Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

St. River - Lepra (1997)

21.09.2017 / Toimitus

Jatkamme Valikkarin 30v. synttärijuhlia lisäämällä Vimeoomme Pyhäjoen alueen ehkä legendaarisimman skeittileffan, Lepran. 


St.River-Lepra from Hangup Magazine on Vimeo.

Leffa on postattu Hang Uppiin kerran aikaisemminkin, silloin Mare (vuonna 2014) kirjoitti leffan oheen saatetekstinä näin: 

"Lepran näkeminen tuo aina kahdenlaiset fiilikset. Toisaalta, noi jutut mitä tohon on kuvattu, on just siltä ajalta, kun Pyhäjoki oli ihan siisti paikka asua skeittarina. Mahtava porukka ja suht iso skene. Toisaalta harmittaa, että noihin aikoihin olisi pitänyt olla ahkerampi kuvaaja. Niitä parhaita sessareita ei koskaan oikeen saatu nauhalle, kun meikä ja broidi (Monk) halus aina kanssa skeitata. Me oltiin pitkälti ne, jotka sen kameran takana pärisi. Eli kumpikin mieluummin skeittasi kuin kuvasi. Siksipä niitä uber matskuja ei monestikaan päätynyt narulle, mitä sillä pikku kylällä silloin sai todistaa. Tietty kaikki paikalliset ja lähikunnan ukkelit, mutta sitten esim Oulun jätkiltä, morjes mitä juttuja. Jyväskylän miehet, Esa, Taiska ja Sande! Kuopio, Aleksi, Mäksy, Jape ja tietenkin Tiksa!! Harri Lagström ja Kalle Matilainen, voi perkele! Tre ja Hesa, huh huh. Aki Kärjän one foot ollie pivot grindit! Ja tietty nuori Arto Saari pistämässä koko paikkaa ihan uudelle levelille. Lepran kuvaamisen aikoihin Pyhäjoella olisi pitänyt asua oma Anssi Paukkunen. Hitto sentään!" -Mare Jatkola

Hökän koostama Valikkarin kokoelmapätkä löytyy TÄSTÄ

Keskustele Facebooksissa