Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Happy Hour x Tom of Finland Collection 2

17.02.2018 / Toimitus

Happy Hour x Tom of Finland toinen mallisto julkaistaan tänään 


Yhteistyömallistolla Happy Hour Skateboards haluaa kunnioittaa Suomen kansainvälisesti tunnetuinta taiteilijaa ja olla osaltaan edistämässä suvaitsevaisuutta skeittaajien keskuudessa.

”Emme olleet varmoja, miten ensimmäinen mallisto otettaisiin vastaan. Ennen julkaisupäivää jännitti aika paljon, miten ihmiset tähän suhtautuisivat”, kertoo Jarkko Poropudas.

”Mutta kun tuotteet julkaistiin Tom of Finlandin verkkokaupassa, ensimmäinen erä myytiin päivässä loppuun, ja My Favorite Things -kaupan edessä virallisissa julkkaribileissämme Helsingissä oli pitkä jono”, hän jatkaa.

”Eniten yllätti ehkä nuorien kundien asenne. Moni sanoi, että pakkohan näitä on saada. Julkaisun jälkeen oli todella helpottunut olo, sellainen ’me teimme sen’-fiilis.”

Mallisto sai myös näkyvyyttä muun muassa Vice Magazinen ja New York Postin kaltaisissa julkaisuissa. Oli uutta, että maskuliinisena pidetty skeittikulttuuri yhdistyy Tom of Finlandin seksuaalisen monimuotoisuuden ilosanomaan.

”Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -mallisto tuli selvästi tarpeeseen ja moni jäi ilman, joten päätimme tehdä toisen setin.”

Haastattelu Tom of Finland Foundationin puheenjohtajan Durk Dehnerin kanssa:

Miksi säätiö halusi tehdä toisen kokoelman Happy Hourin kanssa?

DD: Olin niin fiiliksissä tavasta, jolla Happy Hour esitteli ensimmäisen limited edition -malliston skeittaajille, Tom of Finland -faneille ja kaikille muille. [- -] Paljon skeittaajia on tullut käymään Tom Housessa, ja he ovat ostaneet kaikki jäljellejääneet Happy Hour X Tom of Finland -tuotteet.

Miten ensimmäinen kokoelma syntyi?

DD: Siinä oli kyse täydellisestä harmoniasta. Jarkko ja minä kohtasimme nahkaklubin kesäkokoontumisessa. Me tapasimme, joimme oluet, kättelimme ja boom – se kaikki tapahtui niin helposti. [- -] Nykyskeittarit ovat edelleen outsidereita tai ainakin he ovat löytäneet skeittauksen ulkopuolisuuden kautta. Se on ammattiurheilua, mutta nuorten huligaanien veri virtaa heidän suonissaan.

Miksi Tom ja skeittaajat ovat niin täydellinen yhdistelmä?

DD: Skeittaukseen kuuluu viivojen ulkopuolelta värittäminen ja täysillä vetäminen. Tom ei himmaillut työskennellessään, vaan hän piirsi asioita, jotka inspiroivat häntä. Sekä Tom että Happy Hour Skateboardsin pojat ovat edelläkävijöitä ja vapaudenetsijöitä.

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland Collection 2 -tuotteet

Just Cruising -dekki, 8’’, 8,125”, 8,25” ja 8,375’’, 200 kpl käsin numeroitu limited edition, 59 €

Holiday Mode -dekki, 8,125’’ ja 8.25’’, 100 kpl käsin numeroitu limited edition, 59 €

Just Cruising -t-paita, sky blue, 35 €

Holiday Mode -t-paita, white, 35 €

Just Cruising -huppari, pigment dyed slate blue, 75 €

Holiday Mode -huppari, pigment dyed maroon, 75 €

Just Cruising -kangaskassi, natural, 15 €

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -tuotteet tulevat kauppoihin lauantaina 17. helmikuuta. Koko mallisto on myynnissä seuraavilla jälleenmyyjillä:

Tom Of Finland Store (USA) - www.tomoffinlandstore.com

My Favorite Things (Helsinki) - www.myfavoritethings.fi

Union Five (Helsinki) – www.unionfive.fi

Ponke’s The Shop (Helsinki, Vantaa, Espoo) – www.ponkes.com

Lamina (Helsinki) – www.lamina.fi

Cartel (Tampere) – www.cartel.fi

Beyond (Jyväskylä) - www.beyondstore.fi

Manual (Seinäjoki) www.manualmarket.fi

Real Deal (Oulu) - www.realdeal.fi

QX Shop (SWE) – www.shop.qx.se

  

 

Keskustele Facebooksissa