Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Törkerön Kakskymppinen – Ate, Lepi ja kumppanit

27.04.2018 / Joonas Pulkkinen

Team Lepistäkin tuttujen vetäjien leffa nyt verkossa katsottavissa. 

Ate - Indy


Törkerön  Kakskymppinen – Ate, Lepi ja kumppanit

Antti Saarelan ohjaama Törkerö – Kakskymppinen sai ensi-iltansa Antin 35-vuotisjuhlilla pari viikkoa sitten. Leffassa on partteja, sekä juttuja monelta vetäjältä, joilta näkisi mielellään useamminkin juttuja. Esimerkkeinä vaikka Kontulan oma hurmuri Igor, sekä King Ate. HangUp jututti ohjaajaa leffan tultua verkkoonkin.

 

 

 

 

 

 

Pulkkinen: Kauan Törkerön leffaa on tehty? Ootko sä vastannut itse kaikesta matskun keräämisestä ja editoinnista?

Antti Saarela: Kuvaaminen aloitettiin pari kesää sitten. Kokonaistuntimäärissä vähän hankala arvioida, että kauanko siihen on aikaa käytetty, kun koko ajan kelaa kuitenkin musiikkia kuunnellessa että mikä biisi toimis pätkässä ja miten editti rullais. Varsinainen editointiduuni otti varmaan muutaman kuukauden. Omia hötkymisiä ja muutamaa yksittäistä temppua lukuunottamatta kaikki on mun kuvaamaa ja editoimaa. Duunikavereita ja youtubea jonkun verran konsultoinut leikkausvaiheessa.

 P: Mitä kokemusta sulla on aikaisemmin leffan tekemisestä?

AS:Varmaan 1998 ekat editit tehty tietämättä mistään mitään. Kelaa, meidän edittitekniikka oli alkuun tälläinen: 1) Videokameralla kuvataan telkkarista matskut vhs:sn pyöriessä 2) Tallennetaan vhs:lle kohdan 1 matskut videokameran kasetilta 3) Pyöritetään tämä vhs telkkarista, kuvataan taas se matsku uudelleen, mutta tällä kertaa vieressä mankka pauhaa soundtrackin kehiin. Voit kuvitella mitä epilepsia-kamaa ne ekat pätkät oli! Nyt on aika HD:ta ja high techiä siihen verrattuna. Youtubesta löytyy nämä tuoreemmat matskut jos kinostelee. Ysärimatskuja en kehtaa laittaa jakoon, pitäis varmaan tehdä joku dvd… Ei mulla mitään oikeata koulutusta näihin hommiin ole. Kunhan olen kikkaillut.

P: Mikä Törkerö ylipäätänsä on? Se tuntuu jollain lailla linkittyvän epävirallisesti Team Lepiin tai ainakin sen ihmisiin?

 

 

Jannis - Bs lipslide

 

 AS: Törkerö on kaveriporukka Kontulasta. Kakskyt vuotta sitten ryhdyttiin skeittamaan ja pelleilemään kameran edessä. “Tiimin” nimi tulee siitä, että kuvattiin käppäisiä mainoksia keksitylle firmalle Oy Tökerö AB, joka väärinlausumisesta johtuen muuttui Törkeröksi. Mun mielestä oikein kuvaava nimi, koska onhan tää meidän videomeininki aika kotikutosta ja hötkystä. Team Lepin (Lepi, Löfä, Tommi jne.) ja Törkerön ensikohtaamisesta mulla ei ole tarkkaa tietoa. Todennäköisesti jätkät on hallilla tai parkilla tutustunut ja sitten lähtenyt juopottaan. Veikkaisin, että Visa on räkättänyt kovaa ja Löfällä ollut housut puolitangossa sekä pipo silmillä. Yhdessä skeitatataan ja spekutetaan. Joskus myös kaljaa pittää juua.

P: Sä kunnioitat elokuvien montaasi-keronnan perinnettä ja lainaat ihan härskisti visuaalista sisältöä esimerkiksi Mainostelevisiosta ja Speden leffoista. Mistä moinen idea?

AS: Kyl mä tykkään että skedeleffoissa on joku kantava teema, jos se ei ole liian päälleliimattu. Feedback vieläkin ihan kingi esimerkki toteutuksesta, joka soljuu smuutisti eteenpäin eikä ole vain kokoelma partteja. Toi muiden viihdesisältöjen rippaaminen on ihan omaa nostalgiafiilistelyä. Sitä on pentuna kattonut niin hemmetin monta tuntia täriseviä videonauhoja, jossa välillä vilahtaa mainoksia, aiemmin nauhoitettuja sarjoja jne. Koska vhs-efekti alkaa olla jo ylikäytetty enkä halunnut filkan näyttävän Palacelta, niin yritin luoda katsojalle kokemuksen, että se tsiigais kasari-ysärillä vanhalla Saloralla telkkarilähetystä ja vaihtelis niiden kahden kanavan välillä mitä silloin näky.

P: Sinulla on mahdollisuus esitellä leffan vetäjät – ketä kaikkia Törkerössä seikkailee?

AS: En mä viitti ketään lähtee nostaan erikeen. Leffassa on mukana tyyppejä, jotka on mulle kuin veljiä, mutta kaikki ketä tossa on aivan mahtavia jätkiä. Tietäjät tietää.

P: Asettaako se paineita leffan tekemiseen, että saa käytettäväkseen Aten matskuja?

AS: Enemmän mulla on paineita pubissa Aten kanssa, kun jännittää pysyykö se hereillä. Helvetin siistiähän se on päästä Aten ja muiden kundien kanssa kuvaamaan ja tietää että ne luottaa siihen, että mä yritän parhaani mukaan saada sen matskun näyttämään hyvältä.

P: Last word – free style – oisko joku lepimäinen kommentti?

AS: “Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kaikki tekeminen ja satsaaminen sitten aika paljon perustuu siihen, että sais helpommin.” sanoi Vesku Loiri. Pakkohan tuota kompata, mutta lisäksi ite toivon, että Kakskymppisestä ja muista meidän skedeleffoista jää niissä näkyville tyypeille hyvä mieli ja into lähtee hötkyileen lisää. Jos muutkin diggaa, niin se on vaan plussaa.

 

Teksti: Joonas Pulkkinen.

Kuvat: Antti Saarela. Kuva Saarelasta ja Visasta: Jannis

Keskustele Facebooksissa