Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

NBNumeric - Arto #358 kenkäspekulaattori

08.06.2017 / Toimitus

Testasimme Arto Saari pro-mallin New Balance Numeric-mallistosta. Erittäin pätevää skeittikenkää! 


NBNumeric – #358

Arto Saari, kaipaako esittelyjä? Luultavasti ei. Maamme legendaarisimman skeittaajan pro-malli New Balancen Numeric -skeittikenkien sarjaan kantaa Suomen suuntanumeroa #358.

Simppeli, klassinen ja kliini design, joka varmasti miellyttää lähes kaikkien silmää.

Kärki on kumivahvikkeinen ja kestävä, mutta hyvin huomaamattomasti toteutettuna. Tuntuu erittäin kestävältä.

Kengän muoto on terävähkö ja aluksi kärjestä aika jäykkä ja matala, joten kenkä vaatii pientä sisäänajoa, mutta pitkäkestoisuus kompensoi tämän. Kenkä ei suoraan boksista tuntunut omaan jalkaan kovin miellyttävältä, sillä kärjen varvastila oli aika matala, mutta tämä kyllä nopeasti venyi muotoonsa. Kovin leveän jalkapöydän omaaville tai varvasongelmallisille ei näitä suosittelisi. Kengät saattaisi toimia jopa paremmin puoli numeroa isompana, mitoitus on aika pienen puoleinen. 

Plussaa siitä, että kenkä pysyy jalassa loistavasti ilman nauhojen kiristämistä läpän kuminauhojen ansiosta. Sen voi vaan sujauttaa jalkaan ja lähteä skeittaamaan. Allekirjoittanutta miellytti myös läppien pituus. Ne nousivat "automaattisesti" lahkeiden päälle ja lahje asettui mukavasti, eikä sitä tarttenut olla koko ajan repimässä kohdalleen. 

Pehmusteita kengässä on jonkin verran, mutta ei todellakaan liikaa. 

Suosittelisin skeittaajille, jotka tykkäävät skeitata paljon ja kaikkialla. Ehkä myös hyppiä alas isompia juttuja. Kenkä on tukeva, sopivasti vaimennettu, mutta silti varsin siro ja siinä on loistava lautatatsi. Pohja on erittäin pitävä. Terävän kumikärjen ansiosta flipit lähti ainakin testaajalla kuin itsestään. 

Laadukas ja pitkäikäinen kenkä. Toimitus suosittelee ja aina on tietenkin kiva suosia kotimaisia asioita. Siksi Arto <3. 

Jälleenmyyjät mm. Real Deal, Boardvillage, Hih-hi, Beamhill Helsinki, Lamina, MFT, Cartel, Beyond, Sinne Store

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

 

Keskustele Facebooksissa