Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Kenkäspekulaattori: NBNumeric 288 DKG

17.05.2018 / Toimitus

Kenkätestissä tällä kertaa NBNumeric 288 DKG kenkä. Tästä sisäpeli/futsal -kengän pohjalta tehdystä kengästä oli vähän vaikea löytää informaatiota, mutta myös vaikea löytää pahaa sanottavaa. Allekirjoittaneella kenkätestaajalla on ollut onni vetää jalkaansa yleensä varsin hyviä kenkiä, mutta nämä ovat ehdottomasti vielä parhaimmasta päästä. 


288 on cupsole-kenkä, joten ihan ohuimpien tossukoiden ystäville sitä ei välttämättä voi suositella, mutta itse en kokenut lautatatsin tai minkään muun kanssa mitään ongelmia. Päinvastoin. Kenkä oli näinkin ”jykeväksi” kengäksi erinomainen myös suoraan boksista käytettynä. Kärki on vähän leveämpi, tai oikeastaan kulmikkaampi, kun yleensä ja varpailla olikin sopivasti tilaa. Näin ollen vaikka kenkä oli juuri sopiva, ei sitä tarvinnut erityisemmin sisäänajaa ja pehmittää varpaille tilaa. Suosittelisinkin testaamaan näitä jos nykykenkien kärjet tuntuvut yleensä liian kapeilta. 

Pohjallinen on ihan perus lipare, mutta kengän vähän paksumpi kantapää vaimensi iskuja juuri sopivasti. Profiili mataloituu hieman kärkeä kohden, joten varpailla tatsi on hyvä ja kantapää ottaa iskut vastaan. Tämä ei silti vaikuttanut skeitattavuuteen yhtään. 

Suosittelisin näitä myös jalkaongelmista kärsiville. Cupsole tukee jalkaa ja kevyesti joka suunnasta pehmustettu kokonaisuus suojaa kolhuilta. 

Kärki on yhdestä osasta tehty ja tuplavahvistetusta N-Durance® materiaalista. Grippi flipeissä on hyvä. Muutamien sessioiden perusteella kestävyydestä ei ole vielä tietoa, mutta useamman tunnin skeittauksella ei kärkeen ole tullut vielä mainittavaa jälkeä flippailusta huolimatta. Saumoja ei kärjessä tosiaan ole, joten flipit eivät pääse kärkeä heti repimään auki. Kuvat on otettu n 10 skeittipäivän jälkeen. 

Kun hinta on vielä näinkin hyvä niin laittaisin 288:lle erittäin suuren suositus -merkinnän. Hyvin klassinen skedekenkä ilman merkittäviä teknisiä kummallisuuksia, mutta toimii. Tuntumaltaan näillä skeittauksesta tulee oikeastaan mieleen esimerkiksi Emerican klassikot, kuten Marc Johnson 1. Fiilis laudalla on hyvin samanlainen. 

Näissä kengissä ei ollut myöskään aiemmin testaamilleni NBNumericeille ominaista vähän pienempää mitoitusta vaan itselle melkein kaikissa kengissä sopiva 10 1/2 oli myös tässä juuri täydellinen. 

Hintaa kengällä on 85€ ja saativissa mm. Laminasta

 

Keskustele Facebooksissa