiin Eläintarhassa. Juosten ja kolmella eri kulkuvälineellä onnistuin olemaan paikalta vain tunnin myöhässä. Tämä oli fyysisen kuntoni ja ”hitaan aamuni” kannalta valitettavaa, tosin koin tiettyä nautintoa, jos joutuisin mahdollisesti joskus juontamaan esimerkiksi Tuomas Enbusken kanssa. Minkälaisia tuskan hikikarpaloita saisinkaan hänen suurelle otsalleen, jos erehtyisin, että Slushia ei järjestetä Hartwall Areenalla? 

J Hörppölä ja melkoinen heelflip 

DC Skatejamit ajoittuivat niin sanotusti ”ihmisen parhaaseen aikaan”, toisin sanoen Jalkapallon Maailmanmestaruuskisojen kanssa päällekkäin. Tästä innostuneena olin laskenut kertoimia lauantain sessareiden kisaajille. Osittain etukäteen, osittain paikan päällä sen mukaan kuka paikalle ilmaantui. Briston Basolalle, tuolle Best Trick kestosuosikille olin laskenut kertoimeksi 1,5. Jonne Nordlund alias J-Nor osui kanssa alle 2,0:n, Weskiselle olin antanut ehkä hieman ylikertoimen 2,4. Ylikertoimen siinä mielessä, että Weskisellä oli instafeedin perusteella jo aika hyvä tatsi valmiiksi Eläintarhan kisapuitteisiin. Ville Nyström Tampereelta sai kertoimekseen 2,5. Musiikeista vastasivat DJ Hyvä Ville sekä Kennoparty. Kenno oli pakannut levynsä kisa- ja MM-kisatunnelmiin täydellisesti sopivilla rytmeillä, Hartikainen taas viimeisiksi hitaiksi täydellisesti sopivilla AOR- ja Rock-klassikoilla. Juontajana oli helppo viihtyä paikan päällä, vaikkakin eräs periaatekeskustelu minirampeista jouduttiinkin yhden höyryisen katsojan kanssa käymään. 

Dj Kennoparty

Kisauksen lomassa annoin ”koko perheen tapahtuman” hengessä väliaikatiedot Ranska – Australia -ottelusta sekä juonsin MM-kisojen historian ensimmäisen videotuomarointiin perustuneen rangaistuslaukauksen, jonka Griezmann onnistuneesti laittoi sisään. Ranskan ollessa kuitenkin yllättävän tehoton, oli helpompaa keskittyä itse jamejen selostamiseen kuin potkupalloon. Ensimmäisessä obstaakkelissa eli ditsikurbissa kisaajat hakivat ehkä vielä kisatuntumaa, eikä hulluimpia manööverejä nähty. Weskinen ja Briston ”BB” Basola palkittiin Bluntilla ja taililla propelloinnista. 

Weskinen nollie cabaflip. 

Tämän jälkeen kisattiin keskellä olevassa reilissä ja kurbissa paremmuudesta, jossa manööverien taso jo nousikin. Bull Rimbula liukui pitkiä fiftareita sekä onnistui varial flippi lipslidessa kräkkäämään lautansa, mutta saamaan tempun päällekin. Nyström onnistui parissakin reili- ja kurbikombossa, samoin Weskinen liukui reilin lämpi onnistuneesti feeblen, jonka käänsi lopussa Bs Noseblunttiin. Heidät kaikki palkittiin 20 eurolla riihikuivaa palkintorahaa.

DJ Hyvä Ville ja allekirjoittanut. 

Australia onnistui saamaan pallonsa omaan maaliin ja Ranska voittamaan ottelun 2-1. Eläintarhassa viimeiseksi kisattiin pyramidin kanssa. Tämän yli Spidey onnistui vetämään flippi mellakan ja saman manööverin bs flipilliä. Pyriksen yli ja flätille asti. BB Basola teki valehtelematta kymmenen temppua, joissa osassa oli yksi jalka mukana, jossain ei ehkä jalkoja ollenkaan. Alle kouluikäinen lapsi veti onnistuneesti Hang Up Indin hipin yli ja Jacquel Hörppölä näyttävimmin kätsätyn heelin pitkään aikaan. Paikalle ilmestynyt Onni Saltevo haki switchflippiä yli ja flätille asti sekä switch fs flippiä, vihi haardia ja vihi ghettobirdiä. Näistä mikään ei tainnut mennä päälle, mutta Onni palkittiin sitkeydestä silti rahalla, kuten myös Spidey. Weskinen taas kruunattiin koko päivän parhaimmaksi vetäjäksi, joka todisti, että minusta ei taida olla vedonlyöntitoimistoihin töihin. Päivä oli kesän kauneimpia, virvoitusjuomat hyviä, tarroja riitti jokaiselle halukkaalle, samoin myös Unskan paistamia hodareita, jopa vegaanisina nakkeina. Mm-kisat ja Jamit, siinä vasta ”sitä parasta aikaa”! 

Kiitos myös junioreille mukanaolosta. 

www.unionfive.fi

www.facebook.com/dcshoes

Brixi Boo ja half-flip casper 

 

Keskustele Facebooksissa