Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Eniz - Emerican Wino G6-model

18.09.2017 / Joonas Pulkkinen

Enarin Emericalta tullutta Wino G6-mallia juhlittiin pari viikkoa sitten Eltsussa muun muassa best trick-kisalla ja Laminan tarjoamilla makkaroilla. HangUp jututti Eniztä kengästä ja sen synnystä.


Pulkkinen: Miten tää idea Emerican pro-kenkäsäädöstä tuli? Ehdotettiinko teille tätä Emerican puolelta vai olitteko itse Maatmanin puolelta aktiivisia?

Eniz: Itse asiassa me kuvattiin sitä leffaa varten ja tehtiin pari reissua Jenkkeihin. Oltiin siellä varastolla ja ne oli silleen, että teille on tulossa värit tän leffan jälkeen. Tämä tapahtui vuosi, puoltoista vuotta sitten. Siellä oli kaks kenkää, mihin pystyi päättämään. Kaikki muut on muiden nimikkokenkiä, joihin ei voinut vaikuttaa. Robi päätti ottaa mallin, missä on kumikärki, nykyajan muotikenkä. Ja mulle jäi vaihtoehdoksi tämä toinen, mistä digasinkin oikeastaan enemmän. Niiden piti tulla ensin kevään mallistoon ja ajattelin, että aa valkoinen kenkä keväällä. Mutta sitten nää tulikin syksyllä, niin se väri kääntyi ehkä vähän hassusti, mutta ei sekään haittaa. Mutta siitä Maden kuvauksista se lähti. Spankykin oli itse asiassa siinä hommassa mukana, koska se teki comebackkia.

 P: Paljon sä sait itse vaikuttaa siihen kenkään? Oliko se itsestään selvää, että siihen tuli Father & Son-graffa?

E: Mä sain vaikuttaa siihen täysin. Malli oli vaan se, minkä ne antoi. Oli Indicator Low, joka oli Robin kenkä ja sitten tämä Wino G 6, josta tuli mun malli. Värin sain päättää ja siksi tuli tämä valkoinen, kun luulin tosiaan, että kyse oli keväästä. Se on kuitenkin sitä aikaa, että alkaa näkee aina vaaleata kenkää ja sitten tietty, että kyseessä on Suomi-väri. Vaikka en ite suomalainen olekaan. Ja tietty kenkäpohjallinen oli aika lailla isompi juttu. Totta kai Häppäri, kun olen itse sille vetänyt ja yksi siisteimmistä grafiikoista koskaan.

P: Onks siellä muita yksityiskohtia piilossa?

E: No ei. Siihen olisi tietty voinut päättää ihan kaikkea, mutta ei ole. Mä yritin itse pitää sen tosi simppelinä.

P: Piilotettu Albanian lippu jossain!

E: Joo tai itse asiassa Makedonian.

P: Sori. Aina menee nää sekaisin.

E: Mut oiskin! Sellainen kelta-punainen kenkä.

P: Ehkä se on sun seuraava malli. Haet innostuksen Aleksanteri Suuresta, kun se oli makedonialainen. Koko kengät Makedonian värit.

E: Se vois olla, en tiedä mitä ne keksii seuraavaksi. Mä koen kuitenkin olevani se suomalainen, oon asunut täällä 26 vuotta nyt. En mä nyt ehkä sitä valkoista niin sen Suomen kautta kuitenkaan silti kelannut.

P: Mut toisaalta Suomi 100 !

E: No kyllä sekin kävi mielessä.  Onneksi olkoon, olette päässeet 100:n vuoteen. Kunhan vielä pääsette 400:n ja 420:n vuoteen olen teistä todella ylpeä. Ennen kuin Venäjä hyökkää, niin nostan hattua!

 

Videokooste Enarin kengän julkkareista tulossa HangUpin sivuille huomenna 19.9.

Keskustele Facebooksissa