Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

LlubljanaGoGo 2017

07.09.2017 / Toimitus

Jyväskylän yhdistetyn vanhusosaston virkistysmatka Sloveniaan, Ljubljanaan. Todella kovan näköisiä mestoja, jos etsit uutta matkakohdetta niin katsoppa tästä vaihtoehtoa. 


LjubljanaGoGo 2017 from sTRUSKO on Vimeo.

Kyseessä ilTaRUSKOn vanhusten & Statumin henkilökunnan vuotuinen pahennusmatka, joka oli nyt kolmas laatuaan. Toista vuotta putkeen pyyhällettiin Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan ja sen ympäristön kyliin. Ensimmäinen ilta pysyteltiin Ljubljanassa katuspoteilla, joita siellä riittäisi koluttavaksi pidemmällekin reissulle. Toisena päivänä siirryttiin 40 kilometriä Itävaltaan päin vuorille Kamnikiin, josta löytyi viehättävä halli jota oli reilun 30° asteen lämmössä melkoisen hikistä hinkata. Paikalliset raahasi meidät vielä läheisen koulun pihalle sessaamaan...jossa ensimmäinen retkueesta kuoli pelistä pois. Ljubljanassa yöllä kuoli vielä yksi vanhus. Aamulla kämpässä oli enemmänkin sitten kuolemaa tekeviä...

Kolmantena päivänä ajeltiin Ribnikiin, joka on paikallisten DIY-kompleksi sillan alla keskellä peltoja ja puskia. Sinne ei löydä kukaan edes vahingossa ilman paikallisten opastusta. Mutta se ei ole Sloveniassa ongelma, aivan mahtavaa jengiä ainakin siltä osin keitä me sieltä tunnetaan. Hullu DIY-kulttuuri! 

Reissussa oli mukana Statumilta Luotolan sisarukset, Panu Pihl & Skabba. ilTaRUSKOa, TA89 & muita tahoja edusti puolestaan Oskari, Kimmo, Sami & Jouko "Panda" Paloranta. Paikallisista pitänee mainita R.O.W. Skateboardsin DESO & Robert Kos, sekä Suomessakin betonia rakentamassa käväissyt Uroš, joita ilman reissu olisi ollut monta seikkailua köyhempi. Iso suositus kohteena, menkää jo! 

 

Teksti: Sami Tiittainen

Keskustele Facebooksissa