Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

PACCBET x Carhartt WIP

19.01.2018 / Joonas Pulkkinen

My Favorite Things julkaisee ensi viikon keskiviikkona yksinoikeudella 24.1 venäläisen PACCBET:n ja Carharttin PACCBET x Carhartt WIP-yhteismalliston.


PACCBET on venäläinen lautalafka, joka on kyydittänyt myös Jacob Sundellia ja Julius Aulaa Suomesta Venäjälle. Vuonna 2016 perustetun PACCBETIN ovat perustaneet Tolia Titaev ja Gosha Rubchinskiy, joka luonnollisesti vastaa myös omaa nimeään kantavasta fashionista-merkistä. Suomeksi PACCBET, lausuttuna Rassvet, tarkoittaa auringonnousua ja parempaa tulevaisuutta. 

Vaikka PACCBET ei suoraan Goshaan linkity, voidaan ajatella PACCBET:n edustavan samalla lailla tällä hetkellä nousevaa venäläistä street fashion-rintamaa. Goshan, Спутник 1985:n, Turbo Yulian, Tigran Avetisyan kaltaisten brandien nousu on muuttanut oleellisesti street wear -muotia maailmanlaajuisesti. Tämä näkyy siinä miten amerikkalaiset Heron Prestonin kaltaiset brandit käyttävät kyrillisiä aakkosia omissa kuoseissaan tai Comme Des Garçonsin halussa tehdä Goshan kanssa hajuvesi-kollabo. PACCBET:n nimessä on kyse siitä, missä venäläisessä katumuodissa laajemminkin tällä hetkellä; nuoren venäläisen luovuuden ylpeästä esiinmarssista ja noususta maailman tietoisuuteen, tiedostaen itsevarmana oman arvonsa.

PACCBET x Carhartt WIP- kokoelma sisältää 12 erilaista tuotetta, joiden lähtökohtana on ollut Carharttin ikoninen työvaate-mallisto. Luvassa on ajan hengen mukaisesti ainakin hyvin tyylikästä farkkuhenkseliä, vähän persoonallisempaa farkun leikkausta, sekä vuorattua farkkutakkia. 24.1 laukaistavaa mallistoa saa ainoastaan Carharttin WIP-storeista, sekä erikseen valikoiduista skeittikaupoista. Näin myös My Favorite Thingsinkin näkökulmasta kyse on korkean profiilin julkaisusta, jonkalaisia ei ihan joka kaupalle tipu. Mallistoa saa MFT:sta 24.1 kello 11.00 alkaen.

 

PACCBET instassa: https://www.instagram.com/rassvetmoscow/

CARHARTTin nettikauppa https://www.carhartt-wip.com/

MY FAVORITE THINGS: https://www.myfavoritethings.fi/

 

Jacob Sundell - Gonz-ollie. Photo: Yalta Lapin

Keskustele Facebooksissa