Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Otos - Brand the brand

12.04.2017 / Toimitus

Haastattelimme viime vuoden "Vuoden videokuvaaja" tittelin voittanutta Ville Leppästä eli Fifiä Otoksen uudesta pätkästä, jonka ensi-ilta on 29.4. Jyväskylässä. 


Okei, Otoksen uusin leffa on tuloillaan, minkälaisesta pätkästä on kyse? Onko kaikilta parttia vai onko kyseessä joku touri tai montaasi leffa?

Aluksi piti tehdä lyhyt ja ytimekäs biisin mittanen tykityspromo "tiimiläisistä" minkä sitten teinkin, kunnes huomasin että matskua on paljon muiltakin kavereilta ja yhden yön lisäeditin jälkeen kasassa olikin kokonaisuus missä oli lähestulkoon kaikki matskut kahdelta vuodelta mitä mun kameralle oli tarttunut. Sit rupesinki scouttaa kaikilta muittenkin kuvaamia klippejä mitä irtosi. Otoksella on tiimi, mutta en halunnut jättää muiden ukkojen matskuja käyttämättä ja se on enemmän Otoksen tyyliinkin sopivaa, että ne on mukana ketkä on ollut motivoituneita kuvailee temppuja. Vikan otoksen jälkeen kun ei ollut suunnitteilla mitään leffaa niin matskua tullut satunnaisesti klippi sieltä klippi täältä ja vähän vailla suuntaa. Tossa välissä oli vielä Beyond Journal-projekti mihin Onnilta, Epulta ja Keiturilta meni tietenkin parhaat palat ja samalla siihen kuvaaminen söi omaa kuvausintoa hieman kun halusi itsekkin ehtiä skedemään. Tässä uusimmassa ei oo varsinaisesti keltään omaa parttia ja tästä tuli semmonen kokonaisuus. Ehkä skeittaus ja fiilis on pääosissa eikä niinkään kuka tekee ja milloin.

Kuinka työläs homma editointi sulle on? Matskut vaan timelinelle ja export vai hinkkaatko paljon ennen kuin olet tyytyväinen?

Työstän mielessä aika paljon etukäteen leffaa/edittiä ennenkun alan konkreettisesti editoimaan koneella. Kun biisi-idea-ajatus syntyy niin perusrungon sain esim. tähänkin projektiin yhdessä yössä. Ajatustyöhön ennen sitä meni kyllä aikaa kun tätä projektia ei kuvattu niin ajatuksella joten matskun järjestely ei ollut niin helppoa. Sillon ku kuvaan lopputulos mielessä niin kuvatessa tekee jo ratkaisuja jotka helpottaa sitten kokoamaan edittipöydällä kokonaisuutta. Rungon tähänkin editoin jo syksyllä ja julkaisukunnossa leffa ollut jo 4kk, mutta tässä nyttenkin on vielä projekti auki ja viilauksia tehdään. Kun siinä flow-tilassa pääsee eddaa ja leikkaa ni ekaan rykäsyyn oon yleensä aika tyytyväinen kunhan sen fiiliksen saa kohdilleen. Hienosäätö sit on tavallaan vaan itseä varten. Ne kaverit ketkä on nähnyt tän 4kk sitten tuskin huomaavat niitä satoja hienosäätöjä mitä oon hinkkaillu. Toki jotain klipin lisäyksiä ja tämmösiä mutta se on tärkeätä, että se kokonaisfiilis pysyis siinä alkuperäsessä. Ja jossain vaiheessa on vaan tärkee päästää irti, että siihen jää jotain kulmiakin. Ympäripyöreetäkään kun en halua.

Stefu: Feeble. Kuva: Max Steffansson

Mikä sun mielestä tekee hyvän skeittileffan?

Tohon en oikeen osaa yhtä oikeeta reseptiä, mutta semmonen mikä yhdistää jollain tasolla katsojan siihen leffaan/fiilikseen ja se innostaa, sekä vähän semmosia oivalluksia muihinkin elämän yhteyksiin. Mut joskus haluaa kattoo vaan selkeetä taitavaa kovatasoista tykitystä ilman diipimpää tarkotusta ja joskus vähä harvemmin artsympaa fiilistelyä. Parhaimmillaan tykkään ite tehdä fiilistelevämpää/diipimpää mutta myönnän, että se vaatii aina oman tilan ja rauhan että jaksan itse kattoo sellaista. Eikä sitä aina jaksa tai pidä ollakkaan niin diipeissä. Hyvin kuvattu ja rytmiltään tarttuvaksi editoitu skeittileffa on mukava katsoa. Sairaampi/vaikeampi skeittaus ja kunnon meininki antaa taas huonomman teknisen toteutuksen anteeksi.

Otoksen ensimmäinen vuosi oikeana dekkimerkkinä on takana, miten meni ja minkälaisilla fiiliksillä eteenpäin?

Eka vuosi meni hyvin! Paljon oppi ja semmosta positiivista kehitystä tuntuu olevan kokoajan niin omassa tekemisessä kuin itse liiketoiminnassa ja jengin fiiliksissä. Alkuun mietti aamusta iltaan otos-sitä-otos-tätä ja huomas ettei saanu rauhaa miettimisestä ja skeittauski meinas unohtua ja vähä kaikki. Nyt oon osannu päästää vähä irtikin ja esimerkiksi kun hommasin tuon silkkipainovehkeen niin puolen vuoden harjoittelu sillä alkaa tuottaa sellaista jälkeä mitä ehkä kehtaisi jo jossain vaiheessa kaupitella suuremmallekkin yleisölle. Graffojen kanssa ei tuu pähkäiltyä niin paljoa ja niin edelleen. Ehkä se oma silmä ja visio itse Otos-brändistä alkaa rakentumaan. En tykkää liikaa ajatella imago/brändäyshommia vaan haluan että se ei pilaa otos-brändin imagoa jos laitan alivalottuneen kännykkäkuvan mun likasesta hikipajasta tai jotain muuta tyhmää. Sillä toi leffan nimikin ja ehkä teematki vähän tullu siihen, mutta onhan niitä vaa mietittävä koska sillon jos se on sekametelisoppa itselle ni vaikeampi siihen on muidenkaan tarttua. Tässä o riskinsä mut mä haluan ja osaan tehdä nyt tällä tavalla tätä. Katotaa mihin riittää ja hommat kehittyy koska osa ratkaisuista on vaan sen takia että aika/rahat/taidot/energia ei riitä tekee ja miettii kaikkea alusta loppuun, mutta hyvillä mielin kyllä saanu tehdä ja oikeestaan tykännykkin tästä haasteesta. Iso kiitos Muhoselle, Lauriolle, kavereille, Beyondille, Real Dealille ja MFT:lle, Kempakselle ja Hangupille! Kaks uutta lautagraffaa ja vähän itsepainettuja vaatteita tulossa tässä ennen kesää! DIIPPIÄ MUOTOO!

Eipä kestä, on ilo olla avuksi. Kuka tiimistä on hoitanut kovimmat matskut himaan?

Kovimmat jutut hoitaa kyllä Stefu, Aatsi, Onni ja Keituri. Itellä oli ehkä eniten matskua kun muilla meni beyondin projektiin ja Stefultakin tuli tässä välissä yks partti, mutta tossa on aika hyvin koko kööriltä kovia juttuja.

Loppuun vielä, onko Seppä jo skeittikunnossa?

On. Tuntuu hyvältä!

Teksti: Kempas   Kuvat: Fifin kännykkä, Max Steffansson

FB-Event ensi-illasta: https://www.facebook.com/events/1501297453261850/

Ensi-iltaa luvassa 29.4.2017 LAUANTAINA! @ Wanha Freda , yliopistonkatu 11.
klo22-24 (leffa starttaa klo22:30)

Leffa starttaa klo22:30 ja liput karkeloihin on:
ovelta 3€ (varaa tasaraha)
Beyondista ennakkoon 2€ (varaa tasaraha)

 

Keskustele Facebooksissa