Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Tsek-out: Aleksi "Aatsi" Suovaara

21.12.2017 / Toimitus

Aatsi on Vaasassa vuonna 1999 syntynyt nuorukainen, joka vuoden vanhana muutti perheensä kanssa Jyväskylään ja on siitä asti täällä viihtynyt. Koulua käyvä, rauhallinen, yllättävä ja fiksu nuorukainen aloitti syksyllä kolmannen vuoden kauppiksessa, ja käy koulun ohessa töissä Beyondissa. Aatsi on myös Haapalan Juhon nuorimpia suojatteja Beyondin tiimissä. Yrttärissä, JKL:n skeittihallilla ja Sepällä dominoiva ukko on hyvää skeittiseuraa, joka tuntuu tulevan kaikkien kanssa hyvin toimeen. On ollut ilo tutustua tähän ukkoon ja huomata, että ei itse ole enää se nuorukainen. Se ei haittaa ollenkaan, kun tajuaa, että Jyväskylästä löytyy tälläisiä intohimoisia tyyppejä ja rullalautailijoita kuin Aleksi. -Fifi


Miten ja milloin päädyit laudan päälle?

Aloin tyyliin skedee sen kautta, kun nii moni kaveriki skedes, nii sitte itekki halus alkaa testaamaa. Eka lauta oli sedän vanha World Industries tai oikeestaa mun isoveli oli saanut sen laudan mun sedältä ja sit mää vaa otin sen. Joskus 3-4. luokalla aloin kunnolla skeittaamaan.                   

Isoveljes muutti Los Angelesiin vähä aikaa sitten? Nykyään ei niin erikoisesta syystä, mutta silti ei mikään yleinen keissi. Mitä se lähti tekee?

Se palkattiin pelaamaan videopeliä nimeltä Overwatch

Pelaatko ite? Miten isoveljestä tuli niin hyvä pelaamisessa ja susta taas sit skeittauksessa? Onko pelaamisessa ja skeittauksessa mitää yhteistä sun mielestä?

No kyllä sitä iltasin tulee välillä itekki pelattua. Molemmat ollaan tehty sitä, mikä kiinnostaa, ja sit panostettu siihe paljon. En tiiä onko niissä sillee paljoa yhteistä, kun toisessa hoidetaa asiat tiimissä ja toisessa oman pään sisällä periaatteessa kokonaan.

Molemmissa tarvii ainaki reenata henkilökohtaisia taitoja, että hommat onnistuu. Ja sit esim. videoiden tekohan on parhaimmillaan tiimityötä, missä jokanen hoitaa omilla taidoillaan hommat mahdollisimman hyvin.

Reenaatko skeittausta tai hinkkaatko paljon juttuja?

Kun meen skeittaa ni en oikeestaan oo sellasella asenteella, et tänään mä harjottelen jotain. Niitä juttuja on sit oppinu, kun on vaan skeitannu. Hauskuuden takia sitä pyrkii skeittaa eikä niinkään kehittymisen. Tosi päiväkohtasta toi hinkkaaminen. Kuvatessa yleensä jaksaa yrittää tosi kauan. Hallilla hinkkasin Keiturin puhelimelle bs smith kickflippiä ulos tunnin tai kaks. ja seuraavana päivänä meni parilla yrityksellä. Eikä se jälkikäteen haittaa, jos ei temppu mee. Sillon jos on sellaisilla spoteilla mihin ei oo pääsemäs takasin pitkään aikaan ni se jää kyllä vituttaa.

Olit kesällä Otoksen kaa Suomi-Ruotsi- roadtripillä, joka oli vissii eka ”kunnon” skedereissu? Millasia odotuksia sulla oli ja täyttykö ne?

Oletin, että ois ollu enemmän sekoilua, mut muuten ei oikee ollu mitää odotuksia. Menin vaan ja cheegasin mikä meininki.

No se o iha positiivistakin, et sitä oli odotettua vähemmän. Enemmän skeittausta ja se kyllä sulta lähtiki. Asiallisesti pärjäsit meidä ”vanhusten” kanssa iltanuotioillakin ja ratkasit hyvin ongelmia sillä välin, kun me isommat keskenään niistä väiteltiin. Tykkäätkö kisaamisesta? Ootko pärjännyt? Mites joskus isompia kisoja vaikka ulkomaille?

En oo kisaamisen suuri fani, mut paristi oon SM-kisoissa ja JKL:n kisoissa käyny. SM-kisoissa ollu yhdeksännes ja JKL:ssä tullu sit 1.-3. sijoja. 

Isommat kisat ei vielä ainakaa kiinnosta, että mielummin vaikka panostan kunnon videoparttiin. Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin lähtee kattoo millanen meininki jossai isommissa kisoissa on.

Miten sä koet skedeleffat? Tekeekö täyspitkillä enää mitää? Millon temppu kuvataa instaan ja millon ”oikeella” kameralla?

Kyllä leffa on aina siisti, mut niistä monesti tulee skippailtua kohtia ja sit niihin hukkuu jotain sairaita temppuja, jotka jengi muistais paremmi partista tai lyhyemmästä videosta. Ite katon mielummin 5-10min pätkiä, ku 30min leffan. Polarin ”I like it here inside my mind” on fiilis ja sit taas tosi kovia pätkiä tulee koko ajan paljon, mut yks mieleenpainuvimmista on ollu Mike Arnolds Loydsin partti. Kyllä kameralle kuvaa ykkösmatskut ja loput sekoilut tunkee someen.

Tää on taas videontekijänä kyseenalaista mikä on ykkösmatskua ja ”sekoilua”, mutta ymmärrän. Millasia suunnitelmia skeittauksen suhteen?

Ainakin lähetään Keiturin ja Vatasen kanssa marraskuussa Mallorcalle shredauttaa ja jotain pätkää tässä varmaan tulossa… Eipä muuta ihmeempää tässä suunnitelmissa.

Joo hyvin on matskua ainakin tullut ja reissuun vaan! Kiitos Aatsi! Kerro vielä omat kiitokset ja hei! Cheegataa! 

Kiitoksia porukoille, Haapalalle, Fifille, Otoksen ja Beyondin jengille! 

Julkaistu Hang Up 2/2017 

Teksti: Ville Leppänen   Kuva: Henri ”Koda” Nieminen

 

 

Keskustele Facebooksissa