Hangup – Skeittaus, elämä, viihde ja kulttuuri

Hang Up Wear Test: DC Evan Smith

20.06.2016 / Toimitus

Uhkailu, lahjonta ja kiristys ovat lasten kasvatuksessa oivia apuvälineitä, mutta toimituksen vankkumattomaan näkemykseen ne eivät ole perinteisesti tehonneet. Union Five päätti kumminkin kokeilla lahjontaa ja luovutti käyttöömme yhden parin DC:n Evan Smith pro-modelia. ”Testaa ja kerro mitä mieltä olet” -näin kuului tehtävänanto. No, mehän testataan. 


Edellinen kokemus DC:stä on ajalta ”sämpylä” ja mallia ”kantapää 2cm korkeemmalla kun varpaat”. Eli toisin sanoen tuulihousujen ja nollie crooksien aikakaudelta. 

Vetäsin ensimmäisen kerran kengät jalkaan odottaen jotain vähän liian jäykkää monoa, jota pitäisi eka pehmittää 2 viikkoa, mutta Hartikainen voi vahvistaa, että suusta pääsi ihan sponttaani ”Oho, näähän tuntuu helvetin hyviltä.” Unskan myyjänä toimiva Hartikainen vahvistikin, että kun kengät saa jonkun jalkaan niin eivät ne sieltä usein pois lähde. Todella hyvän tuntuiset. Paljon teki pohjan design, joka tekee kengästä heti  joustavan, eikä tuntunut tarvitsevan mitään sisäänajoa. Suoraan skeittaamaan vaan. Kengät tuntui oikeastaan suoraan boksista siltä, kun hyvät kengät tuntuvat sen ekan viikon jälkeen. Juuri vähän löystyneet, mutta ei yhtään liikaa. 

Malliltaan Evan Smith on varsinkin kärjestä vähän leveämpää lestiä jos verrataan esimerkiksi useisiin ns. urheiluvälinevalmistajien kenkiin. Jos monet kengät tuntuvat siis liian kapeilta, niin suosittelen testaamaan tätä. 

Kantapäässä on DC:n oma IMPACT-I teknologia, joka pehmustaa kantapäätä kadottamatta silti lautatatsia. Käytännössä tämä muodostuu epätavallisella tavalla kantapään pohjassa olevista rei’istä, jotka joustavat ilmatyynyn lailla iskun tullessa. Tässä ei siis ole mitään perinteistä geelipussia tms. pehmustetta, vaan pehmuste tulee pohjan rakenteesta. Tekniikka tuntuu toimivan sillä kengät kyllä ottivat iskua normaali vulkkipohjaa huomattavasti paremmin, mutta lautatatsi oli silti suoraan boksistakin otettuna erinomainen, kun pohjan paksuutta ei jouduta lisäämään pehmusteilla. Pohjassa mustat osat ovat pehmeämpää materiaalia paremman gripin aikaansaamiseksi ja punaiset osat ovat kovempaa materiaalia muodon säilyttämiseksi ja kestävyyttä lisäämään. 

Kumikärki on tietenkin tänä vuonna ollut trendikäs, mutta täytyy myötää että se on myös ehdottoman käytännölllinen. Evan Smithin versio kumikärjestä on aika maltillinen ja lisää kyllä mahtavasti pitoa flippeihin. Kengän kestävyys varmasti paranee tällä huomattavasti. Kumikärjen kestävyyttä voi itse arvoida alta löytyvästä CCS:n 100 kickflipin kenkätestistä. 

Materiaalina on käytetty DC:n lanseeraamaa Super Suede -nahkaa tärkeissä osissa ja Super Canvasta kyljissä. Ainakin nahka on peruskamaa kestävämpää ja vähemmän venyvää, DC lupaa Super Suedelle 50% enemmän kestävyyttä verrattuna tavalliseen nahkaan.

Kengästä on olemassa myös korkeavartinen versio sitä kaipaaville, tosin Suomessa sitä ei ole vielä näkynyt. 

EVAN SMITH UNION FIVE:stä hintaan 74,90 €

Takana pari viikkoa semiaktiivista sessaamista. 

Pohjan rakentenne on kengän juju, mikä erottaa sen muista skedekengistä. 

 

Evan Smith: Bs flip, Photo: Blabac

 

 

Keskustele Facebooksissa